• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem

PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

[ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    HEERO: záleží na duálech co posbíráš, případně jinech cestách jak tu barvu "najít" (evolving wilds, manakameny, treasures atd, apt. ) kolem a kolem zhruba 3 zdroje na jednu až dvě off-color karty
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    HEERO: Když splashuješ 1 kartu třetí barvy, tak bys měl mít 3 zdroje many té barvy. Když splashuješ 2-3 karty třetí barvy, tak bys měl mít 4-5 zdrojů many té barvy.

Ale poměr zemí dvou hlavních barev by přitom měl zůstat nezměněný, tj. typicky 9-8.

Takže ideálně potřebuješ dvojzemě nebo potvoru/artefakt, který dává jakoukoli manu.
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    HEERO: Na splash 1-3 karet by jsi měl mít tři zdroje té barvy. Tedy buď 3 země nebo něco co tahá zemi +2 země nebo něco co dává tu barvu +2 země atd.
    HEERO
    HEERO --- ---
    NECRO_BUTCHER: a se splashem 3. barvy se to ma jak z pohledu zase těch poměrů?
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    HEERO: klasickej limited balík je 15 creature, 8 spellů, 17 landů (typicky 9+8, někdy hraješ 16, někdy 18, poměr mícháš dle barev v křivce, na sealdu dost často splashneš ještě jednu barvu)

všechno +/- 2-3 kusy dle formátu a karet co máš..
    ASYD
    ASYD --- ---
    dcerka mi pomohla vyrobit dve extra proxy kamosovi k dnesnim narozkam ;-)

HEERO
    HEERO --- ---
    Poradíte pls někdo ? Jdu na prereleas lotra a nemám úplně zkušenosti se stavbou ctyricitkoveho decku, jaky je nějaký správný poměr karet/landu? Předpokládám, ze mono se mi to nepodaří postavit, když budu mit dvojbarvu a dejme tomu 70% karet black a 30% karet blue, jaky tam je ideální poměr tech landu?
    WRATA
    WRATA --- ---
    A kdyz se potkaji dve identicke legendy tak vyber te ktera ti zustane je state based action a na to nelze nijak reagovat
    WRATA
    WRATA --- ---
    BESH: Ty si vyberes ktera z nich ti zustane a to se stane okamzite jakmile je dostanes pod kontrolu
    BESH
    BESH --- ---
    BESH: Jo koukam, ze legend rule me necha vybrat jednu z nich a druha jde do graveyardu.
    BESH
    BESH --- ---
    Mam vylozenou legendary creature a nekdo na ni castne Ossification.
    Vylozim tutez legendarku jeste jednou.
    Znicim Ossification.
    Jak se tohle vyhodnoti? Jde ta z Ossification do graveyardu?
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATEEJ: Ty to měli vždy nejtěžší... ;-)

MATHES: Dobře, stejně se jen při psaní, zvláště přes net nemám moc šancí shodnout, jelikož každý to vidí svým pohledem...

Abych jen nespamoval, tak jsem zase neshromáždil nějaké kódy a jede na March přebejvá, kdo bude nejrychlejší je jeho ;-)
    7B090-DDD8E-96777-37F44-11493
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Břímě bílého elfího muže made my day.
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: podruhe (a naposled) te zadam abys tohle tema opustil. dekuji.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: Dávám rovnítko mezi to, že některé věci mohou ničít vše další co o tom bylo napsáno. Elfové vznikli a měli nějak vypadat, to samé platí i o dalších rasách (jen u elfů je to podstatnější, jelikož je to i jejich břemeno), jak jsem řekl neexistovala tam evoluce. I to, jak byli stavění mělo vliv na tisíce let dějin té rasy, pokud chi na počátku něco změnit, musí to ovlivnit to mezi tím (když to převedu na boj s phyrexiany tak by byl prostě jiný), to je efekt motýlích křídel.
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: pokud davas rovnitko mezi tmavou barvu pleti a phyrexiana, tak se nemame o cem bavit a uz na tohle tema mlc. dekuju.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    BESH: Pokud někdo bude kreslit Urzu, jako phyrexiana, tak je to úplně putna a přeci to nezmění příběh i vyznění celé postavy...
    BESH
    BESH --- ---
    WIRUSS: Hele ne, sorry, tohle neni o zadny levicovosti. Ale proste kdyz se nekdo podiva na nove LotR karticky, tak mu odstin pleti je uplne putna, a nekomu to odstartuje myslenkovy gulas o rasovem lore v Tolkienove svete. Misto toho, aby se pak chytil za nos, jestli nahodou neni sam trochu rasista, tak z rasismu obvini autory karticek. Wtf, ty jo.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: Hele mořská víla mě je úplně u zadku, jen mě dostává dle traileru, že její otec i matka jsou bílí, ale holka černá ;-). Ale princip v tomhle je fan-baiting, tedy hromada lidí na to nadává je to reklama a pokud to náhodou nevyjde (což zrovna u té víly nevyšlo, sice vydělala, ale v porovnání mnohem méně než měla, za což může spíše nekvalita scénáře, než nějaká jedna černá postava), tak se řekne, že lidi jsou rasisti, a proto na to nechodili.

Chápu, že levicovém Nyxu se o těchto otázkách nemluví a moc dobře jsem věděl, že za to schytám od některých (kteří o historii a sociologii normálního i nějakého imaginárního fantasy světa ví prd) schytám - . Ale tohle je podobné, jak když bys sis koupit zájezd po 5 hvězdičkového hotelu u moře a dali ti dvě hvězdy ve vnitrozemí a jako jediný argument by měli no jste přeci v zemi, kam jste se chtěl vypravit.
    MATHES
    MATHES --- ---
    a ted uz jsem uspesne ve fazi "whatever, treba si k tematu najdou cestu i jiny deti"
    MATHES
    MATHES --- ---
    kdyz jsem to videl poprve, tak me to zaskocilo a nemel jsem z toho uplne radost, ale rozhodne to neschovavam za nejaky pseudo-objektivni duvody, ale je to ciste o tom, ze jsem mel jiny ocekavani (protoze latku znam take dobre), ale jako uplne nerozumim tomu totalnimu nasrani :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: nezlob se na me, ale to cos tady sepsal, je za me sracka srovnatelna s shitstormem na webu pote, co se objevila cerna morska vila.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: Hele ta schopnost, je taky fajn, celkově je tahle sada fajn až na ty lore sračky. Já jsem přesně ten člověk, co by si rovnou koupil, tak 2-3 boxy a chtěl bych tuhle sadu mít celou, po dlouhé době vyfoilovanou v albu. O to víc mě štve to vědomé a vlastně rasistické ničení předlohy - LOTR, je svět kde se od sebe rasy lidí prostě mnohem více, než jen barvou. Už od počátku byli takto stvořeny. Eru je tvořil s jistým záměrem, dle písně, a to je právě na tom to zajímavé. Zde udělali to, že bez jakéholiv vnitřního smyslu některé postavy "hodili do černé" a bylo jim naprosto jedno, jaká je jejich historie či příbuzenské vztahy. A proč píšu rasistické? No proto, že ve světě, kde nejde o barvu kůže přidali, jen jednu aktuálně preferovanou rasu a úplně se vyprdli na ostatní. Pokud budeme brát, že většina obyvatel Středozemě je europoidní, tak přidali negroidní na mongoloidní australoidní a kapoidní se vysrali. Přičemž pro Rohan (který vycházel z anglosaské tradice, tedy dost severské téma), oblékli do mongolského vybavení, tak proč nepoužili i další rasu, ale jsou negroidní? Jasně, nedával bych stejně na ničení lore, ale alespoň by mě to dávalo vnitřní smysl, na kterém si Tolkien zakládal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam