• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    TAX: By me zajimalo, k cemu potrebuji dechovy zkousky tech chodcu. Mame zaznam, ze kteryho je zrejmy, jak se po tom prechodu pohybovali, a neni pochyb, ze meli dostat prednost. I kdyby byli ozrali a zfetovani, menilo by to neco?
    TAX
    TAX --- ---
    tady mame dalsiho slusnaka
    Dodávka na přechodu smetla dvojici s kočárkem, dítě vyvázlo nezraněné - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/nehoda-chodec-prechod-kocarek-zraneni-policie-jihlava-vysocina.A230411_155546_jihlava-zpravy_mv

    jsem zvedav, jak na Slovensku dopadne testovani predniho zeleneho brzdoveho svetla. tady ti 2 dospeli chodci vypadaji byt docela lhostejni k deni kolem sebe, takze by jim predni brzdove svetlo stejne nepomohlo, ale jinak mi dava celkem smysl.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TOOMIX: Ostrava je kraj razovity... I kdyz teda ne, ze by to jinde bylo lepsi.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DANYSEK: Tři v tomhle směru. Plus další v protisměru.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    TOOMIX: to jsou ti frajeri co v mlze musi jet 130, vsak co se muze stat. Stejne jako na desti.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TOOMIX: ja vidim minimalne dva :D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SPM
    SPM --- ---
    XAJA: Ono pri porovnavani vybavy je taky potreba pamatovat na to, ze skodovka s tim hodne dlouho byla dost pozadu (respektive vsechnobslo za priplatek, ale auta v holobytu, v CR velmi oblibene, byly dost osekane). Ja jednou v servisu nafasoval z kategorie srotu nahradni auto z roku 1988. Melo okynka v elektrice. Vsechny. V zakladni vybave...
    XAJA
    XAJA --- ---
    HARDCABB: no, fakt je to tak: [MISO @ Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(]

    ten vek auta nech ta nematie, cas a pokrok bezia rychlo. fabia z r. 2001 ma sice zadne okienka na manualne stahovanie, ale tempomat za priplatok tam bol:)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ANDR3E:
    ANDR3E:
    Nevidím ty původní příspěvky (mám Adamiru v ignoru), nicméně se velmi pravidelně dostávám do následující situace: Odbočuju doprava z ulice, kde je cyklopruh. Ranní sluníčko je v tu dobu zrovna souběžné s osou té ulice v tom místě, takže v pravém zrcátku nevidím vůbec nic. Pokud se předem nepodívám do vnitřního zrcátka a nehlidam si to až ke křižovatce, tak jsem v prdeli a na rozdíl od ostatních řidičů to projíždím úplně krokem a doufám, že mi tam nevlitne někdo na kole...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    CAIDEL: Já používal zadní mlhovky :-)
    SPM
    SPM --- ---
    MAEQ: vypadá to takhle: https://www.bazos.cz/img/1/711/164644711.jpg

    trochu se bojím, že principielně je ta páčka stejná, ale chybí ji přesně ta jedna mezipoloha na vypínacím šoupátku :-D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SPM: Fabia II, Rapid - vypínač na tempomat je třípolohový, když je zaplý a chci ho vypnout, tak jen ťuknu do páčky, ona skočí doprostřed a vrátí se, tempomat se vypne. Když pak zmáčknu tlačítko - tak se tempomat zapne na aktuální rychlosti. Když při vyplém tempomatu zmáčknu +, tak se auto rozjede na poslední zvolenou rychlost.

    Takže mám zaplý tempomat na 130, jedu po dálnici, předemnou se začnou předníždět kamiony. Tempomat vypnu buď brzdou nebo ťuknutím do vypínače. Jakmile se kamiony předjedou a já chci zpátky na 130, zmáčknu na tempomatu + a o víc se nestarám, z 90 mi to zase zakceleruje na 130 a tam se to drží
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    To nechápu proč je to tak složitý, zlata Astra, tam Vám to zůstane uložený dokavad vyloženě nezmacknete reset
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    SPM: Jak vypadá tvoje páčka na ovládání tempomatu? Já mám na staré škodovce tuhle https://pouzitedily.cz/185-large_default/ovladaci-packa-pod-volant-s-tempomatem-prepinaci-leva-blinkry-svetla-skoda-octavia-2-1k0953513f.jpg a tam je nahoře kolíbka ON - OFF ale ! umí taky to, že se ze směru z ON na OFF nedocvakne až do koncové polohy, ale jen sepne spínač, tempomat se vypne, ale uložená hodnota je stále uložená a tlačítkem Res se vrátila zpět.
    U téhle páčky v Octavii to fungovalo stejně, jen ten pohyb byl od sebe k palubní desce, ale ne až do koncové polohy, byl tam taky spínač a hodnota tempomatu zůstala uložená. Zde foto: https://i.ytimg.com/vi/DcHs5lU7MCM/maxresdefault.jpg
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: tak já měl sebou i tu krochnu, ale tu přece jenom chce člověk tahat až když jde do tuhýho :-) Jinak ano, jedničková octavie s tuzingovejma doplňkama a je jasný, že tam sedí něco takového :-) Největší ironií je, že tam ve většině případů maji to 66kW hulící TDIčko, kterému ujede i traktor, takže v zásadě na zrychlení tomu bez problému zdrhne i ten můj pekáč do města pro důchodce se základnim motorem :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Z tohodle důvodu mám v autě boxera, kamos vozí baseballovou pálku a další kamos má i “Sedackovy pouzdro” na krochnu, ja bych si s nim klidně pokecal, tihle zmrdi počítaj s tím ze se z nich kazdej posere (ale to jsem ja, ja jsem nervak, absolutně chápu ze to maj lidi jinak). Stejně tak naprosto chápu ze někdo nechce závodit, ale ten totální beta pohled když má konečně možnost te předjet, ty mu ulitnes na půl plynu a jeste ve ZP. zrcátku vidíš ten sloup černého dýmu jak se pokusil zrychlit, k nezaplacení :))

    Je zajimavy jak tyhle zmrdy pritahujou ty jednickovy oktavky :)

    A není jich málo, lidi fakt jezdí jak debilove
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ADAMIRA: zas tezko zustanes stat presne v miste kde te to oslnuje...ale ano mas pravdu
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ANDR3E: Tak pokud to tak bylo, tak tam neměl vjíždět vůbec.

    Imho se tam proste nepodíval nebo jen tak lehce kouknul od ty sms co zrovna psal a jel :)
    SPM
    SPM --- ---
    HARDCABB: Tak tohle je kepl z roku 2002 :-) Pravda, mám ještě něco z roku 2001, co má mechanickej plyn, tempomat to má i s mechanickym plynem taky, ale vypínat jde normálně :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam