• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    THE_MIRACLE: mas docela vymyty mozek kampani knizete:

    Zeman: Amnestie je feudální přežitek. Schwarzenberg: Máme plné věznice

    Rozdílný názor měli oba kandidáti na Hrad na možnost prezidentské amnestie. "Je to feudální, monarchistický přežitek," vymezil se proti této možnosti. A vyčetl Schwarzenbergovi, že byl jediným z devíti původních prezidentských kandidátů, který má amnestii v programu.

    Schwarzenberg to nepopřel. "Máme přeplněné věznice a věznice je vysoká škola zločinu, nikoli nápravné zařízení," vysvětloval ministr zahraničí. Kritizoval podobu amnestie Václava Klause. "Tento způsob amnestie se mi zdá poněkud nešťastným," uvedl předseda TOP 09. Není to ale podle něj na odchod jeho strany z vlády.

    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/debata-schwarzenberga-se-zemanem-v-ct-po-1-kole-fo1-/domaci.aspx?c=A130113_122506_domaci_kop
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ZEPHEER: kdo voli zemana, voli klause. I s amnestii.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Řeknu to takhle. Mít za prezidenta člověka, který schválil cirkevní restituce, souhlasil s Klausovou amnestií (ano - první den souhlasil, Kalousek byl pak děsně proti ale až poté, co vylezl na povrch odpor obyvatel), uznal nezávislé Kosovo, průser v Palestině, průser Rusko-Ukrajinský plyn, mohl by schválit likvidaci Temelína, proražení Benešových dekretů, o jeho provázání s jistými zahraničními skupinami ani nemluvě - To si raději vemu půl litru bechera a jdu volit Zemana.
    Problém je v tom, že není koho volit.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ARCAK: Z pošty vím, že vás pane ARCAK zajímá můj názor. Víte, můj názor je tuctový maloobčanský jako tisíců jiných lidí. V televizi nyní vystupují, po tom maratonu, politologové a ti jsou fundovanější, je to jejich práce, i hobby. Takže co řeknu já je pouze takový malý nicotný názor. Schwarzenberg se dostal na druhou příčku součten dvou vrstev obyvatelstva : a) mladí ho volili trochu z recese a shlédli se v tom, že je to hravě. Kdo by chtěl ho obhajovat tím , že má dobré názory, tak víte, dobré názory měli všichni, každý svým způsobem, ale jiné postoje ... a b) bohatí. Ti zase spekulovali, že je lepší mít na Hradě blba, co chrápe, který neumí zazpívat ani českou hymnu, který sice má "lidové" názory ( jiní je mají také ), ale dá se ho oblbnout, ukecat, a který nebude rejpat do mafiánských struktur, nechá tu bandu korumpčníku, švindlířů a pseudopodnikatelou, co se živí neprací, na pokuji....bude to loutka k smíchu. To potřebují. Kočka když chrápe, myši mají rej. Volili ho né proto, že něco umí, že cíleně půjde za morálkou a principy, že něco ovlivní, ( jak by to udělal Okamura ) ale přesně naopak : že nic neovlivní.!
    Takže ikdyž jsem to neřekl kultivovaně, komplexne, určitě už vnímáte "co" jsem chtěl o Schwarzengergovi říci. Samozřejmě, že se mohu mýlit, je to můj malý osobní názor. Do Klause jsme také v r. 2000 neviděli. ( Já byl jeden z mála, který ho už tenkrát prokoukl )..
    viz čtení zde : [ Antikomunisticky klub ]
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    ALDARION:
    Ďábel nikdy nespí, takže má přibližně o polovinu více času na práci než ostatní. Schwarzenberg spí odhadem polovinu času v práci, tudíž ho má přibližně polovinu co běžný kandidát.

    Mohl bys namítnout, že ďábel napáchá více zla než takový Schwarzenberg. Ale to je právě věc, na které se nejspíš neshodneme :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ARCAK: To je tak silné tvrzení, že bych k němu skoro rád viděl komentář. (Třeba je za ním úhel pohledu či spojení faktů, které mne nenapadlo a bylo by dobré se nad ním zamyslet...)
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    THE_MIRACLE: Proti Schwarzenbergovi bych svůj hlas propůjčil i ďáblu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Opravdu chcete volit toho, koho budou volit voliči KSČM? Opravdu chcete volit toho, koho podpořil Klaus? Opravdu chcete volit člověka, který je v podstatě stejný jako Klaus? Opravdu chcete volit člověka, u něhož hrozí, že jmenuje Klause předsedou vlády?

    Pokud si alespoň na jednu otázku odpovíte ne, volte Karla. Já Vám za sebe za tento hlas děkuji.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    FRONEMA: To nevím. Byl jsem v domnění, že všichni mají přístup. Nikoho jsem neblokoval. Tak mi poraďte, co mám udělat, aby přístup pro všechny byl. Díky.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    JOSEFDRUHY: nemam pristup jen ja nebo vsichni?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    FRONEMA: No jistě...! Půl života jsem brojil proti komunismu a...a pak když přijde v r. 89 revoluce a celonárodní nadšení, že končně budeme tvořit, pracovat "na sebe", a kdo lépe, tak taky za to strží více odměny-zisku a Klaus a jeho pochlebovači to totálně pokazil. Pouze naštěstí shodou okolností že tu jsme v celoevropském komplexu hospodářské propletenosti jsme nedopadli mnohem hůř na to jak Klaus tu "transformaci" zvoral a demokracii ( vztahy, morálku aj. ) a tržní hospodářství poje*al.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    JOSEFDRUHY: neverim vlastnim ocim, ty kritizujes klause zprava?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Ač to tak nevypadá, tak Klaus to byl kdo velmi moc ublížil celé naší demokracii po sametové revoluci, celé společnosti. On mohl ovlivnit vývoj správným směrem. Mohli jsme být po r. 89 hospodářsky "štikou Evropy" (jako byl kdysi Hong-Kong a Singapur, nadšení obyvatel tvořit bylo obrovské), jenže právě Klaus to zavedl do kouta, na zcestí, pokazil co se dalo a vzal národu chuť ; udělal-zavedl nám "tuctový kapitalismus", ba hůř s trojnásobkem nedůhů než jich bylo a je na Západě.

    Klaus, to je porevoluční neštěstí, které náš národ potlako. Dějiny to jednou zhodnotí.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    THE_MIRACLE: Bohužel máte pravdu, že si toho ( "podvodného Klause" ) všimnul lid-národ dost pozdě, že Klaus fíkaně jinotajně nahrával bohatým a vykašlal se na principy demokracie a na rodící se vrstvu chudých. Já ho měl přečtenýho už po té privatizaci v r. 1998 a hned jak jsem si koupil počítač v r. 1999 jsem na internet i do místních novin vyvěšoval kritiku jeho postojů. Viz příklad dvou z nich, mám je ještě stále vyvěšeny :
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/h/h_100.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/h/h_101.doc
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JOSEFDRUHY: Já bych to netvrdil. Klause podporovalo hodně lidí. Dokonce si troufám tvrdit, že nás, kteří už dlouho tvrdíme, že je to sketa, byla menšina. Klaus naštěstí svými činy v druhém období zejména, dost lidí přesvědčil, že je sketa. Takže ten poměr se začal obracet. Klaus si za to tedy může především sám. Protože během těch dvaceti let toho dobrého co udělal je naprosté minimum.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JOSEFDRUHY: to je sice pravda - ale teď ho nemá rádo daleko více lidí, než dřív.

    na pouhých 8% popularitu nikdy neměl. (ale zřejmě prostě jen jako pragmatický ekonom usoudil, že teď už jí fakt nebude k ničemu potřebovat, tak co s ní... :-)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Ano, jak zaznělo dnes v televizi, není to kampaň proti amnestii jako takové, je legální, je pouze méně povedená, ale p ř e d e v š í m, jak říká sám Klaus a dál i jiní politologové či senátoři např. Antl, je to kampaň proti samotnému Klausovi.

    Ano. Lid ho nemá rád.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - Volba prezidenta ČR je soubojem starých a nových médií
    http://teckacz.cz/1235-Volba-prezidenta-CR-je-soubojem-starych-a-novych-medii
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ZEPHEER: Perfektní názor, konečně někdo.
    Ano, po revoluci bylo v ČSSR 1,1 milionu komunistů a ti měli k privatizaci nejblíže, a pomáhali si a p r i v a t i z o v a l i o sto šest. Klaus defacto rozdal 80% socialistického majetku státu jen komoušům, tedy nejméně 80% komoušů zprivatizovalo 80% majetku státu. Dnes je z nich oligarchie boháčů. A...a ti co to nezvládli si "naprivatizovat" od 1991 do 1998, tak ti kradou, tunelují a korupčí dnes, aby to dohnali.

    V letošním roce i předloni vydal stát dluhopisy ve výši 100 miliadr Kč a prej se po nich zaprášilo za 10 dní (!) Neuvěřitelné ! To si je koupili ti chudí ???? A ještě dovětek : dnes bylo ve zprávách, že Češi dluží 1,15 bilionů korun http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/198760-cesi-dluzi-1-3-bilionu-korun-vice-nez-cely-statni-rozpocet/ ... to je neskutečné číslo. A že ten bilion dluží 1 milion osob, jsou v exekučním řízení , to je kolik na občana ? Kdo dluží ? Myslím, že především ti chudí. Proč ?
    To je demokracie, co ?? a blahobyt, na který jsme se po r. 89 těšili...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam