MATHES: Ještě k těm pros - dneska už nestačí mít pro scénu, dneska potřebuješ pro scénu, kterou aspirující hráči můžou sledovat na streamech. Proto WotC tak tlačej na posun MtGA do e-sportu. Což už teď má dopady na herní prostředí jako takové.
Třeba u aktuální podoby mulliganu se řada komentátorů shoduje, že k ní došlo primárně kvůli streamování vrcholových turnajů MTGA. Když chceš přilákat nové hráče, tak nemůže být horší reklama na Magic, než když vidíš, jak i hráč světové top 8 s mozkem jak planeta prohraje, protože mu nepřišla mana. To se totiž sebereš a začneš radši hrát HS. Proto novej mull. Já jsem rozhodně pro něj, ale bůhví, s jakým dalším změnám dojde proto, aby stream profi her dělal MtG dobrou pověst.
V tuhle chvíli třeba vypadá pravděpodobně, že pokud se budou vrcholové turnaje odehrávat elektronicky (nejen kvůli covidu, ale i kvůli streamování), tak v nich bude míň limited, protože ten má prostě nižší sledovanost. Což mi přijde jako škoda - pokud se soupeří o to, kdo je nejlepší hráč MtG, tak by se to mělo prověřovat nejen ve standardu a historic, jako tomu bylo v uplynulých měsících, ale i v limited, kvůli všestrannosti.