• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem


    PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

    ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

    Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

    [ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

    Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

    NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    MATHES
    MATHES --- ---
    XAKROO: 0 - 16
    XAKROO
    XAKROO --- ---
    Hoj, po roce jsem zase začal trochu více hrát Arénu, zdá se mi že potkávám teď hodně deků kde je na můj vkus moc planeswalkerů. Chtěl bych se zeptat, kolik používáte planeswalkerů v decku?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    TMA: Čas 5:25 v tom linkovaném videu. Jo, podívat se na ně nesmí, ale při troše šikovnosti zahlídnout může. :-)
    FORACE
    FORACE --- ---
    jak rika kamos, fetchka to je proste tutor :] prohlidnes, pripravis, a mas nahore co chces.

    me tohle totalne sere. A je to dalsi rozmer papirovyho magicu, stihat kontrolovat jestli souper nepodvadi, a je to jeden z tech tezsich skillu. pocitat karty, hlidat pri michani, hlidat pri michani tvyho balicku, pac sou lidi se kterejma s liznes klidne 6 landu po sobe :D
    TMA
    TMA --- ---
    MATEEJ: Pokud sam nepodvadis pri michani, tak by souper nemel mit moznost tohle udelat (protoze se na karty podivat nesmi a z nahodneho poradi se nenahodne bez dodatecne informace nestane). Mas k tomu nejake odkazy?

    (Zajimalo by mne to, protoze jsem parkrat potkal protihrace, kteri rozmichavali stylem "dvakrat rozdelit na 5 hromadek", coz je znamy zpusob jak udelat neco, co "vypada" nahodne, ale ve skutecnosti kazdych 7 po sobe jdoucich karet ma "spravny" pocet zemi. Tak chci vedet, na co davat pozor.)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: To si nejsem úplně jistej.

    "If the opponent does not believe the player made a reasonable effort to randomize their deck, the opponent must notify a judge. Players may request to have a judge shuffle their cards rather than the opponent; this request will be honored only at a judge’s discretion."

    A články, které to pravidlo vykládají, to formulují jako "judge shuffles instead of opponent".

    Podle mě to je tak, že když máš podezření, že soupeř při míchání tvýho decku udělal nějakej scam, upozorníš na to rozhodčího. Ten může zamíchaný deck zkontrolovat a posoudit, jestli tam scam je, nebo ne (a případně trestat). Ale v tu chvíli ho nemůžeš požádat, aby to zamíchal potřetí. Nicméně před druhou hrou můžeš říct, že nechceš, aby to po tobě míchal soupeř, ale rozhodčí, kterej ti může a nemusí vyhovět (teoreticky to můžeš říct ještě před první hrou, pokud máš důvod nebo jsi paranoidní).

    Tenhle výklad a postup zaručuje, že soupeřovi scam neprojde a zároveň se hry neprodlužují třetím mícháním navíc. Ale mám to jenom vyčtený z internetu, ne z turnajové praxe.
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: afaik ale mas pravo zavolat judge a nechat judge to jeste premichnout,)
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MATHES: máš naprostou pravdu, ale na malým REL nebo úplně friendly turnaji to za ten výraz když to soupeři dotece stoji a efektivně je to pro něj jen mulligan a lekce:)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Divný ale je, že když si balík zamícháš a pak ti ho zamíchá soupeř, tak ty už podle pravidel nemáš možnost ho ani sejmout, což imho smrdí, protože těch způsobů, jak soupeřovi při "míchání" nastavit pořadí prvních pár karet, existuje dost a dost takovejch případů bylo odchyceno i na top turnajích (jako že i v dostatečné průkazné kvalitě zachyceno na kameru).
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    MATEEJ: Ok. To je asi všechno co jsem o tom potřeboval vědět :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    LUCINKA: Imho to, co popisuješ, si každej udělá před turnajem doma, přičemž pak to asi jednou nebo víckrát promíchá. Dělat na turnaji před soupeřem něco, co je random jenom částečně, což tenhle postup je, by nebylo v souladu s pravidly.
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    MATHES:
    STRANGERD:Nemyslým pravidelný vzor, proto jsem tam psal truhou třetí čtvrtou a náhodně to střídáš. A pak to zamícháš a tím ještě více znáhodníš ten vzor. Stejně na začátku by jsi měl nějak rozdělit zem mezi karty. A tím nemyslým dát si ke kouzlům země atd. Nebo dáš na jednu hromadu země a na druhou vše ostatní a pak to smýcháš? Proto, že i tohle ti může vytvořit vzor.
    Jinak jsem zažil i to co popisuješ. Tedy rozházení balíku na dva, jedna a soupeř byl namydlenej.
    Proto si myslím, že namíchání zemí mezi karty v náhodném pořadí (náhodně jedna, dva, tři, čtyři) a zamíchání je ok. Nebo ne? Ale i pak si nemyslím, že by se ti často vystytovali více jak tři, čtyři země za sebou.
    YETTY
    YETTY --- ---
    Hlavně

    "Pile shuffling may not be performed other than once at the beginning of a game to count the cards in the deck."

    Já si na to musel dávat pozor, protože jsem byl zvyklý míchat tímto způsobem po každé hře...
    To že si někdo rozhází landy mezi spelly je trochu začátečnické a stačí člověka opravit, že takhle opravdu ne. Snad se se s tím někdo nesetkal někde na GP ne?
    MATHES
    MATHES --- ---
    STRANGERD: To rozmichani na kupicky pote co vidis stacking u soupere neni dobrej napad. Afaik na tebe pak muze souper zavoat judge a dostane cocku oba. Pokud vidite stacking, tak volejte judge.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    LUCINKA: eh? normalne si ten balicek zamichas, pak ho das souperi, ten ti ho taky zamicha a jdete hrat; pokud jsou pochybnosti ohledne poctivosti nejakyho z hracu, jde taky pozadat o premichani judge; namichavani zemi v nejakejch intervalech je proti pravidlum (a taky je to super zpusob jak se nechat vytrolit, dycky kdyz to vidim soupere delat tak mu to pak rozmicham na kupicky podle toho intervalu a to pak chodi devet zemi za sebou jaksi velmi snadno:)
    MATHES
    MATHES --- ---
    LUCINKA: jestli myslis takovou tu "kitchen table klasiku" vezmu dva nonlandy na to dam zemi a takhle porad dokola, tak to je podvadeni, protoze to proste neni randomizace.

    Pokud se ti nelibi jak souper micha svuj deck, tak si muzes zavolat judge, aby zkontroloval strukturu "zamichaneho" decku a pokud tam najde nejaky pattern, tak se to resi dal a ty tresty jsou docela prisny (myslim, ze vicemene DQ by default)

    Mam pocit (a to prosim nekdo potvrdte nebo vyvratte) ze dokonce muzes zavolat judge aby zamichal souperi nebo tobe deck, pokud se ti to neco nezda, ale tim si fakt nejsem uplne jistej.
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    MATHES: Chápu co je randomizace. Jen bych chtěl vědět jak to probíhá na normálních turnajích (tedy ne Arena). Dlouho jsem na žádném nebyl. Tam přineseš svůj balík a nějaký rozhodnčí ti ho randomizuje? Nebo si to ty namícháš tak aby každá druhá, třetí, čtvrtá karta byla land? Myšleno, že náhodně rozstrkáš země, aby byli plus mínus od sebe a někde třeba i dvě na sobě. Pak to zamícháš. Čímž moc nezměníš pořadí a soupeř to sejme. Protože pak se ti moc často nestane aby jsi nalízal pět zemí a víc v řadě. Ale třeba si to představuju jako hurvínev válku... :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    COGNIZE_COKE: ne, ty proste jenom porovnavas jablka s hruskama a nechapes co je randomizace baliku viz "Takhle by v reálu rozmíchal karty jenom jednorukej slepej retard"
    COGNIZE_COKE
    COGNIZE_COKE --- ---
    Jo a samozřejmě sweep then scoop.
    COGNIZE_COKE
    COGNIZE_COKE --- ---
    Match maker se hodně zlepšil, ale shuffler je napsanej fakt špatně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam