• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    No mne to nestartuje kdyz se to snazi nastartovat nekdo jinej nez ja. A pak mi to taky nejak netahne, ale nemam naladu to resit.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    4PTO: To jo. Já ještě pořád řešim jenom co by se dalo vylepšit nebo doplnit. Na nic rozbitýho jsem zatím nenarazil. Ťuky ťuk na dřevo.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    4PTO: Jako jo, to jsou .. ikdyž ty silnice mi dávaj teďka docela zabrat .. vypadá to na ložisko v prdeli a určtiě jsou v hajzlu tyčky, kosti a gumy u stabilizátorů ..

zajeaný díry, to zas bude raketa :D
    4PTO
    4PTO --- ---
    si tak říkám...to je vidět jaký jsou to držáky ty sůba, že tu není v zimě co řešit \. ))
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    4PTO: díky, už sem taky něco podobnýho našel..

hmm, takže 10k v prdeli.. asi pujdu do těch samonivelačních..
    4PTO
    4PTO --- ---
    TOMYK: http://www.subaruclub.cz/forum-tema/samonivelizacni-zadni-tlumice-54741

ale zobecněno je to až v posledním příspěvku :)

já teda do teď nevěděl že to mají forestři odjakživa.. + pro forestra
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    Přátelé, opět potřebuji radu:-)
    Jde o výměnu tlumičů. Koupil jsem kayaba pro forestera, s dměním, že se jedná skoro o originál, jenže při sundání kola jsem si všimnul ( já a mechanik), že starý tlumič má něco jako samonivelaci... nový nemá. Po zavolání na subaru mi doměnku potvrdili, jedná se o samonivelaci a originál tlumič s tímt stojí 9500kč.-! To je nehorázně moc.
    Otázka zní, jestli teda investovat do originálu, nebo koupit i druhý bez samonivelace a vyměnit oba. Jedná se o tlumiče vzadu.. řešil to někdojiž?? díky.. Těch 9500 mi přijde sakra dost, leda že by měl v sob wifi:-)
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    jizerky.jpg (824984 B)
    FIFAS
    FIFAS --- ---
    hmmm ty nokiany pekne, nicmene uz nejdou sehnat, vyrobce/dodavatel uz je takhle prez zimu nedodava a u nas jsou vsude vyprodane, nejaky dalsi tip?
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    FIFAS: A rozhodně bych zachoval předepsaný rozměry pneu - kvůli pojišťovně ..
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Plechace a uzsi gumy az v okamziku kdy by to auto bylo vic mimo asfalt nez na silnici
    FIFAS
    FIFAS --- ---
    chlapci, potrebovaL bych poradit s pneumatikama na Subaru Outback 2010, ted to mam osazene gumama YOKOHAMA 225/60 R17 99v M+S, takze takove ty nic moc univerzaly. Premyslim ze bych si je nechal na zniceni na leto a obul bych to na plnohodnotne zimni pneu.
    DOporucujete zachovat rozmer kola (225/60 R17) a obout to na ty elektrony co tam tedka mam, anebo jit do neceho uzsiho a osadit to na nejake plechace? Popripade jakou znacku a model pneu doporucujete, jezdim toho hodne po meste,obcas delsi cesta po dalnicich, obcas vyjizdim nekam na hory na snowboard, ale zadne brutalni tereny neprekonavam. Diiky za odpoved
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    No vidite, to me nenapadlo, precist si manual... :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    T_MAX: At zije prechodovy odpor:)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    AXTHEB: To je asi opravdu jediná výhoda :)

z toho plyne: mínus cvakejte za koncovku vejfuku !!!
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    T_MAX: Ale mas kolem ty baterky min kravin:)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    AXTHEB: to je přece úplně jedno, kde si štrejchneš plusem :D resp. je jedno, kde máš mínus, jestli na baterce, nebo kdekoliv jinde .. to mínus je propojený všude ..
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    T_MAX: No dobrej duvod je ze kdyz se pak motas kolem plusu tak si nevyrazis minus, pripadne nezavadis a neudelas kratas;)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    AXTHEB: Nevidim jedinej důvod, proč to tak dělat ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam