• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEVáclav Havel *5.10.1936 - +18.12.2011
    VÁCLAV HAVEL - diskuze o člověku, který byl u moci, přesto se nikdy nad nikým nepovyšoval.
    Nechť pravda a láska skutečně zvítězí nad lží a nenávistí - aneb buďme k sobě prosím slušní.

    Prezidentka Táňa Fischerová






    Václav Havel - oficiální web
    rozbalit záhlaví
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LONESTAR: moc tuto kauzu nesleduju, jenom by me zajimalo cim se oni havlovi nevydelecni kamaradi zastituji? ok, penize schopni vydelat nejsou (jsme holt nekulturni narod, ktery si neuvedomuje vyznam divadel malych forem), jakou jinou hodnotu za automaticke vylepeni penez nabizeji?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LONESTAR: I sam Bem rekl, ze Havel byl vzdy spise proti ODS, takze tento duvod bych jako hlavni rozhodne nevidel...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Další nepřekvapení nám připravil exprezident Havel, když vyzval pražské voliče, aby nevolili ODS. Dovolila si totiž přespříliš: nevytáhla nám z kapes více peněz na divadelní představení jeho kamarádů.
    http://www.viditelnymacek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=new
    CENTURIO
    CENTURIO --- ---
    Ahoj, byl ste nekdo na Odcházení? Cetla jsem na to kritiku a je to pry vydarene.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    _BENNY: no více méně ma Havel naprostou pravdu.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Slavný exprezident, "největší žijící Čech", není už "bývalý dramatik", ale "opět dramatik"!
    http://aktualne.centrum.cz/kultura/umeni/clanek.phtml?id=606156
    CENTURIO
    CENTURIO --- ---
    Ahoj vsem, je to mozna zvlastni, ale ja mam rada jak p. Klause tak P. Havla, na kazdem mi je neco sympatickeho :-) A chyby fakt delame kazdy a krom toho: prezidentem se proste clovek nerodi, ale prezidentovat se clovek uci... Za panem Havlem lidi sli, pred i po padu Komunismu, byl ikonou protikomunistickych aktivit, lide na nej spolehali a myslim si, ze nezklamal, i kdyz nektere jeho kroky se mi tez nelibi, viz. ty amnestie. Na druhou stranu, je to clovek velmi vzdelany a hlavne dovede byt, i kdyz je prezidentem, naprosto prirozeny. Videla jsem dokument Občan Havel a moc me zaujal. Proste si celkove myslim, ze Havel zvlasdl sve prezidentovani, az na par vyjimek, dobre a je skoda, ze mu i po te, co odesel z hradu, lidi hazi na hlavu ruzny jeho chyby, kterych se dopustil v urade. Nasi zemi reprezentoval vyborne. Tot muj nazor.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOP: no aspon to :-)
    DOP
    DOP --- ---
    THE_MIRACLE: Vetsina politiku jsou svine, protoze slusni lidi na to nemaji zaludek. A rozhodne nehajim Klause, i kdyz si myslim, ze je lepsi prezident nez byl Havel.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOP: na druhou stranu uznavam, ze je to stejne jako kdyz se nekdo zepta me proc nemam rad Klause. Prvni vec je privatizace... Fakt ale je, ze proti Klausovy je toho mnohem vic. A kdyz nic tak uz jen to, ze ten clovek je proste svine.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOP: Evidentne tvuj nazor vznikl tak, ze si ho prebral. Jako bych cetl noviny. Proste kdyz nekho nemam rad, tezko se necham presvedcit o opaku.
    DOP
    DOP --- ---
    KOKES: Jenze prave Havel vzhledem ke svy image humanisty a politika s lidskou tvari dost casto "kazal vodu a pil vino", holebal se svyma moralnima zasadama a kvalitama a pritom rozdaval milosti svym znamym, o jeho podivny restituci ani nemluve..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    KOKES: Koukam, ze na to mame stejnej, nebo hodne podobnej pohled :-)
    KOKES
    KOKES --- ---
    DOP: a na co mel podle tebe prisahat? Havel byl, jak říká MIRACLE symbol. Symbol pokomunistických změn, které měly nastat. Symbol morálního kreditu.
    Jednoduchá psychologie, lidi je potřeba motivovat ke změnám, na to je třeba vůdce, který má tyhle vlastnosti. O tom, že delal chyby tu přeci vůbec nejde, prezident je reprezentativní funkce.
    Jinak chyby dělá každej člověk, a vždycky se najdou křiklouni, kteří jsou schopni mu je vyčítat celej život:-)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Havel byl nas nejlepsi president od roku 1948. Dodnes jsme lepsiho nemeli a jen tak mit nebudeme. IMHO!...:)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOP: Havel udelal spoustu chyb, ale myslim, ze si toho je vedom. Presto si vsak myslim, ze to nebyly chyby, jako delaji ostatni politici. A myslim si, ze ty chyby vyvazil minimalne tim, jak nasi republiku reprezentoval navenek.
    DOP
    DOP --- ---
    THE_MIRACLE: Tak o to se s tebou nepru ;)

    Koneckoncu i sam Havel napachal mnohem vetsi zla nez je tenhle projev, ktery resim spis z duvodu jeho vtipnosti nez zavaznosti..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOP: Pokud to beres takhle.... Ale mne se tenhle pohled proste nelibi a nesouhlasim s nim. Vetsina politiku tu napachala mnohem vetsi zlo, nez par najivnich vet v projevu z nadseni ze padla 40 leta totalita.
    DOP
    DOP --- ---
    THE_MIRACLE: Jsou povolani, kde i v dobrem myslena naivita je automaticky selhanim - napriklad doktor, ktery v dobrem umyslu naivne neco slibi pribuznym na smrt nemocneho pacienta nebo.. Nebo treba politik, ktery stoji v cele 15 milionoveho statu v takhle dulezitem obdobi transformace a nesplnitelnymi sliby si upevnuje svoji pozici. A neberu ti, ze treba i v dobrem umyslu, ale co si budem povidat - na umysly se nehraje, malokdo mysli neco od pocatku zle, jen se to obcas semele..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: srovnavas nesrovnatelne. Naivni sme v te dobe byly vsichni.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOP: ja si myslim, ze to proste byla najivita te doby. Nic vic, nic min.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam