• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Schwarzenberg 2013:
    "Já jsem vždy říkal a na tom trvám, že to, co jsme v roce 1945 spáchali, by dnes bylo odsouzeno jako hrubé porušení lidských práv. Asi by se tehdejší vláda včetně prezidenta ) Beneše ocitla v Haagu". V prohlášení konstatoval: " Nezpochybňuji poválečné uspořádání, je neměnné, ničí majetek v České republice není ohrožen," (iHned 19. ledna 2013).
    Kavan 2002:
    Pro nás ty dekrety jsou vyhaslé tak, jak se na tom shodli předseda vlády Zeman a kancléř Schröder v březnu 1999. Nejsou použitelné, čili nemohou být aplikovány, žádné nebezpečí konfiskace německého majetku v České republice nehrozí. (Tisková konference Ministerstva zahraničí, 2. dubna 2002)
    Zeman 2002:
    Každý dokument, a Benešovy dekrety jsou takovým dokumentem, musíte posuzovat v daném historickém kontextu. Já jsem byl první politik, který jasně řekl, že Benešovy dekrety jsou vyhaslé a byl jsem za to mnohokrát kritizován a přesto jsem měl odvahu to říci prostě proto, protože si myslím, že je to pravda. (ČRo Radiožurnál 28.února 2002)
    Klaus 2003:
    "V České republice i v Německu bychom si měli umět říci: Toto se stalo, dnes už minulost nezměníme, z dnešního hlediska šlo o činy nepřijatelné," uvedl. Za Klausova premiérství byla v roce 1997 podepsána česko-německá deklarace. V ní byl odsun nazván vyhnáním. (MfD 15. března 2003)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Proč nevolit Zemana?

    VIDEO: Chartista Urban sčítá Zemanovy kauzy. Milošku, žaluj mě, vzkázal - iDNES.cz
    VIDEO: Chartista Urban sčítá Zemanovy kauzy. Milošku, žaluj mě, vzkázal - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/video-jan-urban-o-zemanovi-dc0-/domaci.aspx?c=A130118_143643_domaci_jw

    (již to tady je, ale přijde mi to natolik zásadní, že vkládám znovu.

    A naopak, proč já osobně volím Karla:

    Klaus ke Schwarzenbergovým výrokům o Benešových dekretech: To mu nemohu nikdy prominout – Novinky.cz
    Klaus ke Schwarzenbergovým výrokům o Benešových dekretech: To mu nemohu nikdy prominout – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/290743-klaus-ke-schwarzenbergovym-vyrokum-o-benesovych-dekretech-to-mu-nemohu-nikdy-prominout.html

    99,8% Klausových nesouhlasů jsou pro mě automatickým signálem, že je dobré s tím souhlasit :-)
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Vetsinovym volebnim systemem ktery bude prosazuje knize, budou vsechny politicke i nepoliticke alternativy dostatecne potlaceny.
    Nemyslite?
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ZEPHEER: Dedicny hrich? Takhle se naposledy kadrovalo za komunistu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - xChaos: Roman Joch se velmi aktivně distancuje od všech myslitelných aspektů Václava Klause
    http://teckacz.cz/-/22868
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ZEPHEER: To je pěkná doktrína. Nebyla by tam ještě nějaká na "českou cestu transformace" ?? (... tedy na český způsob rozkrádání společeského majetku všech ? )
    Díky.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    JOSEFDRUHY: V bipolární mediokracii težko.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Na rovinu - kdo četl Pratcheta tak ví, že na jistém kontinentě chodil policejní ředitel za ministrem a premiérem do vězení protože ti byli odsouzení na doživotí tím, že byli zvoleni.
    Pokud by to bylo na mne, tak se to děje tak, jak to napsal Eddings - V okamžiku zvolení je veškerý majetek představitele prodán a přesunut do státní pokladny. Daně se nesmí zvyšovat, takže nemohou generovat zisky jen tím, že zvednou daně. Pokud je stát v zisku, po skončení období dostane své peníze z5 (pokud není, zkrachoval) a je přesně zaznamenáno, co si za to koupil a kolik peněz mu zbývá.
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    JOSEFDRUHY: A ke všemu v souboji dvou špinavců!
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    THE_MIRACLE: O.K. Bohužel špínu na kandidáta hledají i media, a všechna. Je jiný způsob jak porazit protivníka než hledat na něj špínu ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    "Lepší či horší president současné problémy nevyřeší". ... Víte kdo tuto větu( před týdnem ) řekl ? Hádejte.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    THE_MIRACLE: Někdo mi to poslal poštou - že je nepřijatelné, aby první dámou byla dcera nacistického pohlavára. Mi je to jedno - ale pro mne je to znamením, že by mohly být zrušeny Benešovy dekrety a začít nová vlna "restitucí" a ČR by teoreticky mohla blbě dopadnout.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ZEPHEER: já se musím smát, jak se honem všichni odpůrci snaží najít co nejvíc špíny. Ukazuje to ale pouze na intelekt hledačů.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ZEPHEER: na každém šprochu pravdy trochu...;to už tak bývá, vzdycky se do rodokmenu připlete nějaký nežádoucí tchán...
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Malá otázka. Neví někdo, co je pravdy na tom, že Karlův tchán, Johannese Hardegg byl vysoce postavený člen nacistické organizace SA?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    ZEPHEER: Diensbier je neschopný, ale nemyslím si, že by byl zkorumpovaný. Pokud ano, tak na diametrálně jiné úrovni než Klaus, Zeman a Fischer (např.) A ruce nemá ani tak špinavé jako Karel...

    Neschopný myslím politicky. Kdyby byl schopný tak vyhrál. Ale on a jeho tým se o to nesnažili.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    JOSEFDRUHY: Já narážím na něco jiného. Na kandidátky se nedostal skoro nikdo, kdo by si to zasloužil. Masivní kampaň která proběhla hodně napomohla výhře duu Schwarzenberg-Zeman. Alespoň Fisher je mimo.
    Bohužel v naší politice skoro nenajdete osobu, která by volit šla. Myslel jsem na Pospíšila, ale ten nekandidoval. (Proč?) Rath je ve vězení (tak kauza Rath mi smrdí čím dál víc - připomíná mi Sládka na psychině a mezitím do poslanecké sněmovny přijali člověka ODSOUZENÉHO za korupci), Okamura byl vyřazen, poslední volitelní pro mne byli Franz a Roithová.
    Nebo znáte nějakého nezkorumpovaného politika, který by se na prezidenta hodil?
    Alespoň mi na mysl přichází pouze Pospíšil (a ani u toho si nejsem zcela jist - mám dojem, že kauzu Plzeňských práv pomáhal zamést pod koberec), Michálek? Okamura? Fakt nevím.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ZEPHEER: ... Prostě nedodali kandidáta, kterého bych s čistým svědomím volil, takže jsem nucen volit proti jednomu kandidátovi.

    No a v tom to je. Českému občanovi se nezavděčíš. Ten nejlepší z devíti dostal "jen" 24% hlasů a zbytek 75% bude nespokojených s kyselým ksichtem. ! Kdyby šli k presidentským volbám 2 kandidáti, vyhrál by to jen jeden ( např. 55% hlasů ) a druhá polovina obyvatel by byla nespokojená s kyselým ksichtem. ! Kdyby bylo kandidátů 100 opět by první dostal cca 8% hlasů a ostatní méně a méně, tak by 92% obyvatel bylo nespokojeneo s kyselým ksichtem. Když nám ho ( presidenta ) v ninulých letech nadiktovala-nadelegovala nějaká strana, museli jsme držet hubu a prostě nám presidenta "někdo" dodal-daroval a basta, opět jsme nebyli spokojeni, měli jsme kyselý ksicht. Vážení Čechové, co chcete. (?) Vždycky nejméně 50 ti procentům obyvatel nebude při volbě vyhověno !!!! ( a budou mít zešklebený ksicht...co chcete ? Navrhněte sami, vážení obyvatelé, toho nejlepšího nejideálnějšího presidenta !, proč to neuděláte v anketách ?? Pokud to obyvatelstvu nařídíte, bude vybráno 100 či 200 možných doporučených a opět nastane situace, že jedněm se nebudou líbit "ti-a-ti" a druhým zas ti jiní. - - Vážení "co" chcete ? Boha ? Máte ho mít, jsme nejméně věřícím národem v Evropě.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    ALDARION: Problém je v tom, že ve skutečnosti se do druhého kola dostali velmi špatní kandidáti. Tady nejde o to, že bych měl rád Zemana (loutkoherec Klaus???). Tady jde o to, že Schwarzenberga (loutkoherec Kalousek) na tom místě nechci.
    Zeman není o moc lepší. Oba mají špinavé ruce. Ale když Schwarzenberg zcela otevřeně provozuje politiku typu otrok USA (co je z USA je správně - viz Kosovo, Uznání palestiny, radar v Brdech............................) tak takového prezidenta prostě nechci. To samé, že bych nechtěl Klému, který by tlačil s Ruskem na všechny časy. A pro to je pro mne přijatelnější Zeman. Kdyby se rozhodovalo Fisher-Schwarzenberg tak se ožeru a k volbám nejdu. Kdyby Sobotka-Zeman, asi volím Sobotku. Prostě nedodali kandidáta, kterého bych s čistým svědomím volil, takže jsem nucen volit proti jednomu kandidátovi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam