• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    BRUKEV: myslim, ze kdyz si tam das trv.byliste, je to kazdemu pak fuk..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Čau. Při prodeji nemovitosti jsem osvobozen od daně například tím, že použiju peníze na uspokojení bytové potřeby. Jedná se zde pouze o byt, nebo to může být i chata k celoročnímu obývání, atd.?
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    nemate nekdo odkaz na zahranici web, pres ktery je mozne inzerovat rozsahla pole, stavebni pozemky + usedlost k prodeji? je tu nekdo, kdo ma zkusenosti s prodejem bezmala jednoho milionu metru ctverecnich?
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    Nevlastnite tu nekdo nemovitos v zahranici? rikala jsem, si, ze nejaka investice do apartmanu u more by nemusela byt spatna, nemate nekdo zkusenost?
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    MRAKY: pár upřesnění - není to pronájem, ale podnájem. A souhlas družstva je třeba jen v případě, že to neřeší přímo stanovy, u těch bych začal.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    http://finance.idnes.cz/pronajmy-na-cerno-odhali-az-soudni-spory-a-pak-to-bude-drahe-pom-/p_dane.asp?c=A091204_113010_p_dane_hru

To je zase splácania. Prý "reposazba (kolem dvou procent)". Už tak dva roky je kolem jednoho procenta...

Jinak samozřejmě nejjednodušší je podepsat nájemní smlouvu bez data, v případě neplacení nájmu, nebo poškozování vybavení, nebo jiné potřeby nájemníka dostat z bytu stačí dopsat datum před škodní událostí, nebo prvním nesplaceným nájemným, nájemníka pomocí soudu vystěhovat a za ty 2-3 měsíce daň zaplatit :-)
    DORON
    DORON --- ---
    MRAKY: Jo, děkuju =)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DORON: jen jedna ppoznamka co nenapsal TOMAS - pro pronajem druzstevniho bytu je treba mit souhlas druzstva. to je majitelem bytu. vy mate akorat podil v druzstvu
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    DORON: spousta otazek, velmi tezke jen tak "na papir" odpovedet.
    ad rekonstrukce... v jakém je stavu? Rozhodne je výhoda byt vymalovat, pak vypadá lépe a dá se výhodněji pronajmout. Ad další... určitě kontrola spotřebičů (ohřev vody, sporák, zdroj tepla) jste povinni dělat revize!
    ad pronájem... pro Vás bude nejjednodušší přes realitku. Ta si v mém případě bere provizi od nových nájemníků ve výšijednoho nájmu a sama sepíše nájemní smlouvu a připraví další podklady vč. stanovení dobré ceny nájmu.

ad daně, vymáhání dluhu, vystěhování neplatičů, placení inkasa, vztah k družstvu apod... u jednoho bytu doporučuji spíš počkat cca 2 roky, než se ceny zvednou a byt dobře prodat. PS: nejsem veden svým zájmem, v Praze bych nepodnikal nikdy :-)
    DORON
    DORON --- ---
    Ahoj

Máme po zesnulé tetě byt v Praze 8 Libni (5 minut od stanice metra palmovka) který bysme rádi pronajímali. Jedná se o starší dvoupokojový byt (samostatná místnost pro záchod, samostatná pro sprchový kout, kuchyňská linka součástí jednoho z pokojů), plocha zhruba 50m čtverečních. Byt je družstevní v klasickém starém cihlovém domě.

Nikdo z našeho okolí nemá s najímáním zkušenosti, takže bych potřeboval zjistit v podstatě všechno - Jak je to s pronajímáním družstevních bytů? Jakou zhruba nastavit cenu? Má smysl ho nějak rekonstruovat? Jaké je s tím spojeno další papírování, daně etc? Předpokládám že většina toho bude někde přehledně sepsaná, tak mě prosím případně odkažte...
    GREVE
    GREVE --- ---
    RUDIEE: Zeptej se spíš v klubu o bydlení, sem to zas tak moc nepatří, pokud tedy nechceš ten byt pronajímat.
    RUDIEE
    RUDIEE --- ---
    Ještě bych se chtěla zeptat:
    Jaká jsou úskalí koupě bytu v družstevním vlastnictví? A taky jeho dalšího užívání... Měl by se toho člověk bát?
    RUDIEE
    RUDIEE --- ---
    RUDIEE: už jsem to odvolala. je fakt, že jak tak koukám, tak se za tu cenu dá sehnat větší byt v pohodě
    GREVE
    GREVE --- ---
    RUDIEE: A proč ho chceš koupit? K bydlení nebo pronájmu? U obou možností se to silně nevyplatí.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    RUDIEE: skoro 66.000,- Kč / metr? Ufff......

RUDIEE: poplatky? Pokud se tam topi primotopy, bude inkaso vyssi, garantuji...

GREVE: máš recht !
    GREVE
    GREVE --- ---
    RUDIEE: Je to hodně drahý.
    RUDIEE
    RUDIEE --- ---
    RUDIEE: na druhou stranu je super, že poplatky nepřesahují dva tisíce...
    RUDIEE
    RUDIEE --- ---
    Co si myslíte o tomhle bytu (a jeho ceně)?

http://sreality.cz/detail/prodej/byt/1+1/praha-vrsovice-tolsteho/418936412#advertOptions

(je to spíš 1kk)
    GREVE
    GREVE --- ---
    TRISSIE: Podle mě to je docela dost neobvyklé chování. Evidentně jim peníze do půl roku dojdou. Našel bych někoho spolehlivějšího.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GREVE: tak jsem si schválně udělala sjetinu příjmů, včas zaplatili 3x, poměrně často platí ve dvou splátkách (jedna, větší, do 5 dní od splatnosti, ta druhá někdy později), a minimálně ta první splátka, pokud ne celá částka, jsou na účtě do 10 dní od splatnosti.
    v srpnu jim dobíhá smlouva, já bych si je tam klidně nechala, tak je nechci vyplašit, pokud to není nějak extra neobvyklé chování...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam