• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    VOJTHA
    VOJTHA --- ---
    NOIK: Říká se: kdo si počká, ten se dočká. Mezitím ale můžete podpořit založení vhodného klubu ZDE a podobnou diskuzi tam směřovat.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    JAMILLOS: Tak ses rozhod, že když si vybereš auditko s tvým tématem naprosto nesouvisející, setkáš se s přijetím výrazně přátelským. Geniální.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    SALVATOR: Já vím, ale slyšel (a později i viděl) jsem, že v auditkách, který jsou na tohle vyloženě zaměřený, je reakce na kritický dotazy a vůbec přemejšlení tohohle typu řekněme... nepříliš přátelská.
    Kašlu na to, i tak dobrý a zúčastněným díky.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    JAMILLOS: Debata, otázky? Úplně klidně. Ale pro boha živýho, jak si sakra přišel na to, že tohle auditko je na to to pravý vořechový.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já jich mám ještě spoustu a já offtopic nebudu :-)

    NOIK
    NOIK --- ---
    pro tyhle kladeče otázek a nastavovače zrcadel by měly bejt zřízený gulagy
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    JAMILLOS: nejsi ty internet explorer?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    TAPINA: Rozumím tomu správně tak, že teda považuješ za pravděpodobný, že to je odtamtud? I tak pořád nechápu, proč by měl bejt dialog blbej nápad. Neříkám, že něco takovýho vyloženě očekávám v novinovejch titulcích, ovšem nějaký páky a dohody jistě existujou. Jakkoli je to totalita, přece jenom to není izolovaná planeta. A trvám na tom, že pakliže přistoupíme na myšlenku, že to vzniklo v laboratoři, tak diskuse s protagonisty by snad logicky měla bejt to první, co člověka napadne.
    Ale ok.

    TOOMIX: Já vím, kladu otázky. V současnosti se na takový věci z nějakýho důvodu reaguje vyloženě hystericky. Sorry.

    SADY: To beru. Každopádně bych očekával otevřenější veřejnou debatu v tomhle smyslu. Zase, logicky. Problém ale je, že se jedná o Čínu, že jo. Kdo by si ji chtěl rozházet. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a tenhle je pro Nellas (ona ví...)

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    toto není diskuse! a už vůbec ne diskuse o covidu!

    SADY
    SADY --- ---
    JAMILLOS: ale tak on se nikdo proti diskuzi s cinou nestavel, ona naprosto jasne ano... uz je znama vec, ze kdyby se v 2019 delili o info stejne jako ted JAR o omicronu, tak by ty dusledky byli vyrazne mensi nejspise, protoze to prvotni "zaspani" a "tapani" zpusobilo neprimo Italii apod.

    ja bych do toho klidne rejpal, ale kdyz to za tri roky k nicemu nevedlo a jejich embargo je "neprustrelne", tak to imho nikam nevede a naprel bych energii jinym/uzitecnejsim smerem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nechcete jit s kovidem do pice?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JAMILLOS: To není můj postoj, když chceš zlikvidovat virus v laboratoři, poliješ ho dezinfekcí a je to. Bohužel nám to naprosto nic neřekne o tom, jak ho ničit v lidech, a neřeknou nám to ani lidi, kteří tam s ním pracovali, protože cílem jejich snažení bylo nemuset tohle řešit.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    SADY: Mluvící hlavy a tyhle věci stranou, spolupráce s Čínou by nebyla možná proč? Celej svět je na ní závislej obchodně – proč by zrovna z tohohle hlediska měl bejt problém? Jasně, jiná věc je takovouhle bombu přiznat... a pak je taky otázka, jaká komunikace tam ve skutečnosti probíhá, o který nám asi nikdo říkat nebude, že jo.
    Ale ok, beru to tak, že v tvým případě je to teda úplně jedno a je lepší do toho nerejpat. Neztotožňuju se s tím pohledem, ale každopádně díky za odpovědi.

    TAPINA: Je to tvůj postoj, ale já bych teda netvrdil, že tyhle věci víme perfektně. Nechme stranou nějaký takový ty tzv. konspirace, ale kdyby se o záležitostech ohledně kovidu vědělo všechno perfektně, nebyla by tady ta hromada rozporů (funkčnost vakcín atd.). Nějak nerozumím tomu, proč bych se měl stavět proti diskusi s možným (pravděpodobným) epicentrem. Takovej přístup bych zrovna vědeckým nenazval.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JAMILLOS: Že je to u laboratoře ještě neznamená, že je to uměla věc. A ptát se na léčbu tam, kde jim utekl virus, to už nedává smysl vůbec. Co na něj funguje v laboratoři, to víme perfektně.
    SADY
    SADY --- ---
    JAMILLOS: ja tady diskurz proti kritickemu mysleni uplne nevidim, spis diskurz proti vede, cislum/statistikam a vedeckym autoritam... mluvici hlavy byt s bilym plastem nicmene naprostou nesouvisejiciho oboru (a neznalosti trojclenky) a jejich vyjadreni nepovazuji za kriticke mysleni, to lze pricist tak mozna Jankovi Ledeckemu a podobnym, kteri zadny titul nemaji... ke spolupraci s cinou a tohoto vlivu na vyzkum viru se muzu je pousmat, velmi naivni predstava
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam