• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIOJANDREVOSTAVBY
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: to netusim :)
    jinak v labu jsem pro plosny vyhrev kultur pouzival http://www.fenixgroup.cz/cs/produkty/ecofilm-f-folie-pro-podlahove-vytapeni a spokojenost velika
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: tak to by mi asi dost překáželo :-(

    ZATAMOKO: no to mužes dát pod, nad, vedle, ale co dáš na přímej styk s tim kabelem nebo trubkou?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: na tu nebetonovou podlahovku s podobnym akumulacnim efektem me napadlo pouzit 3-4 vrstvy tech cetrisovych prirezu (1250x300x28mm), na sraz. Mam jich tu jeste dost, tak stale vymyslim, co s tim jde jeste udelat :D
    Objemova hmotnost je kolem 1300 kg/m3.
    Jednu desku mame na sezeni na zahrade a kdyz se to nahreje, tak to setrvacnost celkem ma.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: nepsal jsem podlahovku z Cu trubek .) natahnul je podel zdi a prej mu to fungovalo skvele, tak to udelal i v dalsich mistnostech
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: svářet měď není tak složitý, ale taky to není nesmrtelnej materiál. Jen nechápu co znamená přiznaná podlahovka z Cu trubek. To že jsou jako na vrchu a chodí po nich (zakopává o ně)? To asi ne co :-)

    Já řeším spíš co tam dát místo toho betonu sypkého nebo alespoň pružného co bude mít podobný efekt.

    Zbytečně to klade nároky na spodní k-ci a to mi nepříjde elegantní.

    AQUALOCO: Tak jsem si prošel komplet ty fotky a fakt nádhera. I když nechápu použití toho hofatexu a než abych dělal klempířinu té psí boudy tak asi raději spáchám sebevraždu, tak je to po dlouhé době zase jedna vkusná stavba.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: jasný, to chápu. Já to řeším s ohledem na tu stodolu. Líbí se mi představa akumulační betonové desky krmené buď teplovodním nebo elektrickým podlahovým topením.

    Zaujalo mě řešení jednoho známého. Vydal se cestou punku a Cu trubky topení přiznal a ve finále skončil jen s nimi, radiátory nepotřeboval :)
    Ale měď je drahá a sám si to neudělám tak, abych tomu 100% veřil. Řemeslníkům se 100% věřit také nedá (bohužel vlastní mnohonásobná zkušenost).

    Takže s ohledem na jednoduchost, blbuvzdornost, svépomocnost, cenu pořízení a údržby, se nakonec el. podlahovka jeví asi jako nejefektivnější řešení. O to víc v NED/PD barabizně :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: Není problém ani tak s únosností jako s průhybem, tedy problém aby ten beton neprasknul. Hlavně pokud je na jílu. Ošetřit stavbu proti bobtnání mrazem není problém, stačí jen do nezámrzné hloubky (která je u jílu o něco hlouběji), ale ošetřit stavbu proti změně hladiny spodní vody, to už je často jen o dobré víře v dobrý hydrogeologický posudek. Někdy je to naprosto neřešitelné a dělá se základová deska (ne pásy s roznášecí deskou, ale samostatná deska).


    AQUALOCO: jak máš vyřešený přívod vody? Předpokládám že jde do tech místnosti v rohu stavby, máš to jen kolem odizolované? Případně jak?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    AQUALOCO: co si mám představit pod "hustej trámovej rošt"? Rozteč trámů třeba 600mm?
    Podle http://naskale.org/images/projekt/10/07orig.png mi to tak prijde v porovnání s lidmi
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    ZATAMOKO: Nijak speciálně se to neřešilo (hustej trámovej rošt), jen piloty byly trochu větší, protože jsme na 11 metrech jílu, kterej není nic moc..
    něco je k vidění tady: http://naskale.org/projekt10.html
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    AQUALOCO: takze mas cca 8cm, coz je cca 200 kg/m2, to neni moc. Muselo se to nejak specialne resit s ohledem na ty patky?
    Myslim staticky. Pocet patek, hloubka zapusteni do terenu atd.
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    ZATAMOKO: jj, je to ten dům. Litá vlastně není, je dělaná ze relativně suchýho betonu (3cm mezi špunty pro teplovodní hadice a zhruba 4,5cm nad tím), do kterýho jsou namýchaný polymerový vlákna. Topeíme elektrokotlem.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    AQUALOCO: ty mas teda v té dřevostavbě na patkach (kdysi jsem tu viděl fotky) litou betonovou podlahu?
    Jakou tloušťku?
    A tu podlahovku mas teplovodni, kdyz jsi zmiňoval el.kotel?
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    ZATAMOKO: v poho, ségra se 3 dětma si taky libuje.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    AQUALOCO: věšení, sundání, vyžehlení a složení .. cca 30 minut
    ale i kdyby byla návratnost 2 roky, tak mi to za to nesraní se s tím stojí :D
    nejvíc to ale ocenila žena, neb nemusí věšet a žehlit :)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    ZATAMOKO: tyvole promiň, ale jak dlouho věšíš pradlo, že se ti to vrátilo tak rychle? ;) (mame nad prackou shoz na pradlo shoz a kos na to, tak nam to neklapne)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Na suseni pradla je taky dobra susicka v A+++(+) tride umistena na pracce.
    Krome mista setri i cas. Nam se jen v usetrenym case zaplatila za 6 mesicu, zaruku ma 5 let :)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    SMYSLOV: tak to si ještě vymysli sušící systém (ideálně v přístřešku pro auto na zimu či deště, doma to otravuje a překáží). A podle ztrát doporučuju kamna s minimálním výkonem, jinak se tam do hodiny nedá bejt v těch novejch domech! ;)
    Vlkhý boty překvapivě vyschnou na podlahovce. Jinak doporučuju nějaký udělátko na boty ke kamnům (za kamna). Na sušení mokrejch bund jsem instaloval ke středovýmu trámu zavěšenou dř. tyč.. Holt jsem nikdy v domě nebydlel dřív, tak to ladim;)
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    AQUALOCO: ztráty zatím nespočítány... už koukáme po korkové podlaze... jeví se jako dobré řešení... nám jde u ty podlahy o to aby to chození nebolelo (což je ten beton i dlažba), ale nechceme opoštět podlahové topení... architekti i stavitelé ho tam umístili kvůli místu a my to absolutně chápeme... krom jiného tam stejně v obýváku budou jotulky (na sušení prádla jak všude píšou, že jim chybý radiator .))
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    CUKI: jj, dobrý děkuju za info. Mám takovou vizi, že až jednoho dne odejde dřevěnej obklad domu, nahradím ho (nebo překryju) něčim, co bude vyrábět proud. Laicky bych ho klidně vyráběl na principu objemových změn nějakých materiálů (eventuelně FV fólií či desek - materiálů, který by to uměly), ale zatim sem v knajpě nenarazil na přislušně šílenýho fyzika :) Ale to už jsem trochu mimo...
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Bojler mas na NN, nebo na sitovy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam