• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    GREVE
    GREVE --- ---
    MISERY: Ale blbost. Můžeš jen pro informaci uvést, co je to za byt a kolik stojí?
    MISERY
    MISERY --- ---
    GREVE: Nepozaduju vysoky najemny, naopak je dost nizky, i jsem ho snizovala, ackoliv jeste na jare tam byli lidi s mnohem vyssim najemnym, halt ale je dost nabidky, alespon v Praze jo a taky banky uz daj tu hypoteku kdekomu, tak proc platit cizi, kdyz muzou lidi platit vlastni no... :-/
    GREVE
    GREVE --- ---
    MISERY: Měl jsem v bytě velmi podobný případ. Záleží to na tobě, jak se k tomu zachováš. V principu by měly dodržet všechny podmínky, ale jestli jsou na tom zle, pak je asi lepší vše ukončit ihned.
    Pokud ti trvalo dlouho, než jsi někoho sehnala, tak požaduješ zbytečně vysoké nájemné. Sniž ho a najdeš nájemníka hned.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Měla bych jeden dotaz, pronajímám byt na dobu určitou 1 rok, nájemníci bydlí právě měsíc (respektive za pár dní) a chtějí se odstěhovat, že prý jeden z nich má silnou alergii a v bytě se mu to hodně zhoršilo. No nevím, předtím v tom samém bytě bydlel astmatik a alergik a nic mu nebylo, ale ok.
    Mám s nima 2 měsíční výpovědní lhůtu, ale oni se chtěj odstěhovat už příští měsíc a dávají důraz na to, že kvůli zdravotním hlediskům. Mám se s tím nějak srovnat a nechat je jít, nebo můžu říct:"nenene, koukejte to dodržet". Trvalo mi to docela dlouho, než jsem někoho sehnala, stálo mě to dost peněz a času a nakonec jsem měla 2 zájemce, nechala jsem to jim, protože jednak si řekli jako první a taky vypadali, že o to mají fakt vážný zájem a oni mě teď takhle.... a ještě před Vánocema :-/
    MISERY
    MISERY --- ---
    TOMAS: píše, že kousek od Aera, tudíž v Praze
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    TBC: v Novem Meste pod Smrkem tak 1000 korun :-)
    TBC
    TBC --- ---
    Kolik myslite ze muze byt tak plus minus ciste najemne v trafice v dome cca 20m2 se vsim vsudy, ve cinzovnim dome ne na hlavni ulici (je to kousek od kina aero), 5 tisic? nebo to je moc?
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    mám trochu netradiční dotaz: vyúčtování lsužeb za rok 2008, bylo řádně předáno nájemníkům, nedoplatky přeplatky zaplaceny a ted jsme našli chybu, kvuli které budeme muset předělat celé vyúčtování, mezitím byly byty prodány do osob. vlastnictví.. vztahuje se na to také ta promlčecí tříletá lhůta nebo prodejem bytů zaniká a už nemůžem předělat vyúčtování? Moc děkuji az odpověd nebo nasměrování v kterém zákoně bych to našla.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    TRISSIE: prodavalo by se mene bytu ..... takze by se mene bytu stavelo ..... takze by jich na trhu bylo mene ..... takze by klesla nabidka .... a pritom rostla poptavka po najemnim bydleni.... Joj, ceny by asi rostly :-)

Ale v dnesni krizove dobe, kdy se lide radeji uskromni v mensim byte, i kdyz maji na vetsi, protoze co kdyby... dneska trh vicemene zamrznul a navic hypotekari svoje byty pronajimaji, aby vydelali aspon neco na splatku hypoteky (pokud prisli o praci, nebo zjistili, ze to neutahnou) a ceny se tlaci dolu... v poslednich 3 mesicich dost vyrazne - na trhu je strasne moc prazdnych bytu, co hledaji platiciho najemnika

A uz prestanu nasavat, a jdu spat :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    T_Y_L: taky doufám, protože tohle je poněkud šílené. Regulace trhu sice ano, ale ne tímto způsobem - nemyslím, že by stabilitu bank v Evropě výrazně narušilo nesplácení občanských hypoték poskytovaných v Evropě, takže očividně banky si nějakým způsobem bonitu klientů hlídají - a if it ain´t broken, don´t fix it...
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    TRISSIE: No zatím to vypadá spíš jen na diskuzi o podobných návrzích. Doufám také, že lobby bank je v tomto směru dostatečně silná, aby něco podobného neprošlo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    http://ekonomika.idnes.cz/unie-se-boji-dalsich-krizi-chce-zprisnit-hypoteky-fv2-/eko_euro.asp?c=A091013_134233_eko_euro_fih

pokud toto projde, tak nějaké snižování nájemného asi moc nehrozí, protože vlastní bydlení si budou moct dovolit opravdu jen ti bohatší...
    FROGY
    FROGY --- ---
    GREVE: no uprimne tu realitku na nyxu moc nesleduju, takze nevim. ale zase mi hlava nebere, kam by se jako lidi odstehovali - notabene kdyz treba vim, ze z meho regionu ted kvuli praci do prahy prichazi dalsi lidi.
    nehodlam si tu ale hrat na chytryho, nejsem v praze v pozici pronajimatele, jen delam ocenovani nemovitosti, tak se prirozene snazim sbirat informace, kde se da....

TOMAS: no chapu, ale nejak jsem z toho inzeratu nepochopil, jak je to velky (akorat dispozici) a kde to blizeji v liberci je... jako zajemce by me to asi odradilo.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    FROGY: prepalenej trh? Holy najem za 2+1 5000 mi prepalenej neprijde (drive 6000) ... a btw., pronajimam pres realitku, nemam na to cas, obchazet vsechno sam... tohle je jen takovy pokus o inzerci :-))
    GREVE
    GREVE --- ---
    FROGY: Ono i v Praze to jde rapidně dolů, nepřipadá ti například podezřelé, kolik nabídek na pronájem bytu se v poslední době objevilo tady na Nyxu? To nikdy nebývalo a znamená to jediné - nejsou nájemníci. A ani nebudou, ceny budou muset jít (a zůstanou) o 20% dolů.

TOMAS: Ty jo, za tohle v Liberci 5800 Kč, to je teda fakt smutný.
    FROGY
    FROGY --- ---
    TOMAS: sry, myslel jsem trochu omezene jenom prahu. s libercem mam spis jenom okrajove zkusenosti, nicmene mi trh s nemovitostma tam pripadal spolu s bolkou nejvic prepalenej...

btw. ciste technicka - jestli inzerujes jenom na tomhle serveru, tak mi tedy prijde dost silenej, ani tam neni videt vymera napriklad...
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    FROGY: proc BY MELY ?? lol, oni uz klesaji...
    driv by mi utrhli ruce, jen to vyvesim.. driv jsem napr. tehle pronajimal za 7200... ted je za 5800 a porad zadny zajemce..
    http://www.byty.cz/xad4874226-liberec-pronajmu-3kk-najem-5800kc.aspx

vsechny najmy volnych bytu sundavam na uroven cca pred 2-3 lety, proste neni dostatecna poptavka
    FROGY
    FROGY --- ---
    GREVE: hele a z ceho usuzujes, ze by najmy mely klesnout? me nenapada k nejakemu padu zadnej duvod (a to o tom premyslim v praci skoro denne;))
    GREVE
    GREVE --- ---
    DED: Hele, ale jestli máš k dispozici padesát miliónů a nevíš co s nima, tak dej vědět, rozmnožit je zas není takový problém :-)
    GREVE
    GREVE --- ---
    FROGY: Podle mě nájmy půjdou dolů, takže jsem prostě opatrnější. Ale v nerentabilitě tohohle domu se teda shodnem.
    Podle mě Blanka Letnou moc nezklidní. Letenský náměstí bude pořád nechutný, špinavý místo s miliónem aut, pořád se do centra Prahy dostaneš nejrychleji pěšky a pořád tam nebudou žádný obchody. Ale já jsem známej tím, že Letnou nemám rád :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam