• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO

DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    ULO
    ULO --- ---
    LODBROG: právě vy byste profitoval z toho, kdyby aut bylo míň. Jasně je chyba, že tramvaje a autobusy nemají své pruhy, o tom žádná. Ale jak urbanistická praxe ukazuje (napr. v Kanadě a USA), tak ani 7 pruhů silnic nevyřeší zácpy. Všechna ta auta taky musí někde parkovat a jak jsem teď byla v Česku, tak města jsou jen obří parkoviště. Ulice jsou plné aut, je to nebezpečné (chodci nejsou vidět), často neprůchodné (třeba s kočárkem), auta vylidňují města, čímž zvyšují počet svých uživatelů.
    Tak jděte do práce pěšky, pokud můžete! ;)
    Na kolo se vejde podstatně více, než malý batůžek s notebookem, já například vozím už šest let na kole 2-3 deti, batohy dětí ze školy a nákup z trhu pro šestičlennou rodinu a každé pondělí k tomu dvě kytary. Vejde se mi tam i složený kočárek, slunečník a věci na písek, plážový stan (to všechno s temi deti). Už slyším námitku o holandské rovině, k tomu můžu jen říct, že bríza fučí proti mě ráno když vezu děti do školy, tak proti mě když je vezu ze školy. Jinou možnost dopravy nemáme, takže dokud není stupeň 6/7, tak jedeme. V Praze jsem jezdila na kole do práce ze Sacre Coeur na Hradčanskou, bylo to lepší než se třepat Karmelitskou a to to byly krpály. Pak s jednom dítětem jsem drandila přes Stromovku na nahoru do Dejvic taky skoro denně. Úju jsem na sobě nepozorovala, a to jsem, jak jistě víte, nesportovní člověk, jež se sice cítí mlád, ale objektivně je to již hudba minulosti;).
    Cyklisté nestojí v zácpách, protože průjezdnost cyklostezek je prostě větší. Tak to je. Když se nebude mít cyklista kudy bezpečně jet, nepojede vůbec. A bude, v lepším případě, s vámi sedět v MHD.
    Cyklostezky nejsou pro bruslaře, (možná proto mají tu dlažbu ? Fakt nevím), dělají cyklostezku neprůjezdnou. Pokud má tato infrastruktura sloužit k dopravě a ne k rekreaci, nelze ji na brusle využívat, bohužel.
    GREW
    GREW --- ---
    LODBROG: Az uvidis novou krizovatku na Jiriho z Podebrad/Vinohradska/U vodarny, budes urcite stejne nadsenej jako ja. Tramvajovej ostruvek krasne spojily s chodnikem a zrusili pruh pro auta, takze tramvaj nemuze do zastavky, kdyt auta cekaj na cerveny a auta nemuzou projet na zelenou, kdyz bude v zastavce tramvaj a jako bonus celkove krizovatku zmensili tema hnusnejma plastovejma obrubnikama. No lahudka, co ti mam povidat. ;)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LODBROG: A to ještě počkej, jestli zavedou tu třicítku. To budou pomalu jedoucí kolony i tam, kde je místa dost. A toho smradu.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LODBROG: Cyklisti jezdí zásadně po chodnících :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LEENVECKA: Jo, tak přesně tohle mě tak děsně sere - každý ráno když jedu do práce.
    Auto ani nevlastním, používám MHD - jenže každý ráno s marností koukám na to, jak busy, tramvaje i auta stojej v tý samý koloně a jedou krokem,
    jen proto že se nějaký mladý kretén nahoře rozhodl že rozšíří chodníky na šířku Václaváku a na ulici nechá jediný pruh v každém směru, často splývající s kolejema tramvaje.
    Protože buďme pokrokoví a oslaďme hajzlům motoristům jejich jízdu a přiškrťme dopravu
    -auta co vy se mihla a byla pryč, tady stojej dohromady s tramvají, busem, a nedejBože když se v těch půl sedmé ráno ještě rozhodne jet po ulici popelářský vůz, co jede krokem, staví co deset metrů u každýho koše, a není kudy jo objet.
    Kdybych šel vedle ty tramvaje pěšky, jdu stejně rychle - a do práce, kam mi to trvá 20 minut jedu těch minut 50.

Upálit je za tohle - jestli za to můžou Piráti nebo kdo.
    Mladý, děsně chytrý, a zkur*věj život komu můžou.
    On totiž každej potřebuje do práce jen malý batůžek s notebookem, vpohodě akorát na kolo. A dojet s kolem ndo těch šílených pražských kopců a rvát se s ním do metra na zbytek cesty?
    Jezdím MHD, a stejně těmahle debilníma rozhodnutíma trpím, den za dnem.
    Už aby někdo ty drahý prázdný chodníky zas rozkopal a přidělal autům pruhy, ať odjedou a nestojej tu, a s nima já v tramvaji, zatímco čas letí a já musím do práce vyrazit o hodinu dřív. A kéž vy si to předělávání ulic pak zaplatili ti idioti co si to objednali, až se to bude předělávat zpátky.

Hlavně že cyklostezky - nikdy jsem neviděl že by jakýkoliv cyklista kdy stál v koloně, to snad ani nejde. Přiškrtímw zlé řidiče.
    Já jezdím na bruslích - jenže ouha; cyklostezky maj často zámkovou dlažbu nebo dlaždičky, takže abych jel taky radši po silnici mezi autama.
    Ať shnijou v pekle.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    TOOMIX: Dejna, Dejna, pořád je stejná:-D
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    DIVER: Jj...

DIVER
    DIVER --- ---
    CORNELA: hezký. koukám, že Heidi naučili i levitovat :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    STEP BY STEP 1991 Cast Then and Now 2021 How They Changed
    https://youtu.be/sxE4U7U0VCI
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    Zase jedna koňská záchrana...

MEI
    MEI --- ---
    WRNQ: Skoro se mi ani nechce věřit, ze je to příběh z české sněmovny.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    GRANTORINO: To mě úplně dojalo.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Nově zvolený poslanec Jiří Horák (KDU-ČSL) přišel na ustavující schůzi sněmovny v jihomoravském kroji.
    " Před 75 lety skládal poslanecký slib ve vlčnovském kroji můj pradědeček, předválečný starosta Vlčnova a po válce poslanec za lidovou stranu."
    Poslanec v kroji. ‚Chtěl jsem vyjádřit úctu a respekt k našim tradicím a kořenům,‘ řekl Horák | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/poslanec-jiri-horak-kroj-tradice-ustavujici-schuze-snemovny-slib_2111081734_aur

ASNEK
    ASNEK --- ---
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ALARIK: Ta mala holka je jeji filmova dcera, herecka z KB a ta velka holka je jeji realna dcera, kterou ma s hercem Ethan Hawke.
    ALARIK
    ALARIK --- ---
    LOJZEE: už jsem tohle taky viděl a ted jsem z toho znova zmatenej - takže na obrázkách to neni Uma vždy s tatáž holkou? Nebo je to oboje její dcera a nebo je to oboje herečka co hrála s Umou v KB ? :D
    GREGI
    GREGI --- ---
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    A vzhledem k průmyslové dávce retuše ta spodní fotka nemá příliš velkou výpovědní hodnotu, pokud jde o srovnání jak někdo vypadal dřív a jak vypadá teď.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    MLUFFY: pravda, jsem se nechal unest, uma s filmovou a realnou dcerou :) takze aspon uma :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MLUFFY: A nehrála to její dcera?
    MLUFFY
    MLUFFY --- ---
    LOJZEE: Na první fotce není dcera Umy, ale holčička, která hrála její dceru v Kill Bill 2 (Perla Haney-Jardine).
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    uma s dcerou

SARAJ
    SARAJ --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam