• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    JOPS
    JOPS --- ---
    prozradte mi, jak se zachovat, kdyz bych chtel pomoct nekomu v tech dvou autech. Zapichnout auto do odstavneho ? Nebo ho zapichnout tam, co zastavil bily kamion na konci videa ? Mne proste prijde jakekoliv zastaveni auta na dalnici cinnost rovnajici se sebevrazde. Rikam si, zapichnout auto par metru pred to nabourane ? Hele fakt nevim. U bouracky jsem zatim nastesti pomahal jenom jednou a to nastesti bylo tesne pred sjezdem na dalnici, takze to bylo jeste celkem na pohodu...

    VIDEO: Řidička téměř zastavila v levém pruhu dálnice, další auto narazilo - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...u-d11-odboceni-chyst-hradec-kralovehradecky.A190711_151913_hradec-zpravy_tuu
    SPM
    SPM --- ---
    MLUKS: vidis, mam to zmotany, dik :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MLUKS: Ja mluvim celou dobu o Klicovsky :-). Jestli nekdo namaloval cyklopruh v Ke Klicovu, tak to je velky LOL. Tam cyklistu v zivote nevidno, navic s tema dirama, co tam jsou, je to spis trialova draha.
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    SAMOUT:
    SPM:
    Nejspíš si motáte ulici "Klíčovská" a ulici "Ke Klíčovu" Jedna je totiž fakt plná zatáček a ta druhá je slepá a mezi panelákama :)
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: aha, tak to me nenapadlo, ze ten pruh je uplne k hovnu i z hlediska predpisu :-) zvlast kdyz jeste na ty klicovsky je to nakombinovany jenom s tema piktogramama (ktery se jinak pouzivaji u tech vyhrazenych tam, kde to rika, ze ten pruh o kus dal bude), notabene kdyz v sirsi casti je jen piktogram a v uzke zatacce je ochranny pruh :-D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: (mimochodem od 2016)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Neznalost neomlouvá. Do ochranného cyklopruhu řidič smí vjet.

    Ochranné cyklopruhy – novinka nebo dlouhodobý trend? | Čistou stopou Prahou
    https://www.cistoustopou.cz/kolo/clanek/ochranne-cyklopruhy-novinka-nebo-dlouhodoby-trend-882
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: Ten na Klíčovský taky - ta silnice je úzká a plná zatáček, takže v některých místech se tam nevejde ani osobák tak, aby nejel přes ten cyklopruh. Takže reálně přes něj stejně auta jezdit musí, protože se tam jinak nevejdou... (ale tam v tom místě stejně asi řádí nějaký cykloterorista na úřadě, pač to jak předělali v téhle ulici ten kruhák nahoře je teda taky na výbornou).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: Tak hlavne nechapu, proc nekdo kresli cyklopruhy v ulici, v ktery je jeden konec slepej, a druhej poklidna ulicka mezi panelakama, ustici do ulice Nad Krocinkou, do ktery je vjezd pouze pro dopravni obsluhu (ne, ze by to nekdo dodrzoval). To je fakt jen kvuli odskrtnuti kolonky.
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: já teda alespoň žil v domění, že po nakreslení cyklopruhu musí v tom normálním pruhu zůstat nějaký 3m místa, což tam nemohlo zbýt snad ani na papíře :-D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: to vis, jsou potreba dalsi kilometry do statistiky, kolik se toho nove namalovalo :) Ukol znel jasne... :D
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: úkol zněl jasně: namalovat pruh pro autobusy :-) Mně by jinak zajímalo, která hlava pomazaná vymyslela ten cyklopruh na Klíčovský. Už jsem viděl jako leccos, ale tohle mi fakt hlava nebere. A ten je tam ještě k tomu permanentně a ne jen dočasně :-D
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Vida, odbočování mi vypadlo z hlavy. Ostatní jsem sám psal, že považuji za objíždění.

    Ale nechápu, k čemu tam to značení vlastně je.
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: já potkávám teda hlavně takový, co si zase jedou tím normálním pruhem, přesto že vedle mají ten svůj vyhrazený a úplně prázdný :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: vysvetluj to nasranymu autobusakovi, kterej si mysli ze ten pruh je jen jeho a to za vsech okolnosti :)
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: tak v dopravních předpisech je, že ten vyhrazený jízdní pruh mohou ostatní řidiči využít, jestliže je to nutné k objíždění, odbočování nebo předjíždění, takže tam ti všechny tyhle případy spadají...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DIVA: jak kde, ale klidně i dvě dočasné, když každá je z jiné etapy.
    DIVA
    DIVA --- ---
    TRISSIE: jestli docasna odporuje trvale, plati docasna. Nebo jsou v nesouladu dve prenosne znacky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a já mám v souvislosti s tím dotaz na to, jak se řeší případ, kdy si dopravní značky protiřečí (protože někdo udělal chybu a nasázel je tam špatně) a řidič se z tohoto důvodu dopustí přestupku?

    u nás rekonstruují hlavní tah na Prahu po částech, objízdná trasa vede každou chvíli jinudy, a správa komunikací očividně nestíhá. že jsou průjezdné úseky značené jako slepá silnice, to vem čert, to žádné porušení předpisů není. Ale že před odbočkou je značení "objízdná trasa vlevo" a jakmile tam vjedete, tak zákaz vjezdu (který měl být po dobu objížďky podle plánu zrušený, ale se nějak zapomnělo), případně že si protiřečí ty zákazy (na hlavní, že zákaz odbočení aut nad 3,5 tuny, v odbočce úplný zákaz vjezdu), to už by teoreticky na pokutu být mohlo.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nejsem si jist, jak se zachovat tento týden na pražské "Na Pankráci" u Pražského povstání ve směru do centra, když tam takto vyznačili vyhrazený pruh pro autobus kvůli X-C za metro (obrázky se mi nahrály v opačném pořadí).
    Jednak nevím, jak bych měl na prvním obrázku správně odbočit vlevo, nebo jestli pozemním značením řazení končí vyhrazený pruh (jinak bývá konec vyznačený).
    Ale pak předpokládám, že ostatní úseky prostě objíždím překážku v pravém pruhu, takže tak maximálně na druhém a třetím obrázku můžu na chvíli pustit autobus, jinak ale jsem stejně pořád v jeho pruhu.





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam