• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    FACEO
    FACEO --- ---
    PIVECEK: to vim mam vs v praci 7 ;)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    FACEO: Já jezdím na motorce dost a zaprisaham tě, nedělej jim místo vpravo u kraje. Pokud tě bude chtít motorkář objet, udělá to radši z leva, kdy to je pro všechny citelnejsi a má tam většinou více místa.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FACEO: jo, to pak stoji borci v kolone v puli silnice, abys nechal u krajnice misto jak rikas... a kdyz jede sanitka, tak ji akorat brzdi, protoze teprve pak laskave vyrabi nejakou ulicku, ze? :-) Ja teda nevim, pro me je dulezitejsi rychly prujezd IZS nez spechajici borec na kole. Ono i pravidlo o jizde pri pravem okraji vozovky take neni samoucelne.
    FACEO
    FACEO --- ---
    FACEO: ofc ne proto ze by mne tech19 pred tebou nemohlo predjet ale proto ze prumerna rychlost ve spicce je mensi nez 20 km/h ;) na druhou stranu pokud muzu tak radsi pockam a ty auta pustim at nedelam zbytecne kolonu
    FACEO
    FACEO --- ---
    RALI: protoze 1,5m plati pro jedouci auta napr?
    Jako chapu ale osobne kdyz jezdim v praze na kole silne pochybuji ze kdy ses 20 v kolone aut ze se ke mne po dalsi svetla vubec dostanes proto jako ridic se snazim rovnou nechavat prostor aby mne cyklisti mohli pojdet v podstate se snazim stejne chovat jako vuci motorkarum a nechat jit prostor proc bych je mel omezovat?
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    JOPS: ja vlastne cyklisty i chodce objizdim s maximalnim moznym odstupem, kdyz se mi tam v "pravou" chvili z jakyhokoliv duvodu skaci, tak ani ten 1,5m nestaci a v losim testu s hlavou cyklisty si moc neverim...
    Navic kdyz nikde nikdo neni, tak taky neni duvod ho neobjet protismerem 10metru pred i za, abych ho zbytecne neosmahnul turbulencema z meho mladoboleslavskeho vydobytku:))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    CAIDEL: Samozřejmě, že to dělám. Nebo ty tu něco jiného tvrdíš a něco jiného děláš v reálu?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    CAIDEL: Ne že pokud se cyklostezka odpojuje od silnice, tak zatím vždy šlo přejet mezi silnicí a stezkou. Ale je fakt, že jsem nejezdil všude.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DURDIN: Myslím že na 30 je to 1 metr.
    Koloběžkáři jsou zlo všude, na chodníku nejvíc.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    COWBOY: Tvrdíš to. Ale skutečně to děláš?

A stále jsi mi neodpověděl. [CAIDEL @ Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(]
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    COWBOY: Koloběžkáři, na ty jste zapomněli;)
    TRISSIE: Jinak nebylo původně v zákoně to, že při malé rychlosti ten odstup nemusí být 1,5m?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JOPS: Snažím se nikoho neohrožovat, ani neomezovat a je jedno, jestli jedu autem nebo na kole. A je zajímavé sledovat, kdo je čistě automobilista nebo cyklista. Nebo praktikuje oboje.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DANYSEK: No vždyť říkám, že se může na chodník vyprdnout, když se mu to nehodí.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    FORTRESS: Tak já třeba jel na kole do práce i dneska. Je hezky, je to příjemnější a rychlejší než pěšky+mhd (a bez tepelných šoků). A i příjemnější než si sednout do vychladlého auta a jen co se vyhřeje, tak zase vystupovat. Nehledě na to, že na Národce bych si to auto mohl tak maximálně nabouchat do kecek.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RALI: todle je fakt trochu zrádný. to takhle člověk stojí na křižovatce, nic nedělá, a jakmile mu padne zelená, tak začne porušovat předpisy, protože mu mezitím vedle zrcátka přijel cyklista, od kterýho nemá 1,5 metru odstup :-)
    dtto u pomalu jedoucí kolony, kterou ten cyklista předjíždí - přeju mu, že nestojí, ale nemám z něj úplně dobrý pocit, je to potenciálně dost riziková situace, a úplně nevím, jak by to policie řešila, kdyby si to blbě napočítal a spadl někomu pod auto.
    RALI
    RALI --- ---
    a proc cyklista nepotrebuje pri podjizdeni pred krizovatkou 1,5 odstup od stojicich vozidel, aby ho pak museli vsichni podjeti predjizdet s 1,5 m odstupem. tak je ucastnik provozu, tak at se zaradi na konec fronty :) osobne objizdim cyklisty idealne u druhe krajnice a pokud neco jede proti, tak radsi vubec...a ve mestech to je uplnej labuz s nima a nejlepsi jsou duchodci, ti to maj na haku uplne, asi plati prednost starsiho :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Ja kdyz potkam cyklistu tak cekam, ze bude klickovat, nebude davat prednost, ukazovat smer jizdy taky ne a na cervenou to soupne na chodnik a prejede pres prechod a bude pokracovat dal....a ono jo, ono se vetsinou stane nektera z techto veci nebo jejich kombinace. Pripadne jede po chodniku, kde musi lidi uskakovat. Ale to mi nastesti v aute nevadi, to je problem chodcu, ze si nezaridili 1,5m odstup :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LOGO: ja uz toho treba na kole moc dnes nenajezdim, ale za mlada jsem sam jezdil i na snehu.. vlastne to byla stejna legrace, jako kdyz clovek vytahne auto na prazdny zasnezeny parkoviste :-)
    LOGO
    LOGO --- ---
    DANYSEK: v tom, že maníci pro který je asi sport sprostý slovo nechápou, že někdo může jezdit na kole i v zimě, když počasí dovolí.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FORTRESS: a ted si predstav tu hruzu, ze existuji i zimni plaste na bicykl... :-) Jsou lidi, co to proste bavi, umi se na to oblect i do zimy...
    at se kazdej dopravuje tim, co mu vyhovuje... v cem je problem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam