• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANYSEK: a bude se jezdit a jezdit a bude tam takový provoz, že si nikdo nedovolí jít ke Koněvovi protestovat. Ani z jednoho tábora.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: hisoricky tramvaje jezdily po obvodu kulataku az do roku 1942... staci se k tomu reseni vratit :-)
    AMANT
    AMANT --- ---
    THE_MIRACLE: narval bych tam pruhu, co se tam vejde, neomezuj se nutne cislovkou ctyri. cim vic jizdnich pruhu, tim vetsi svoboda, to je naprosto zrejme i kazdemu druhorademu komikovi.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANYSEK: Uznávám, tady můžeš mít pravdu. Jen to zamrzí, když je půroku zavřeno, jakože modernizace a ve finále je to tam ještě horší (dříve se dalo v krizové situaci vyhnout na tom chodníčku)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jinak díky této diskuzi se mně v hlavě zrodil nápad. Založím hnutí (teď je to moderní). Bude se jmenovat "Jménem civilizace". Rád bych si dal do programu přebudování těch Jugoslávských partizánů. Poprosil bych id
    AMANT:, jehož nápad to byl. Myslel si 4 pruhy dohromady, nebo pro každý směr zvlášť? Pak už asi nebudou potřeba tramvaje, takže bych doprostřed Vítězného náměstí umístil Koněva.
    AMANT
    AMANT --- ---
    THE_MIRACLE: ano, klidne. at tranzitni kolony stojej na hlavnich ulicich a tazich a nerozlejzaj se do okolnich ulic obytnejch ctvrti.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: tam bude problem v tom, ze "jen opravit stavajici" je administrative dost jinej proces nez "rozsirit, uplne predelat". U toho druhyho se vytahnou soucasny normy a treba dojdes i k tomu, ze postavit jinak to nejde - protoze holt dnesni normy v nejakym bode nesplnis, je potreba vyresit souhlasy / vykupy pozemku atd. Ano, uredni siml vitezi nad selskym rozumem...
    Na druhou stranu zrovna ta Mlynska je spis "neofiko" zkratkou spis nez oficialnim prutahem pro tranzit. A objet jinudy se to taky da, jen holt lidi jsou na tu svou zkratku navykli.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jak se tam žije...

    Spor o Blanku. Starosta Prahy 6: ‚Nedá se tu žít.‘ Dolínek: ‚Tak rezignujte‘ - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/wPca2/spor-o-blanku-starosta-prahy-6-neda-se-tu-zit-dolinek-tak-rezignujte

    Takže ideálně uděláme další špunty, ať tam tudy jezdí ještě více aut.

    Pozn. ten článek je starý 3 roky. Co se za tu dobu udělalo pro zlepšení? Nemusím asi připomínat, jak se při zavádění zón v roce 2015 všichni dušovali, jak se peníze z výběru právě použijí na budování P+R a další zlepšení infrastruktury tak, aby Praha netrpěla dopravou... ;-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AMANT: Ty jsi fakt komik. :-D
    AMANT
    AMANT --- ---
    SPM: a uz jsi slysel o tom, ze v tech zonach jsou i parkovaci mista pro nerezidenty? ja jo.

    THE_MIRACLE:a jak ty to vis, jak se tam zije? vzdyt ty tam jen projizdis. zastav, najdi si parkplatz pro nerezidenty a optej se par mistnich, jestli jim vic vyhovuje jugoslavskych partizanu tak, jak je ted, nebo by radsi ctyrproudovej koridor pro projizdejici pekare.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANYSEK: Nicméně uznávám, že původně jsme se bavili o tom mostě v Podbabě, kde by to o přizpůsobení bylo. Jen je potřeba se zamyslet, když se to už rekonstruuje a problémy tam jsou, jestli to není lepší udělat tak, aby tam problém nebyl. Ono totiž takové přizpůsobení je třeba i ta výstavba okruhů...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    AMANT: jenze on tu pise o tom, aby se stavajici reseni vic dopravne ruznymi "opatrenimi" dale nekurvilo - nikoliv o tom, aby se mesto vic prizpusobovalo individualni doprave. Nauc se cist.
    SPM
    SPM --- ---
    AMANT: když máš svoje auto zaparkované před svým domem na parkovací zóně, ale očekáváš, že s ním budeš jezdit kamkoliv jinam, tak ano, jsi pokrytec. Protože jak jsem říkal, kdyby ty zóny byly všude, protože prostě podle logiky "tady bydlím já a nikoho tu nechci," tak tím autem nemáš kam jezdit.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    OMNIHASH: Nesouhlasím. Jde o veřejný prostor. Pokud by ses na to díval takto, tak by se mělo platit i mýto všude. Ve městech je problém s parkováním, na vesnicích zase tranzit. Pro místní je stejně otravné obojí. Jenže pak už se dostáváme k té myšlence nejezdit vůbec. A to je taky ta špička nosu, o které jsem mluvil. Vadí mi, že mi Středočech parkuje před domem, ale že jedu jeho obcí na chalupu/nakoupit neřeším.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AMANT: Jenže ve většině případů ty to město přizpůsobuješ. Akorát tomu, aby to bylo horší. A vysledek není to, že by lidi přestali jezdit autem. Výsledkem je to, že je ta situace objektivně zase horší.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    THE_MIRACLE: průser parkování je v tom, že je pořád strašlivě levný, ale řidiči maj pocit, jaká je to pálka. Kdyby stál zábor místa pro auto stejně jako pro zahrádku/cokoliv jinýho, nebo si nedejbože každej vlastník auta musel koupit příslušný místo na parkování za tržní ceny, to by byl fičák. Kdyby k tomu nebyly ultradebilní stavební zákony, tak bysme se třeba i za pár pětiletek dočkali přiměřenýho množství parkovacích domů v centru.
    AMANT
    AMANT --- ---
    THE_MIRACLE: no a me nedava zase smysl prizpusobovat mesto tomu, ze sem kazdej strasne nutne z objektivnich duvodu musi jet autem a do toho jeste nejaky teorie o tom, ze chudacek pak nema kde zaparkovat. nema no, smula. totiz chci rict ekofasismus a omezovani osobni svobody dojizdejicich pekaru.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AMANT: O tom všem sis mohl už udělat názor z mých dřívějších příspěvků. Nicméně ještě to pro tebe shrnu jednou. Fakt nechápu, když někdo komu vadí nadužívání osobní dopravy ve městech podporuje opatření, které její projevy zvyšují. Promiň, ale to fakt nedává smysl.

    A ještě k tomu případu s toaleťákem, zní to komicky, máš pravdu. Do chvíle, dokud si máš čím tu prdel utřít... ;-)
    AMANT
    AMANT --- ---
    THE_MIRACLE:nechapes, nejsem nepritel automobilismu.ale nejsem pritel tech, co musi vsude autem a povazujou to za nejaky zakladni lidsky pravo a pozadujou, aby se tomu vsechno prizpusobovalo.
    do mych majetkovych pomeru ti nic neni:) ale zaujalo me tvoje celkem ostry vymezeni, kdy bych byl pokrytec a kdy ne. to jako kdybych mel auto pred barakem v zone, kde si platim parkovani, tak mi nesmi vadit naduzivani osobni automobilovy dopravy ve mestech? to nejak primo souvisi? nerekl bych.

    a tohle "někdo, kdo v této uměle vytvořené zácpě stojí bude ztracený čas dohánět a rychlou jízdou někoho ohrozí nebo nedej bože zraní / zabije" uz je fakt zoufaly:)))) na urovni argumentu "kdyby se kamionaci na dalnicich nepredjizeli jako prasata, tak ve vasi samoobsluze dojde toaletni papir". nechapu, ze to nekomu stoji za to, tvorit takovy konstrukty:))
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AMANT: Hele, chápu, že jsi nepřítel automobilismu. Na to máš právo. Předpokládám ale, že se podle toho sám chováš, tedy že jezdíš do práce MHD, parkuješ na vlastním pozemku nebo nejlépe auto vůbec nemáš a nevyužíváš (protože jinak jsi akorát pokrytec). Přesto ale nechápu jednu věc. Pokud tě nenaplňuje jen zájem ostatním škodit, protože prostě mají jiný názor a jezdí autem, tak proč obhajuješ opatření, jejichž důsledkem se negativa automobilismu zhoršují? Protože, jak už jsem tu psal několikrát, to že se někde udělá umělý špunt vede jen k tomu, že se tam způsobí horší zácpy, tudíž se zhorší ovzduší. Má to samozřejmě i další negativa. Třeba to, že pak někdo, kdo v této uměle vytvořené zácpě stojí bude ztracený čas dohánět a rychlou jízdou někoho ohrozí nebo nedej bože zraní / zabije. Jasně, je to jeho problém, ale asi ti bude celkem k prdu, že si půjde sednout, když přejede tebe. Prostě zbytečně to zvyšuje počet potencionálně nebezpečných situací. Já se na to zhrátka dívám tak, ať se dělají taková opatření, která budou ku prospěchu většiny. Žijeme v 21. století. Lidé ve městech se musí smířit s tím, že jim tam budou jezdit auta, takže bych očekával, že se bude dělat vše proto, aby ta jízda byla co nejplynulejší a tudíž pro ně nejméně otravná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam