• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    TRISSIE: ano, rekla jsem to dost jednoduse a neuplne..
    jen jedna vec mi neni jasna, kdyz dam navrh na vklad..mam vsechny nalezitosti, vklad KN prijme tak uz prodavající nemuze s nemovitosti nijak nakladat?

Dohadujem se na jedne veci: Podpeisujem SoBS a na zaklade teto smlouvy nam budou schvalovat v bance uver, pokud ho schvalí může se podepsat Kupní smlouvu..
    V jaky moment se podava navrh na vklad? pri podpisu SoSB nebo Kupní smlouvy..
    Mam tu jednu verzi, neoverený vyrok, že pri navrhu na vklad se čeka na VYJADRENI katastru,jeslti je vsechno tak jak ma a pak dojde k prepisu. Nejde mi dohlavy ten casovy usek, kdyz se ceka na vyjadreni. muze v tu dobu prodavajci jestle treba nemovitost zadluzit?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MISHUGE: no, docela mi tam chybí ten mezikrok, že podepíšeš smlouvu kupní a tu přiložíš v patřičném počtu stejnopisů k návrhu na vklad vlastnického práva do KN. S budoucí kupní tě samozřejmě pošlou do někam a na katastr se nedává žádost, ale návrh na vklad. Tolik odborná terminologie.

Co se týká zápisu vlastnického práva, ten katastr provede pouze v případě, že ve smlouvě nejsou žádné zásadní chyby (nebo chyby katastrem vyhodnocené jako zásadní, což nemusí být totéž...). Po provedení zápisu ti katastr pošle jeden stejnopis smlouvy s vyznačením doložky provedení vkladu. Od převzetí smlouvy začínají běžet určité lhůty (pro podání přiznání k dani z převodu a tak dále)
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    muzu se zeptat: na prevod nemovitosti v katastru?
    Podepisu smlouvu o smlouve budoucí, podam zádost na KN a zajíma me tento moment.:Musím čekat na nějaké vyjadrení KN,že mi udělají přepis? nebo proste prijdu zazadam a kdyz mam vsechny potrebne zalezitosti(smlouvu atd) zapis proste musí probehnout(tedy jde mi o to,zda čekam na nejake vyjadreni kn)
    děkuji..
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: Jak kde, i dneska se dají sehnat levné byty. Otázka jenom je, jak moc ty ceny příští rok spadnou. Jestli o 20%, tak se dá kupovat i dneska, jestli o 50%, tak se určitě vyplatí počkat. Jak ale může stát byt v Tanvaldu milión taky nechápu. Možná kvůli blízkosti hor?

Jakou cenu považuje za adekvátní u bytu na maloměstě. Co všechno na ní má vliv?
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: Jak kde, i dneska se dají sehnat levné byty. Otázka jenom je, jak moc ty ceny příští rok spadnou. Jestli o 20%, tak se dá kupovat i dneska, jestli o 50%, tak se určitě vyplatí počkat. Jak ale může stát byt v Tanvaldu milión taky nechápu. Možná kvůli blízkosti hor?

Jakou cenu považuje za adekvátní u bytu na maloměstě. Co všechno na ní má vliv?
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    cenova bublina je vsude... kdyz v Tanvaldu (pardon, ale prdeli sveta) prodavaj byty za milion....a neni tam prace, lidi, proste nic... neco je spatne
    GREVE
    GREVE --- ---
    Co myslíte, má smysl investovat do levných bytů na maloměstech a spekulovat na vzrůst jejich ceny v horizontu asi tak dvou-tří let? Hodně lidí radí čekat, jak se vyvine finanční krize; podle mě ale v příštím roce klesne výrazně spíš cena bytů ve větších městech, kde existuje cenová bublina.
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    DAMIAN: ano, je to zvlastní, vím, že se o tom hodne mluvilo,že se tato povinnost zdrusí,ale je to nerealný. resp. mestu by to stalo spousty penez na udrzbu...
    k necemu mas povinnost i zodpovednost (coz je to nejhorší,ale existuje pojistení), na vlastní naklady musíš vše zajistit,ale kdyby jste chtěli otevřít zahradku k restauraci, musíte platit městu za pronájem.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    NAVARA: což je teda zvláštní, když ten chodník patří městu...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MISHUGE: ano, ma
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    nevíte, zda musí majitel domu zodpovida za udrzbu chodníku? tzn. ma ho povinnosts upravovat,kdyz je náledí?
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    JADER_NOMAK: možná že i má, ale není žádný postih za to když tu lhůtu poruší...
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    a nemá katastr čirou náhodou zákonnou lhůtu jeden měsíc na zápis do LVčka?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MISHUGE: katastr v liberci nam vlastnicke pravo zapsal jak rika Tomas - neco mezi tri tydny a mesic...
    PAT_POMETLO
    PAT_POMETLO --- ---
    GREVE: Třeba kolik chtěj provizi, jestli obstaraj vše komplet tak, že můžu zapomenout na barák a jen pozorovat stav konta a hlavně doporučit firmu v Praze.
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: Fakt?? Co tam proboha dělaj? V Ústí to už zvládaj do dvou dnů...
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    MISHUGE: tak katastr v liberci znam dost dobre, pocitej mesic...
    GREVE
    GREVE --- ---
    PAT_POMETLO: Co přesně potřebuješ vědět?
    PAT_POMETLO
    PAT_POMETLO --- ---
    Nevíte někdo, jak je to se správcovskou firmou ? Konkrétně v Praze ? Spravuje vám někomu barák firma ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam