• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GENERALLZ: no ok, politická alternativa to je. nicméně určitě budou nakonec řešit daň z příjmu fyzických a právnických osob, která ale např. jde prakticky mimo mě (a mojí komunitu). nás je opravdu dost na to, aby se nás např. progrese netýkala.

    "nechat peníze v mojí kapse" by znamenalo snížit DPH, především. pro kterýkoliv subjekt, jehož odběrateli jsou přímo koncoví zákazníci - neplátci DPH (což je dnes díky e-shopům na Internetu spousta subjektů) by bylo klíčové snížení DPH. Nemluvě o tom, kolik lidí dnes podniká ve službách, kde je "přidaná hodnota" téměř všechno...
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---

    Konečně strana, která mi neslibuje, jaký ráj vytvoří za peníze, které mi ukradne, ale místo toho chce raději nechat moje peníze v mé kapse.
    ABS
    ABS --- ---
    gratuluji (C)PS k jejimu napadu s verejnym kontem pro vsechny statni instituce. jen skoda ze nikdy nevstoupi v platnost :(
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: proč děs ? jako snaží se z nás udělat trochu víc "socialisty", než jsme, ale mě se ten článek líbí. A není psaný na objednávku.

    Piráti porušují řadu stereotypů, které jsou podsouvány tzv. "nové levici". A snaha o omezení vlivu státu není moc "klasicky levicová" - je spíše libertariánská.

    Co je zajímavé, že na republikovém výboru cca:

    asi 4 lidé předtím volili ČSSD
    mini 5 nebo kolik lidí volili ODS
    přesně 3 lidé volili SZ
    1 člověk volil KDU-ČSL
    1 člověk (jednou v životě, v 19ti) volil KSČM

    jestli toto nevypovídá o specifičnosti Pirátské strany, tak asi už nic...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTZ: to je ale úplně mimo. dovedeš si představit, jakou by taková událost získala publicitu ?

    pochopitelně jsem spoluzakládat ČPS proto, že jsem si občas z Internetu stáhl nějaký ten film - stejně jako snad všichni kolem mě...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: hmm, podle mě je to každého věc, jestli titul použije, ne.

    já mám výhrady vůči ČPS nejrůznější, ale toto je podle mě detail... dodělat vysokou je vopruz (já nedostudoval celkem 4x, 4 různé školy), a kdo si tím prošel, tak asi má nárok se tím veřejně vytahovat, neřeším to prostě.
    OTZ
    OTZ --- ---
    XCHAOS: Ja teda nevim, ale jako clen piratsky strany bych se docela bal ze mi domu nabehne policjeni komando a prohleda vsechny disky a media..mate to v poradku? A ze budou permanentne sledovat muj inetovej provoz. I kdyz v pripade medializace by to mohla bejt dobra reklama:)
    ABS
    ABS --- ---
    a jeste maly dodatek k http://www.cdr.cz/a/27514
    konkretne:
    * Bc. Kamil Horký, kamil.horky (zav) ceskapiratskastrana, tel. 606446239
    * Anežka Bubeníčková, anezka.bubenickova (zav) ceskapiratskastrana.cz, tel. 603384487
    * PhDr Ivan Bartoš, ivan.bartos (zav) ceskapiratskastrana.cz, tel. 777306808
    * Ondřej Profant, ondrej.profant (zav) ceskapiratskastrana.cz, tel. 607580015

    nemyslim si ze je dobry napad pouzivat tituly ze statnich skol a prohlasovat se za pirata. alespon mne to dosti odrazuje a i dost dalsich lidi, co znam.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    S_TEJK: to nechavam na autorech webu, jak byla domluvena prava, hlavni je, ze autor tam uvedeny byl.
    Ale rychlost jakou ty soudis a mas ve vsem jasno naznacuje ze mas nejakou ideologii kterou uctivas.
    Samozrejme pro "liberaly" budou konzervativni myslenky zastarale. Ta ale vubec neimplikuje ze jsou horsi. Navic pokud si pamatuji v Cechach zadna konzervativni vlada ve 20.stoleti nebyla.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    KAILASH: vite co je na to fasistickym potapeci rozkosne, jak krade clanky autoru odjinud aniz by uvadel puvodni zdroj a vytvari tak dojem serioznejsiho mista, pricemz puvodni autori zrejme vubec nemaji tuchy, ze si je takto privlastnuji cesky fasouni
    http://www.konzervativnistrana.cz/sksmain/clanky/texty/co_skodi_antikomunizmu_mod.htm

    ale otazka zda konzervatismus a fasismus je po 20. stoleti alternativa je skutecne zajimava

    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Dalsi zajimavy clanek:
    http://deliandiver.org/2009/07/co-skodi-antikomunizmu.html

    "Liberalizmus dnes vytváří konzumní bohatství převážně na dluh a neobnovitelný zánik. To je jen částečně dluh finanční, který je vrcholkem ledovce mnoha dalších dluhů. Možná nejvíce známá, ale nejméně zatím zhoubná, je složka životního prostředí, kde vzniká dluh, protože v budoucnosti se bude muset příroda vyčistit a devastace rekonstruovat. Neobnovitelným zánikem v ekologické složce je těžba neobnovitelných surovin, která je sice nutná, ale je zbytečně přehnaná.
    Další složka dluhu a neobnovitelného zániku je antropická. Zanikání lidské populace ve vyspělých zemích přináší blahobyt, spotřebovaný většinou konzumem. Málo dětí znamená převedení prostředků na blahobyt těch, kteří odmítli být matkami a otci. Antropickým dluhem získaný blahobyt má několik dílů: prostředky, které by spotřebovaly děti, které se nenarodily, a platy žen, které pracovaly, místo aby se staraly o děti. Dluh spočívá v tom, že nízká natalita se bude muset v příští generaci nahradit, nebo vznikne neobnovitelný zánik."
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: no... singularity is near... toto ovšem nespadá do kategorie politiky, ale spíše "imanentní sci-fi".
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    XCHAOS: pochop, on ma pro sebe jasno, a proto inspirovan ODS, je ve stavu pernamentni mobilizace vuci vsemu co neni jeho nazor ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam