• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TOOMIX: Kdyby tam nebyl ten hengr, tak se nic nestalo. Ta holka se prostě vůbec nedívala.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TOOMIX: mno tak co googlim tak v tom docela rozdíl je - a především v tom, že na místě pro přecházení nemá chodec přednost :/

to je zas kafkovská píčovina tohle, tak bud přechod nebo nic
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: tak nebyl to úplně přechod pro chodce, ale místo pro přecházení. Ale i tak...
    SPM
    SPM --- ---
    ANABEL_LEE: tak to je zrovna místo, kde jsem jel autem i tím "vlakem". Ten courák tam jede takovou závratnou rychlostí, že mu ujede cyklista a ještě u toho houká; to je podle mě přesně hodně velký umění pod to najet.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SITH: tenhle v Litni je bomba. uz jsem tam zazila i nejaky nabrany auto....
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pořád a pořád dokola, přechody na víceproudovkách

Šofér pustil chodkyni, ve vedlejším pruhu ji srazilo auto. Na místě zemřela - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/prerov-nehoda-chodkyne-zemrela-misto-pro-prechazeni-patrani-svedci.A231109_111746_olomouc-zpravy_stk
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: "Troubení" je tuším bez signalizace povinný (a je na to před přejezdem i "značka"), rychlost spíš vyplývá z místní úpravy - taková trať bývá nějaká lokálka, kde by bylo "do zatáčky" 40 i bez přejezdu. Žádný z těch příkladů mi nepřipadá jako místo, kde by ten vlak nebyl vidět včas - jistě, není vidět za roh na koleje, ale jednak ten vlak je poměrně vysoký, a taky nevyletí stovkou. (Ostatně i proto ta nedávná nehoda se stala na signalizovaném přejezdu: dostal světla při rekonstrukci na vyšší rychlost)
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: já měl za to, že v místech, kde je přejezd, který nemá ani světelnou signalizaci, ty vlaky projíždějí nějak pomalu a troubí. Ale nejsem na to expert, jenom z těch pár cest za rok nějakým courákem jsem i ten pocit měl, že v těhlech místech se ten vlak sune dost pomalu.
    SITH
    SITH --- ---
    Já rád tenhle cestou do Koněprus

Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/bodasemula
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: ano, to bezpečnosti trati docela pomáhá :-)
    ale i tak jsem tam vlak už párkrát potkala v obou směrech. zas ale mám lepší představu, kde a kdy se vyloupne, když ho předjíždím v určitém bodě.
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: naštěstí vlak tam jezdí po téhle lokálce tak 3x denně a to ještě jen ráno :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já oblibuju tenhle přejezd:
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/turisticka?pano=1&source=firm&id=13356621&pid=82872114&newest=1&yaw=2.701&fov=1.257&pitch=0.276&x=14.2534258&;y=50.2477779&z=15

tam když člověk zastaví správně na té stopce a náhodou by fakt jel vlak, tak vyjede zpoza té zatáčky přes ve chvíli, kdy bude vjíždět na koleje. Tam je fakt bezpečnější nezastavovat a pokud už vlak není vidět, tak to projet rychle pryč.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Ona je to po povodních 1997 zrekonstruovaná, prakticky znova postavená trať, Vmax tuším 80, a jediný, co točvolanta zachránilo, bylo, že zrovna někdo vystupoval na tý zastávce na znamení za přejezdem (což tam není úplně běžný) - jinak by tam ten panter nebrzdil do zastávky, ale zrychloval.
    JFM
    JFM --- ---
    SAMOUT: Tohle je taky pěkný:
    Mapy Google
    https://www.google.com/maps/@49.948863,14.6554016,3a,75y,308.88h,82.78t/data=!3m6!1e1!3m4!1seG_OtzXb7Sf0ESlh_jmjqw!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu
    Doleva není vidět lautr nic, tak tam dáme mrňavý zrcadlo, protože vysekat to křoví by bylo asi moc práce...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: Tak to ze ten ridic je uberkreten je bez debat, taky sacuju, ze ridit nebude hodne dlouho (o trestne - pravnim dusledku si netroufam spekulovat).
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: tak ono imho taky ty couráky, co jezdí přes tyhle přejezdy, jezdí dost pomalu a většinou houkají. Takže ikdyž tam není vidět, pokud se zastaví před kolejema, tak si lze toho vlaku všimnout. Nicméně, ačkoliv se napráskám a sám zrovna na stopkách ne vždy zastavuju až do úplného zastavení, tak to co je na videu má ke stopce teda fakt dost daleko.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SAMOUT: tak ano bylo by lepší kdyby tam byli světla/závory, ale o to mi fakt nejde.

Viz ten týpek co před lety nějakym Ducatem oddělal celou rodinu, on sedi u soudu a na fér, naprosto no stres tam z něj vypadne "jsem tam neviděl, tak jsem tam vjel".

Nezlobte se na mě ale kolik generací sourozeneckýho incestu tohle zapříčiní? I největší Habsburský degeneráty by napadlo se rozhlídnout.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ADAMIRA: Mas pravdu, nicmene drahy by se taky ohly vic snazit jit prehlednosti naproti. Napriklad na tomhle prejezdu kdysi nebyly ani svetla, jen stopka (zastaveni ve vyhledu = stat na kolejich). Dneska se svetlama je to, pochopitelne, vyrazne lepsi.

Mapy.cz
    https://mapy.cz/turisticka?pano=1&source=firm&id=13356621&pid=84434317&newest=1&yaw=5.152&fov=1.257&x=14.7506898&y=50.7661572&z=18
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TOOMIX: komentáře pobavili, dost podobný jako u tý ženský co zabila dítě protože měla v hlavě namočeno

ze všech možných výmluv mě baví nejvíc "není tam vidět" - podobný jako "oslnilo mě sluníčko"

Tohle už má něco společýho s přirozenym výběrem ne? Když někam nevidím tak co? Tak tam vjedu :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Takhle se parkuje, vy nuly!

GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    STRACENA: Nevím, zda to tu v klubíku už bylo, ale (pokud se nemýlím), tak v Turecku mají v některých jednosměrkách na výjezdu takové ty sklopné pásy s hroty. Pokud člověk vjede v zakázaném směru, má probodané gumy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam