• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO


    DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    V3S
    V3S --- ---
    TRAGED: jj, to delaj ty zbytecny prispevky jako je ten tvuj ... a ted i ten muj, tak ti dik :D
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    60+ nových a jenom jeden hrníček s Šumavou? Jako vážně?
    JIMX
    JIMX --- ---
    JON: spis tak 30 let :-)
    JON
    JON --- ---
    TEKKIT: tak tady je to snad jasna "sracka" od zacatku, ne? ten polomer ty zatacky je k ty dvouproudovce zcela nevhodnej. Taky tam bylo skoro od zacatku mrte trojuhelniku, ze je jako potreba opravdu brzdit.
    To napojeni tam neni definitivni, je to provizorium, teda uz tak 15 let nebo kolik, ale provizorium.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    CORNELA: hlavně klid, dřív nebo pozdějš tam přibude sloup, nebo dva sloupy...kdyby to nepomohlo tak tři sloupy a návěstník, trochu se předělají svodidla...nakreslí se trojůhelník, přidělá retardér...ale sračka to od začátku není, to určitě ne
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CORNELA: ok :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CORNELA: v tom případě slušnej art of cropping, kdy ignoruješ ty dva trojúhelníky přímo před tím, jeden je na zemi, druhej na značce.

    CORNELA: sem netušil, že (neexistující) dálnice končí po padesáti metrech za sjezdem, dobrá tedy. Ani mě nenapadlo, že zrovna tam by moh ject někdo víc než páďo, ale kdo chce kam, pomožme mu tam. Tady je ten semafor jednoduchý levný a účinný řešení a pokud tam budou lidi dál páchat nehody, přibude tam dřív, než pozdějš, stačí nakreslit za ten trojúhelník kolmou čáru a přidělat sloup.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    a pak az tam nejakeho cyklistu sejnou (coz se zakonite stat musi kdyz je to takhle zmrdsky reseny) pred to jeste nasekaji zpomalovaci pruhy, tricitku a radar "aby nedoslo k nehode" a bude zasek dokonan...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    CORNELA: já pořád doufám že to doma kreslíš v nějakým programu a jen si děláš srandu://
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CORNELA: Tady je teda jedno před a po danyho úseku, abys byl v obraze...

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    To je takova pekna tecka za cornelinou vecnou spravnosti. Borce sice osetroval kolega, nespadl z kola ale z motorky, krizovatka mela svetla a nebylo to na cyklostezce ale v provozu. No nebyl to ridic, ale medved a nebylo to v praze ale v cirkusu. Nyx.cz
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OMNIHASH: krizovatka sice neni bez semaforu, ale mohla by bejt!
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CORNELA: eh?


    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CORNELA: well, proto se to asi zklidňuje, padesátka tam byla, semafory podle fotek tam už taky nějakej ten pátek jsou, jestli to nepomohlo, halt se přikročilo k dramatičtějším opatřením.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    CORNELA: Ty jo, tam jsem nedavno jela smerem na letiste na silnicce. O stezce okolo nevim, nejsem z tehle oblasti, ale pamatuju si, ze cely ten pruh byl zasypan sterkem. Takze jak debil jsem musela jet mimo pruh.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    BLOWUP: Jsou 3 urovne.
    Piktokoridor (obrazek kola a dve sipky), tam jezdit muzes bez omezeni. Ani kolo a ani auto tu nema zadny narok, je to jen info, ze tu jezdi casto kola.
    Pak (ochranny) jizdni pruh pro cyklisty - tam muzes jezdit jen kdyz se nevejdes (bus, nakladak) a posledni uroven je Vyhrazeny jizdni pruh pro cyklisty. Tam nesmis vjet vubec (samozrejme odbocit pres nej nekam do parkoviste muzes). Na posledni dva nesmis vjizdet (max to odboceni), zadny parkovani (a to ani pro kola) a musis dat prednost cyklistovi.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    WEWERKA: V cesku nesmis vjet na stopu pro kola? Zajimavy. My pres ni muzeme normalne jet, pokud na ni zadny kolo zrovna nejede.

    To zablokovani se deje tesne pred odbocovanim, na rekneme poslednich dvaceti metrech, a je to asi nejucinnejsi opatreni zabranujici nehodam, ktery po zavedeni elektrokol formalne explodovaly. Fakticky kdyz odbocujes doprava blokujes i auta ktery za tebou jedou, jenom asi nikoho nenapadne udelat ti rychle mysku ponevadz pri odbocovani samozrejme zpomalis, elektrokola to ale delaj a proto u nas vedou ve statistice nehod.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CORNELA: semafory si tam vymyslel autor projektu,aspoň podle výkresů, stížnosti směřuj tam.

    CORNELA: Rozvadovská spojka je asi tak pokračování dálnice jako 5. května, taky si všichni zvykli, že tam nesměj stovkou...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    CORNELA: tak tohle je nejvíc:))
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CORNELA: konec D5 je na městským okruhu o tři kiláky dál, pokud si pleteš městskej přivaděč s dálnicí, chápu, že máš na sjezdu problémy. Ostatně proto je ten připojovací pruh z radiály ukončenej čárou s trojúhelníkem, pokud bude řidičů s podobným postižením víc, dá se tam semafora, jako na všechny ostatní místa týhle křižovatky.


    CORNELA: to bude nějaká hodně neuklidovská geometrie, kde prokopák saturuje potřeby lidí cestující na trase Motol-Stodůlky...
    GREW
    GREW --- ---
    JON: Me hlavne zajimalo to, kdyz se tranformuje mestska doprava do stavu "udelame z toho ridicim automobilu peklo", kdo, jak a zceho bude platit opravy tech silnic, po kterejch nebude nikdo jezdit.... https://autobible.euro.cz/...a/?fbclid=IwAR1LGm6hPxRFGmWGWFWTSGnTDZZkh5ngFQh5kChh3RXeq5u5zRwqexzUXng Ano, jsem pro utlumení dopravy v centru, ale podle me by to melo byt reseno pozitivni motivaci (jizdne zdarma do MHD, zaroven posileni spoju, protoze uz ted to mnoho spoju nezvlada, lepsi sit zachytnych parkovist, apod.) Nez tim, ze se vsude z ulic udela prekazkova draha plna nesmyslnych tramvajovych poloostruvku, hustou spletitou siti cyklopruhu, po kterych nikdo nejezdi atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam