• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: Tak to je fakt zajímavý. Jak to, že jsem o tom ještě neslyšel?
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    pronajimatele, kouknete na par.672 Obc.zak.... velmi sikovne !
    GREVE
    GREVE --- ---
    MALYMOPS: Je to samozřejmě spam nejhoršího a nejdebilnějšího kalibru, ale nechám to tady, aby se všichni zasmáli. Myslím, že budeš ideální makléř, tvá čeština na úrovní čtvrté třídy ZŠ o tom dostatečně vypovídá.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    MALYMOPS: lol, v tehle dobe maklerem... sebevrazda. A PS: cela republika neni jen Praha, ale ty odtamtud budes urcite
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    TOMAS:Muzes to trochu specifikovat, za jakych podminek to je do 30. 8.?
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    povinnost predlozit vyuctovani je dle OZ do 30.8.
    MONI
    MONI --- ---
    MADBANANA: ještě pozor na to, že samotný odečet hodin nestačí. V platbách za elektriku bývají často naúčtovány i různé další poplatky (např. za přenos elektřiny), které nebývají zrovna zanedbatelné.
    MISERY
    MISERY --- ---
    MADBANANA: tak treba ti tu jeste nekdo poradi, me jakozto majiteli hodin mi vsude reknou, kolik je korun ze jednotku, ale nejsem si jista, zda to reknou i vam, kdyz asi nevite, jakej ma pan majitel tarif. A tech 40k kolik lidi na kolik pokoju? Ja sama mam spotrebu na rok plus minus 25 tisic, je jasny, ze cim vic lidi, tim mensi naklady na teplo, ale zase vetsi na to ostatni.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    MISERY: No na zalohach jsme zaplatili necelych 40k. Odectove hodiny jsem samozrejme obesel, jak na zacatku, tak na konci smlouvy a vsechno je uvedeno ve smlouve. Ale jedna vec je, ze nevim, kde mam zjistit presnou cenu za jednotku. Druha vec je, ze na topeni zadne hodiny nejsou a to bude taky nejvetsi castka.
    MISERY
    MISERY --- ---
    MADBANANA: Je dost mozny, ze je mit vazne nemusi, protoze napriklad ja mam vyuctovani elektriky jednou za rok, takze jediny na co bych se v takove situaci musela spolehnout jsou odectove hodiny. A nevim, kolik jste platili zalohy, ale moje zkusenost je, ze spis resim nedoplatky nez preplatky. Zvlast letosni vyuctovani, kdyz se loni dost zdrazovalo (hlavne plyn).
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Píšu sice z druhé strany barikády, ale doufám, že mi i přesto poradíte :)

Měli jsme jako studenti pronájem bytu, měsíčně kromě nájmu platili taky zálohy na energie. Ve smlouvě je uvedeno, že k ukončení nájmu dojde k vyúčtování těchto záloh (elektrika, voda, plyn, topení) a přeplatek nám majitel bytu vrátí. K tomu datu nám tvrdil, že ještě nemá všechny ty výpisy od poskytovatelů, tak jsme sepsali dodatek, že k dalšímu datu si je obstará a vyřeší se to. Nicméně stále tvrdí, že je nemá. Podle mě ale spíš přišel na to, že ten rozdíl je dost velkej a nechce se mu ho nám platit.

Jak se dá tahle situace řešit? Můžu ty výpisy dostat třeba já, i když nejsem majitel bytu (třeba na základě té nájemní smlouvy)? Díky za rady.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Na pronájem se nikdo moc nehrne. Spíš mě moc zajímá ta cena.
    TBC
    TBC --- ---
    BRUKEV: co to spis pronajmout jako nejakou klubovnu ci kancelar?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Otázečka: nevíte orientačně, jaké mohou bý t ceny krytů civilní obrany? Jako vlastník bytu v cihlovém baráku jsem koupil kryt. Cena jako nájemník baráku byla cca 20 000. Do toho opravy, nové dverě, plastová okna malá u stropu atd. dalších 20 000, cca 50 000 mě to stále. Nicméně asi to budu prodávat. Nevím nicméně, jakou cenu přibližně může kryt mít. Je tam alektrika, okna, vlastní WC, přívod vody, v podstatě místnost 5*5m, k tomu kamrlík 2*1,5m a toaleta 1*1m.
    Asi by to vyřešil odhadce, ale zatím píšu sem.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Tak mam jeste jeden dotaz, pokusim se nejprve popsat problem.
    S mamou vlastnime kazda 1/3 rodinneho domku (dohromady mame tedy 2/3) a sestrenice, se kterou nemame zrovna vrely vztah, ma 1/3 domu.
    Ackoliv jsem se ji snazila vyjit vstric a nechala jsem ji pripojit si odectove hodiny k nasem el. hodinam, protoze jim nahore hodiny sebrali (mazala med kolem huby, ze kdyz ji to dovolime, tak ze s ni bude kloudna rec a ze se chce domluvit). Opak je pravdou a dela porad same naschvaly. A ted k jadru veci, vymenili jsme stare okno za nove (stejna velikost), ktere propousti mene hluku a vubec je proste daleko lepsi (mame domek blizko letiste). Ona nam poslala pres jejiho pravnika dopis, ze si to nepreje a ze to nemame schvalene uradem a mame to dat zpet do puvodniho stavu. Ptali jsme se na mistnim urade, kde rikali, ze na tohle ani neni potreba nejakeho povoleni, ze to staci ohlasit a je to v poradku. Pak jsme s tim byli na hlavnim urade pro Prahu 6 a tam nam zacala nejaka urednice tvrdit, ze jako to neni jen tak, ze chce mit potvrzeni od hygienika, presne rozmery a souhlas vsech vlastniku nemovitosti. Coz mi prijde jako kravina, protoze ja s mamou mame vetsinovy podil nemovitosti a co nam co do toho ma kdo kecat. Mam podezreni, ze ta zenska je sestrenici podmaznuta. Tak ci tak, to okno tam uz je a vracet zpatky to rozhodne nehodlame, naopak chceme postupne vymenit vsechna okna. Co si myslite? Ma na to pravo?
    A jeste dalsi vec, jeji otec (ktery tam bydli), chova holuby a ma je vsechny normalne na volno pustene, pricemz zrovna moc neresi, ze holubi jsou koule obalene cmelikama, kteri zpusobuji velice svedive a bolestive stipance a mohou zpusobit exem ci dokonce jsou prenaseci klistove encefalitidy (nevim tedy jak v Praze, ale riskovat se mi to nechce). Domluva, aby si ten holubnik vystrikal nejakym sajrajtem nepujde, naopak bude z toho mit stryc jeste radost, ze jsem zezrana od cmeliku od hlavy az k pate.
    Pokud mate nejakou podobnou zkusenost, prosim poradte, diky! :)
    HLUCHEJ
    HLUCHEJ --- ---
    Ahoj, mozna zde ma nekdo zkusenosti a mohl by nam chytre poradit na tento dotaz:
    [ HLUCHEJ @ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]

diky
    MISERY
    MISERY --- ---
    PAT_POMETLO: no...o tom, v jakym stavu je trouba, snad radsi ani nemluvim...
    Ted jsme do jednoho bytu dali uplne novy krasny dvere na zahradu (proskleny) s tim, ze se daj pouzit i jako vetracka a novy okno, pomalu se bojim, nekoho tam nastehovat... :(
    PAT_POMETLO
    PAT_POMETLO --- ---
    MISERY: Nám nechala jedna dáma kromě jiného v uplně zasraný, neumytelný troubě pekáč s nedožranym plesnivo-shnilym kuřetem..
    Samozřejmě nezaplatila poslední nájem.
    MISERY
    MISERY --- ---
    No a jak bys je vyhodil, kdyz meli na zahrade spoustu kramu a ja jsem chtela, aby si to odvezli...takze si to odvezli, ale teda stejne tam hromada bordelu zustala...uz jsou pryc, ale kdybyste to videli, v jakym stavu to opustili.... :-( Okno rozbili, na nekterejch mistech chytila tapeta plisen, nastesti na to funguje docela dobre to savo proti plisnim, prkynko od zachodu je rozlamany, plovouci podlaha na nekterych mistech vytrhnuta...a 2letej prach, ta zenska tam snad vubec neuklizela...a to kdyz se tam stehovali, tak kdyz jsme se jen tak bavili, tak rikala, jak by nedavala do oken zaclony, ze se v tom drzi prach a neni to dobry pro dite (mela v ty dobe asi dvouletyho kluka)....a pritom tam nikdy neuklidila...HRUUUZA! Nejradsi bych jim nakopala...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam