BLONDYNKA: Jen u nás při těch povodních nevymíral roztomilý ohrožený druh zvířat, proto to nebyla taková tragédie, co by donutila hollywoodské celebrity posílat peníze.
Já souhlasím, to nejvíc, co mě na to mě mrzí, je ta miliarda uhynulých zvířat, jenže taková příroda prostě je, požáry tu byly, jsou a budou, viz nedávné požáry na sibiři.
Co se týká klimatických změn, tak ty tu taky byly jsou a budou, s člověkem nebo bez něj, nejsem expert, takže se neodvažuju tvrdit, jestli za současné klimatické změny může či nemůže člověk, i kdyby ano, planetě je to jedno, protože jediný, komu klimatické změny způsobené člověkem způsobí problémy, je opět človek. Tý planetě je to jedno. Ta tu ještě na rozdíl od lidstva nějaké minimálně 4 miliardy let bude a vzpamatuje se ze všeho, život si cestu najde, než se Slunce promění v rudého veleobra, to bude teprv tragédie.
Nicméně si ale myslím, že by bylo super, se k tomu našemu domovu přeci jen chovat poněkud ohleduplněji, nevysypávat tuny bordelu do oceánu apod. Jenže tady je ovšem stále problém ve velkých korporacích, i kdyby každý člověk na světě třídil odpad a kompostoval, neudělalo by to znatelný rozdíl, až teprve, když se za nos chytnou korporace. Což vím od jedné známé, která se tím hloubkově zabývá a má i nějaké přednášky v OSN.