_BENNY: já v zásadě nejsem proti snižování daní :-))) proto mě nikdo nemůže označit za levicového myslitele. já jsem takový "pravicový skoro-rovnostář"...
ten tvůj otec je čím dál tím vtipnější story... ale to já říkám pořád, že odborářští předáci jsou prostě svého druhu podnikatelé/politici ... prostě kdo je kritizuje, jen se obává konkurence :-)
podívej, sociální inženýrství je VŠECHNO. když nebudeš přerozdělovat, tak je to také sociální inženýrství. společnost je vždycky konstrukt, je uměle vytvořená lidmi.
já bych také člověku ponechal právo vstupovat do a zase vystupovat z různých komunit. samozřejmě. ale k tomu potřebuješ nějaké základní předpoklady... jazyk, kulturu, apod. pokud bude předpoklad nerovnosti zabudován už v samotné kultuře, tzn. všem bude opakováno, že jinak to vůbec ani nejde - tak čemu asi budou věřit ?
podívej, já netvrdím, že v ekonomických otázkách neexistuje pravicový a levicový přístup - a i tam lze být "tak nějak uprostřed". ale nejsou jenom ekonomické otázky ! podřídit další funkce společnosti požadavkům ekonomiky mi nepřijde správné. ani redukovat společnost jen na ekonomiku. lidé nepoužívají jen čísla: používají i slova, a vůbec celou škálu komunikačních prostředků. Peníze jsou jenom čísla, a čísla nejsou všechno.
co se míru, lásky, mairhuany apod. týče, tak konopí momentálně už nějaký čas nekouřím, a je to zajímavá změna. ale zase uvažuju o tom, že v důchodu (nebo v případě vážného smrtelného onemocnění, pokud k němu dojde dříve) se k tomu asi vrátím... a dále si myslím, že by to asi mělo být spíše legální... když je legální sportovat, a zlomit si u toho nohu, nebo třeba provést si i něco horšího...
v zásadě ale ne všechno co souvisí s new age apod. je úplný blábol. Stanislav Grof na jednom konci nebo Fritjof Capra na druhém.. to nejsou úplná šarlatáni. a existuje i cosi, o čem média málo mluví, a to je open source hnutí: viz např.
http://www.youtube.com/watch?v=Pube5Aynsls ... It's Richard Stallman, man. One of the brightest minds alive in the Computer Science field, and a damn fine example of a human being.
Kromě toho, skutečně - řada psychedelických i pozdějších rockových kapel dosáhla nezanedbatelných komerčních úspěchů. Takže to o čem zpívali/zpívají by teoreticky měla brát vážně i "čirá pravice"... :-)