• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CATZILLAVztah se ženatým / vdanou... aneb "Slibuje, že se rozvede..."
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    TAYLES: oki, téma uzavřeno. o hladovění nejde, vyjasnili jsme si to. například si ale holka nekoupí novej svetřík. (a která matka jo...)
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    TANAIS: velký omyl. zopakuji to. odpovědi přicházejí velmi různorodé. a je právě zajímavé (pro mě) sledovat tu různost odpovědí. pokud máš potřebu známkovat, jistě bys někomu dala za 1 a jinému za 5. :)

    ale to je jen humorná vložka, která Tě zaujala... ta se týká ostatně každého fóra...

    zajímavější (pro mě) jsou ty nejrůznější přístupy k tématu. různost odpovědí. pro někoho je důležitý majetek, pro jiného moralizování, pro jiného... víš... každý má právo věc uchopit jakkoli chce. a každý to zkusí. a každý jinak. :) je zajímavé to sledovat... :))
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    SUNNYRAIN: jenomže otevírání nových životních pravd je ti k hovnu, když ty a tvoje dítě nemáte co žrát. to je všechno, co jsem tím chtěla říct.
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    NICOLE: ok. od vypravěče by bylo spravedlivé přiznat, že ví velmi přesně, jak to je s malýma dětma a matkama na mateřské. pohybují se tady různé případy a někdo by třeba nevěděl. tedy já vím.

    další zodpovězená otázka příběhu - manžel to "neví". jeho myšlení zaměstnávají stereotypy víc než co jiného. přátelské srdce. ale co s tím, když manžel neví, která bije. a o dítě se stará jen matka...

    TAYLES: jo, já si v tom hledám to svoje "filosofické", to zas jo. o mě nejde, takže můžu. ale reakce lidí mě zajímají. stejně jako oni si i já zkouším odpovídat - jak bych se v obdobné situaci choval?

    úcta ke zdrojům
    vs.
    zamilování, láska, a otevírání nových životních pravd, přístupů, postojů...

    to je přesně to dilema, proč se manželka jednou rozvede, a podle mě tohle týpek (předem) ví. a to je další dilema. :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    :-) A mně to baví. Sunny položí obecnou otázku, jestli šukat nebo nešukat vdanou paničku, na kterou existuje v zásadě jen obecná odpověď. Přesně takové se mu dostane od všech kolemjdoucích. Sunny reaguje tím, že ta odpověď je špatná, protože je příliš obecná a ani jeden z kolemjdoucích nezná detaily, které on zná, přestože není aktérem příběhu, jak neopomíná zdůraznit. Před Sunnyho schopností vcítit se do druhých smekám a vám všem, jak tady sedíte, píšu pět, pač jste v testu správných odpoědí neuspěli :)
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    TEKKIT: nn, samozřejmě to, co popisuješ, je velká deviza pro "znát život". Jestli to tak bylo v tomhle případě, tak ok, z toho příběhu to nijak nevyplynulo, dneska po světě cestuje každej druhej - koupí si letenku, zkoukne památky a vrcholem dobrodružství je, že přespí někde pod širákem.
    Ale s tou druhou částí tvého příspěvku bohužel nemůžu souhlasit - mít rodinu je sakra záhul a naučí tě to mnohé. Vím, že mezi nezávislými mladými muži je ten stereotyp, že ženská, která "jen" pracuje a "jen" se stará o rodinu a dělá "jen" všechny tyhle obyčejné věci, je nána, která ví houby, hojně rozšířen, ale je to opravdu jen stereotyp, který je dost daleko od pravdy. Že i taková ženská může bejt blbá jak troky, to je fakt, ale to může být i někdo, kdo procestoval celej svět.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    SUNNYRAIN:
    ty to bereš v příliš filozofické rovině. ale je to jednoduché. člověk potřebuje jídlo, pití, střechu nad hlavou atd. atd. z mateřské to celé nezaplatíš. tudíž jsi závislej na manželovi, v tomto případě asi i matce a x dalších lidech (a taky státu) a měl bys mít úctu k někomu, kdo ti pomáhá, abys nebyl hladovej a na ulici. která část z toho ti přijde divná? to přece není otázka volby. to není otázka přístupu. to je má dáti / dal. pokud spí s dítětem v papírové krabici a k tomu přikusujou chleba, pak je to věc druhá - ale to mi spíš přijde smutné než obdivuhodné, nevim teda
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    SHEALA: po pravdě nerozumím. :) jednak tady vůbec nejde o psychiatrickou poradnu. :))) klábosíme, vyměňujeme názory.
    jak oni věci vnímají já jen "tlumočím", ze všeho, co o nich vím. o tom je ten příběh. pokud chceš mluvit o čemkoli konkrétním, ptej se.
    sám se ale snažím minimalizovat "můj vliv" v příběhu a předkládat pokud možno fakta. kam ovšem IMHO patří i to, co si oni myslí, a jak oni svět / sebe / druhé vnímají. máš snad jiný názor? :)

    pokud to bude významné, jsem ochoten o kterémkoli bodě upřesnit, nakolik šlo o "můj pohled na věc", a nakolik o pouhé "tlumočení situace"... (a věřím, že je to rozpoznatelné přímo z každého příspěvku. většinou.) :)
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    TAYLES: ok. abych byl férovej, budu teď mluvit za sebe. já osobně v sobě jistou míru "závislosti na majetku" jistě mám. dokonce bych nebyl ochotnej žít v podmínkách, jako slečna, i když co já vím, nebyl jsem v té situaci a neumím si představit, že bych se do situace dostal. líbí se mi TA SCHOPNOST. rád bych to tak uměl cítit. momentálně vím, že dítě POTŘEBUJE jisté zázemí, sám hledám otázku, v jaké míře, z jakých příčin... :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SUNNYRAIN: coze? Ja ty lidi neznam. A ty predevsim nepopisujes chovani, ty davas rovnou interpretace, jak se citi, co si mysli a jak to vnimaji. v tom vidim ten zakladni pruser.
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    SHEALA: v tomhle s Tebou souhlasím. najdi dvě věty, moji a kohokoli, a ukaž mi dvě různé interpretace jejich reálného chování. vyjasníme si to. :)
    ale mám za to, že nenajdeš jediný takový příklad. :( schválně to zkus! :)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    SUNNYRAIN: to jakože já jsem ta zlá ikonka Elmo, která jde po majetku a ty teď na mně budeš demonstrovat svůj cit pro opravdovou lásku, něhu a porozumění, které se nepřepočítává na peníze? ježišmarja, to sis teda vybral tu pravou :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SUNNYRAIN: hele, jde o to ze nejsi ochotnej pripustit ze je spravna jedina ta tva interpretace jejich chovani. BTW kazdy psycholog ktery si sam sebe vazi si je vedom ze jeho interpretace chovani muze byt mimo, a taky vi proc.
    Coz ty ignorujes.
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    CMLKA: nevím, zda to bude až takovým překvapením. ale dobře, odpovím Ti.
    ono už to tak bývá, že vypravěč ví o vyprávěném příběhu víc, než posluchači toho příběhu.
    pomohlo?
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    KETHAMINA: přímo v jejich vztahu nejsem angažovaný nijak. osobně znám jen jednoho z nich. několik roků.
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    KETHAMINA: přečetl jsem posledních 100 příspěvků, ale odpověď jsi tam nepsala. spletla ses?
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    TAYLES: má Tvůj příspěvek znamenat, že nezáleží na osobnosti člověka, na jeho charakteru, na jeho temperamentu? že nezáleží na zkušenostech (viz příběh). že záleží na tom, zda je "někdo pořád v práci"? věříš, že zdroje a délka pobytu s rodinou má být měřítkem, proč milovat, proč se zamilovat, kriteriem lásky, případně správného výběru života? (nebo Tvůj příspěvek obsahuje nějaké skryté sdělení?)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    panebože já ty amatérský psychology tak nesnáším

    další
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    TAYLES: nesouhlasím s Tebou. někteří lidé se uměli zeptat, nebo uměli například odhadnout 2 reálné varianty. lidé nemusí mít problém pokládat otázky. ovšem i odpovědi různých lidí zde ve fóru se diametrálně lišili. je to zajímavé. :) jak se každý chytne něčeho jiného. na základě čeho je schopen sázet vlastní rezultáty. :)) nebo jak si někteří ujedou na vlastní fantasmagorii. :))) to už je přímo humorné. z mého pohledu. :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SUNNYRAIN: pan je stalker?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam