• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: nevim. ale to o te NDA jsem cetl uz jinde, akorat si ted nevzpominam kde...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: to jsem znínil na začátku diskuze v tomhle klubu já, to slovo NDA, ale nikde jsem to nečetl. myslíš, že musel nejdřív něco podepsat, než mu poslali ten dopis ?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: myslim ze musel podepsat NDA o mlcenlivosti
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LONESTAR: V zásadě si může řečnit o čem chce, a myslím u nás není zakázané, aby zkusil kandidovat v příštích volbách.

    Mě osobně Švejnar nevadí. Kdyby ve vedení ČSSD vystřídal Paroubka, tak by konečně koalice SZ a ČSSD (bez KDU-ČSL) mohla být k něčemu použitelná. Levice a pravice by se měly střídat... a hlavně, já pravici s Klausem prostě nechci. Nejsem ani tak levicový, jako spíše protiklausovský.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    XCHAOS: se zbytkem (= kromě zmínky o Nobelově ceně) teda souhlasíš? ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LONESTAR: bla bla bla. s tou Nobelovou cenou to je docela nepřesné... skutečně ho oslovili, ale zároveň v tom dopise bylo, že si to má nechat pro sebe, že ho oslovili - ovšem nevím, jestli jim podepsal, že si to nechá pro sebe. V zásadě to vidím tak, že příště ho asi už neosloví, když to vykecal...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LONESTAR: spíš její vymáhání je nelegální. psalo se to ve fóru Sociální stát na NYXu, a závěr byl, že je vlastně dobrovolná.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    XCHAOS: někde jsem četl nějaký rozbor, že dle Ústavy USA je daň z příjmu nelegální ;-D)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LONESTAR: mě se daně ze spotřeby nelíbí. daň z příjmu není ideální, ale popravdě... daňová reforma, která sníží daně jen nejbohatším, ale středním třídám (v americkém, nikoliv britském pojetí tohoto slova) nikoliv, mě vůbec nezajímá. nepatřím mezi horních 10%, a ani to neplánuju (spíše řeším jak si zajistit příjem střední třídy a přitom nedělat vůbec nic, než abych řešil jak dělat víc a více na tom zbohatnout...)

    BTW, oblíbenou zemí pravičáků jsou USA, a tam mají jen daně z příjmu... DPH je tak trochu specialita EU...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    XCHAOS: osobně jsme pro zrušení co největšího počtu "výjimek" a daňových úlev, a snížení celkové daňové zátěže - nejléep pak úplného zrušení daňe z příjmu tak, aby zůstaly jen daně ze spotřeby (a každý se pak může rozhodnout, zda bude či nebude spotřebovávat)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LONESTAR: těžko říct. samozřejmě, základním požadavkem je snížení daní. jestli se toho dosáhne plošným snížením, nebo zavedením nových odečitatelných položek, které se na mě budou vztahovat, to mi zas tak moc nepálí.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    XCHAOS: stejná "logika" jako ta tvoje...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LONESTAR: to teda vůbec není vtipné...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    XCHAOS: člověk, který chodí pěšky nebo na kole, zase nemusí platit spotřební daň na paliva :-D)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    XCHAOS: nebylo by logičtější volat po zrušení stávajících daňových úlev, než po zavedení dalších?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: update: mám tam trochu moc "prostě", ale stejně: 1. silniční daň je relativně směšně nízká, 2. lze si vést knihu jízd nebo odepsat leasing auta, 3. kdo jezdí na kole, neodepíše si nic, zaplatí vyšší daně, a stát mu ani nezafinancuje cyklostezku...

    tedy, nedivte se, že vymýšlím systémy daňových úlev, ze kterých bych já sám profitoval - když všude kolem sebe vidím systémy daňových úlev, ze kterých profitují jiní !
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: co se mě týče, tak samozřejmě ideální stav je, aby si někdo mohl otevřít hospodu a neplatit vůbec daně, ani nedodržovat nějaké hygienické předpisy, apod. a to myslím vážně - ať rozhodne zákazník...

    ale to o čem mluvím je ideální stav... jenže v praxi stejně existuje milion byrokratických omezení pro hospody, typu předepsaný počet záchodů, apod.

    v zásadě postoj, že pokud nelze dosáhnout ideálního stavu, tak budeme systém zcela bojkotovat, připomíná postoj praktikujících anarchistů (já jsem jen teoretik :-) ), kteří nechodí k volbám - z principu.

    já připouštím, že místo vytváření dalších vyjímek by to chtělo systém zjednodušit.. ale co se mě týče, tak já třeba v éře internetu pokládám daňové odpisy za provoz osobního auta u většiny profesí za dost překonané, a tady podle mě dochází ke zcela obrovským daňovým únikům.

    takže když mě vysvětlíte, jak hodláte řešit insitucionalizované daňové úniky v oblasti knihy jízd (jediný, kdo na stávajícím systému tratí je ten, kdo podniká, aniž by vlastnil automobil, jak otřeba já - na svůj ISP business ho nepotřebuju....), apod. tak já slevím ze svého požadavku daňových úlev pro hospody, které mají alespoň jednu místnost kde platí (a je vynucován) zákaz kouření...

    (promyšlený systém daňových úniků pro majitele aut fakt nechápu - k čemu máme tu spotřební daň na paliva a silniční daň, když z daní si člověk odepíše buď leasing auta, nebo si může vést knihu jízd, což je opět velice výhodné... oproti tomu člověk, který bude prostě chodit pěšky či na kole, zaplatí prostě vyšší daně, protože si neodepíše nic ! to je nefér, nefér, nefér !)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: vyvlastneni pozemku kvuli stavbe dalnice neni ok. ostatne, vyvlastnovani je opet domenou spise levice.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: tohle je ale dost blbé přirovnání. ale ok - hned na začátku jsem napsal, že výpady proti reklamě jsou předem ztracené.... tímhle směrem se nechci ubírat.

    čekám pořád na nějaké vysvětlení toho, proč třeba vyvlastnění pozemku kvůli stavbě dálnice je ok, ale daňová úleva pro nekuřáckou hospodu není ok....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam