• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

    "in this car, you are watching where are you going.. through the side window"


    Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

    Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    LUBANCZ: A tak teda kdybych si jako koupil Forestra 2.0XT, tak si tam můžu svůj Teleflex GFi přetransplantovat nebo ne?
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    IKSIK: voddelany ventily jsou problemem spatnyho afr.. a je jedno jestli je to plynem, benzinem nebo e85 :) musi se to proste umet naladit a ne to nechat jen namontovat frantu, kterej prida tlak na palivu a cau..
    Rezy a zvlast sti jsou vseobecne dost nachylny prave na spravny afr, ktery bohuzel dokaze rozhazet i pruchodnejsi vejfuk a bov do atmosfery. Proto je na reze lepsi zachovat closed-loop bov a prijit o pozersky psssht, nez si znicit motor. Jenze moc lidi to nevi a automaticky berou bov jako cool featuru kterou proste kazdy spravny turbo auto musi mit...
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    LUBANCZ: A nevoddělá to ventily? Nebo se prostě musej dělat vůle častěji?
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    IKSIK: da a paradoxne pri spravnym naladeni ma vetsi vykon :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    A navíc....já bych to nemohl živit. Jsem hrozná socka. A na plyn se ta turbína nedá přestavět. Nebo dá?
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Dyš v tom se blbě vezou dvě příšery a manželka. A ještě abych se bál, že se mi v Karpatech kousne turbo. :-(
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    IKSIK: Když vono WRX STi... Srdcovka, co jsem v tom jen seděl :) Ať to žere jak vosvobozenej koncentrák a díly stojej jak na Boeing, dělá to strašně podmanivý vrrrrrrrrrm.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Naše Súbo je po cestě Bulharsko a zpět naprosto v pohodě bez jediné závady. Sežralo 1 litr oleje - koupil jsem v Bulharsku značkovej Lukoil 15W-40 a zvlášť po cestě zpátky jsem skoro nebyl schopnej zpomalit pod 160km/h. Prej slabej starej dvoulitr 85kW. Hehe. :-)
    Tohle prostě není jen dopravní prostředek. Tady už definitivně začíná srdcovka. :-*
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    SCOTT7279
    SCOTT7279 --- ---
    JESSE_MORENO: Už je bohužel pryč, jj byl to ten klasickej, dvousloupovej šroubovej, 4ramena, navíc pěknej servisovanej po likvidaci nějakýho servisu. Celkem jsem litoval, že není kam dát. Občas se někde objeví... Ještě jsem nedávno potkal takovej celkem jetej starej servisovanej za 15, až budu na pc zkusím najít ;)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    SCOTT7279: sloupovej za 16? jakoze ten klasickej se ctyrma ramenama? KDE??? :oD
    SCOTT7279
    SCOTT7279 --- ---
    IKSIK: Mi povídej, ale mám celkem pěknej velkej hever, tak to jde celkem rychle, navíc na svým pořád makám, takže to už si ani nepamatuje kdy na posled stálo na kolech ;D škoda že jsem bez prostoru navíc a elektriky, teď jsem viděl pěknej sloupovej za 16... ;)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    SCOTT7279: Ciwe ten zvedák mi v garáži ale sakra chybí! Dávat to furt na stojáky heverem je pruda. :)))
    SCOTT7279
    SCOTT7279 --- ---
    JESSE_MORENO: No pokud se ti s tím nechce drbat tak doporučuju Boxer Auto, založil si to Lukáš Lohr z AWD, asi už ho taky štvalo jak je awd drahý :-D speciálka subaru, vyznají se, ochotný kluci, nebudou tak levný jako všeobecný garážnický dílny, nebo kluci co to dělají před garáží se svým subem bez zvedáku a růčo bez kompresorových vychytávek jako za starých časů. Ale jsou asi jediný servis, kam bych STIhačku dal a nebál se že něco/mě podělají.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    JESSE_MORENO: Jinak je fajn, že to má řetězový rozvody, ale ty kladky a vodní pumpa taky nemusej bejt nesmrtelný.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    JESSE_MORENO: Ty oleje ti vyměním třeba já v garáži. Na tom fakt nic není. Homoklouby s manžetama jsem si taky měnil sám, ale s tím už je trochu víc sraní, jenže právě tohle zvládnou i ti kluci u Kubelky v Letňanech. Pak je třeba otázka, jak se na tý H6 měněj svíčky a jestli bys je taky neměl preventivně vyměnit, když už to budou mít zvedlý. A když už to bude nahoře, tak kouknout na výfuk, lambdy, všechny možný filtry(ta AT bude asi taky mít), klimatizaci, atd....
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    HONZAF: AWD se bojim ze bude zbytecne drahy... to auto jsem tam koupil a kdyz mi tehdy rekli ze vymena oleju v motoru diferaku a prevodovce by byla tak za 10kKc tak jsem se trochu orosil :)


    IKSIK: je to presne tohle i rok a barva vsecho sedi a ma to najeto jen o 9 vic nez mam ted ja :oD ale tendle je teda v lepsim kosmetickym stavu evidentne

    Hele ja se uz fakt dostal do stavu kdy proste na tohle nemam prostor a nejak uz ani naladu, driv jsem se snazil delat si vse co slo sam ale ted kdyz si vezmu ten naraznik, kolo, manzeta... to vsechno jsou veci ktery bez zvedaku a poradny dilny budu delat celej den nebo i dyl a jeste u toho treba i neco dokurvim.. to vsechno bdue muset udelat servis takze kdyz uz to tam bude tak ze mi vymeni olej v prevodovce a diferaku kdyz uz to bude mit na zvedaku mi prijde malickost navic kterou jsem si sice mohl udelat i sam na parkovisti ale otazka jestli to pak za tu drbacku stoji
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    JESSE_MORENO: Tak jestli je to něco takovýho
    Subaru Outback 3,0 i AT - Sauto.cz
    http://www.sauto.cz/osobni/detail/subaru/outback/14254293?goFrom=list
    tak na tom si fůru věcí uděláš sám a na co si netroufáš, to vysvětlíš v neautorizovaným servisu. Jenom musíš vědět, co přesně po nich máš chtít.
    Já např. jezdím s takovejma věcma do http://www.dakuma.cz , majitel je kluk, co chodil na stejnou ZŠ jako já, jenom o ročník níž. Má asi pro podnikání vlohy, najal si kluky, co jsou vyučení automechanici a jsou schopni opravit ledacos (ne všechno, ale hodně jo). A přitom to nejsou sprostí výměnáři. Zkus se s nima domluvit. Ale jak řikám, neznaj Subaru nazpaměť a musíš vědět, co přesně po nich chceš.
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    JESSE_MORENO: awd ... ? :)
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    NIXIMOR: To chapu, zes to nevzal, taky bych to tam nechal. Ale diky za tip. Kouknu se na tech strankach.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam