NJAL: no tak ja treba druhemu dovolim me predjet pomalu kdyz to neodhadnu/zaspim ap. a dovolim mu vubec zacit takto predjizdet. Moje smula, mela jsem byt bdelejsi.
Kdyz me predjizdi velky rozdilem nulanic kmh, popustim plyn aby predjeti probehlo rychleji, jako ostatne naprosta vetsina velkych vuci sobe. Pokud ma dost sil aby manevr zahajil, je povinnost pomoct mu ho dokoncit i v pripade ze ztraci dech, profesni etika. Samozrejme se netyka mladych hodne hustych borcu a polaku, nekterych.
Popisovany experiment provozuju v presu, jinak v klidu necham pomaleho predpredjizdece pomalu dopredjet a pokud se pak pomalu i zaradi, neresim ho. Uprimne, pokud nevyuzije treba druhou sanci se zaradit, zahajim ruzne natlakove jednani, takze taky nejsem naka ortodoxni budhistka. Ale to uz vim ze potrebuje pomoct se rozhodnout, takze holt jednam podle potreby situace. Dokud jen kona svou jizdu za vlastnim mi neznamym ucelem svym vlastnim svrchovanym zpusobem, nebranim mu a jen se v pripade nesouladu urychlene vzdalim.