• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    PAT_POMETLO
    PAT_POMETLO --- ---
    TOMAS: Myslel jsem s vědomím nájemníka vpustit sám opraváře do bytu. Nebo myslíš, že je právní problém si vůbec nechat od pronajímaného bytu náhradní klíče ?

Jinak jak jsou tvoji nájemníci ochotni brát si volno a čekat na opraváře ? Nebo je to přímo jejich povinnost ?
    Řešili jsme nedávno, že v bytě prorezla vana a bylo nutno do ní vsadit akryl. vložku, což byla práce asi na 2 dny po 2 hodinách a nájemník si odmítal kvůli tomu brát dovolenou a hlídat tam. Což i docela chápu..
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    PAT_POMETLO: "pomocí svých klíčů od bytu" ?????..... zadelavas si na velky pravni problem !!!
    Najemnik dostane tel.c. na provereneho opravare, s nim se dohodne na terminu, pri oprave remeslnik zavola castku za opravu, ja ji odsouhlasim, a pak mi posle fakturu...
    Nebo dle provadeci vyhlasky opravu plati najemnik, pak je vse jeho problem
    PAT_POMETLO
    PAT_POMETLO --- ---
    Mám dotázek. Jak řešíte opravu v bytě nájemníka, například kotle. Necháte na nájemníkovi,aby byl v danou dobu doma a opraváře vpustil (zde je často problém, že opraváři chodí většinou v pracovní dobu a nájemník se často musí sám uvolnit z práce), nebo to řešíte sami pomocí svých klíčů od bytu ? Mám na mysli "tržní" nájemníky.
    TBC
    TBC --- ---
    TOMVYN: spis nam rekni kolik financi tak chces investovat, to je zaklad.
    TOMVYN
    TOMVYN --- ---
    ahoj..
    mohl byste nekdo poradit s investici do nemovitosti? jde mi o to, co byste sami (pokud trhu trosku rozumite, samozrejme) zakoupili, za ucelem jednak investovani penez do nemovitosti samotne, druhak aby byl rozumny zisk z pronajmu..
    coz by me pak zajimalo taky, jestli vlastne z pronajmu muze byt nejaky zisk, nebo to vyjde tak akorat na udrzbu..
    podrobnosti vcetne rozpoctu sdelim i budu rad za rady POSTOU..
    diky vsem za jakoukoliv radu
    prosim jen od tech, kteri skutecne maji nejake zkusenosti..
    GREVE
    GREVE --- ---
    MISERY: Nevypadá to špatně, za 6 tisíc nájemníka určitě seženeš bez problémů. V klubu o bydlení máš inzerát ze začátku září s cenou 7,5 - to bylo opravdu nereálné, těch šest tisíc je tak akorát.
    MISERY
    MISERY --- ---
    GREVE:
    Velký pokoj

Kuchyň

Koupelna a WC

Domek (fasáda z přední strany je naplánovaná někdy na příští rok, je tam trochu obtížnější domluva s majitelkou horního patra)

Zahrada, teda jedna polovina (tady ještě vypadá blbě, je to starší fotka někdy ze září, ale už vypadá líp a na jaře se bude dělat fasáda domu a dlážděný chodníček od těch dveří)

GREVE
    GREVE --- ---
    MISERY: Pro zajímavost můžeš, 6000 není moc, takže je tam někde něco špatně.
    MISERY
    MISERY --- ---
    MARC: Fotky by byly. Až budu doma, můžu je sem hodit.
    MARC
    MARC --- ---
    MISERY: Nejlepsi by byli fotky.
    MISERY
    MISERY --- ---
    GREVE: je to 1+1, jedna mistnost ma 5x5m, druha o neco min, nevim ted z hlavy kolik, koupelna ma jenom sprchovy kout teda. Pro dva lidi uplne v pohode.
    GREVE
    GREVE --- ---
    MISERY: Je to opravdu 1+1? Kolik má m2?
    MISERY
    MISERY --- ---
    GREVE: 1+1 se zahradou (docela slusnou) ve vilovy klidny ctvrti v Praze na Suchdole (10 minut busem do Dejvic), nájem 6k + 2,5k poplatky (elektrika, voda, plyn, popelnice - zpetne vyuctovatelne), v lete delany novy plastovy okno a franc. dvere.
    GREVE
    GREVE --- ---
    MISERY: Mimochodem, to s tou hypotékou myslíš jako vtip, nebos byla rok na jiný planetě?
    GREVE
    GREVE --- ---
    MISERY: Ale blbost. Můžeš jen pro informaci uvést, co je to za byt a kolik stojí?
    MISERY
    MISERY --- ---
    GREVE: Nepozaduju vysoky najemny, naopak je dost nizky, i jsem ho snizovala, ackoliv jeste na jare tam byli lidi s mnohem vyssim najemnym, halt ale je dost nabidky, alespon v Praze jo a taky banky uz daj tu hypoteku kdekomu, tak proc platit cizi, kdyz muzou lidi platit vlastni no... :-/
    GREVE
    GREVE --- ---
    MISERY: Měl jsem v bytě velmi podobný případ. Záleží to na tobě, jak se k tomu zachováš. V principu by měly dodržet všechny podmínky, ale jestli jsou na tom zle, pak je asi lepší vše ukončit ihned.
    Pokud ti trvalo dlouho, než jsi někoho sehnala, tak požaduješ zbytečně vysoké nájemné. Sniž ho a najdeš nájemníka hned.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Měla bych jeden dotaz, pronajímám byt na dobu určitou 1 rok, nájemníci bydlí právě měsíc (respektive za pár dní) a chtějí se odstěhovat, že prý jeden z nich má silnou alergii a v bytě se mu to hodně zhoršilo. No nevím, předtím v tom samém bytě bydlel astmatik a alergik a nic mu nebylo, ale ok.
    Mám s nima 2 měsíční výpovědní lhůtu, ale oni se chtěj odstěhovat už příští měsíc a dávají důraz na to, že kvůli zdravotním hlediskům. Mám se s tím nějak srovnat a nechat je jít, nebo můžu říct:"nenene, koukejte to dodržet". Trvalo mi to docela dlouho, než jsem někoho sehnala, stálo mě to dost peněz a času a nakonec jsem měla 2 zájemce, nechala jsem to jim, protože jednak si řekli jako první a taky vypadali, že o to mají fakt vážný zájem a oni mě teď takhle.... a ještě před Vánocema :-/
    MISERY
    MISERY --- ---
    TOMAS: píše, že kousek od Aera, tudíž v Praze
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    TBC: v Novem Meste pod Smrkem tak 1000 korun :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam