• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    MICANA: nu, gratulace :-)
    MICANA
    MICANA --- ---
    TOMAS: Díky za odpověď, objevila jsem ji až teď. Přesto jsem sama instinktivně zvolila cestu námluv a cukrbliků, a odvětrávání krz fasádu bude :)
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    WRACH: tabulky neexistují... musíš podle cen na trhu
    WRACH
    WRACH --- ---
    lama dotaz,, podle ceho nejlepe odhadnout realnou trzni cenu nemovitosti? existuji nejake tabulky s lokalitou a cenou za m2 verejne pristupne? banky nebo realitky s necim takovym predpokladam pracuji denne
    GREVE
    GREVE --- ---
    KIKULINKA: Nestandardní sousedy můžeš mít přece všude. Je jedno, jestli budou na dvorku nebo za stěnou (ta první možnost je možná i lepší, ne?). Nevidím v tom nějaký výrazný problém, pokud má ten byt dobrou cenu.
    KIKULINKA
    KIKULINKA --- ---
    ráda bych znala vas nazor, popr, zda s tim mate nekdo zkusenosti
    chceme kupovat 3+kk na Vinohradech a na místě jsme již zjistili že přímo pod bytem se nachází ateliér, ze kterého jako jediného bude přístup na přidružený dvorek ve vnitrobloku,
    čímž možná vyvstává první a zásadní problém, že náš případný byt bude kvůli případným "nestandardním" obyvatelům a chování (zejména na zmíněném dvorku) nepoužitelný. zatím jsme to nemohli se sousedy a budoucí obyvatelkou onoho ateliéru ověřit, nicméně má smysl se o tento byt ještě zajímat?
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    ahoj, jak je možné, že v katastru má nemovitost "záznam" rodinný dům, když jde o jde o hotel, kde se provozuje ubytovaní a restauraci??
    např. Hotel Petřín v Jablonci nad Nisou

Vyhledání stavby
    http://nahlizenidokn.cuzk.cz/VyberBudovu.aspx?typ=Stavba

jestli se nepletu prostory restaurace by měly být zkolaudovány na provozovnu, tedy nebytové prostory (??)
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    MICANA: vzal bych to hned od zacatku...
    oni budou tvrdit, ze byt jsi koupila ve spatnem stavu, a je tvoje chyba, ze sis nezjistila moznosti jeho uprav-oprav tak, aby to bylo v souladu s plany sdruzeni vlastniku byt.jednotek..
    A za dalsi byt je tvuj-vymezena bytova jednotka, v nem si muzes delat co chces (pri dodrzeni stavebnich, bezpecn. podminek atd), ale navrtavani fasady apod je uz zasah do spolecnych prostor domu, tedy potrebujes souhlas spolecenstvi (je to stejne, jako by sis chtela zbrat pro svoje potreby spolecnou kocarkarnu)
    ad komin.. jedna se o spolecne prostory - tam bych videl sance vysoke, ad fasada-tam vidim sance dost male
    ad posledni otazka.. nemuzes je popotahovat. Muzes navrhnout na schuzi spolecenstvi vyuziti fondu oprav... odizolovani domu proti vlhkosti, pri souhlasu vetsiny by to slo ze spolecne kasy... tak bud na vsechny hodna, pec babovky, kupuj kyticky starenkam a pak to zkus :-)
    MICANA
    MICANA --- ---
    Zdravím v klubu a mám dotaz týkající se vztahu majitele bytu a společenství vlastníků bytových jednotek (SVJ). Je to trošku specifická záležitost, ale třeba se někdo s něčím takovým setkal.

Koupila jsem suterénní byt ve velmi špatném stavu (způsobeném do značné míry neodbornými stavebními zásahy ze strany dřívějšího družstva). Teď se ho snažím odvlhčit a odvětrat, leč výbor SVJ mi navzdory dřívější vstřícnosti začíná drobně házet klacky pod nohy (velmi zjednodušeně: nechce povolit větrací mřížky na fasádě ve dvoře, nechce zpřístupnit můj komín zabraný jiným nájemníkem atd.), čímž mi prakticky znemožňuje vysušení toho prostoru. Dodávám, že fakt jde o vyvedení dvou trubek zpod podlahy nějakým způspobem ven, ne o nějaké bourání zdí.

Zajímalo by mě toto: pokud přistoupím na jejich podmínky rekonstrukce a povede to k tomu, že bude v bytě vlhko a bude hygienicky nezpůsobilý, můžu je za to nějak popotahovat? Resp. kdo může za nevyhovující hygienické podmínky v bytě, když je dům rozdělený mezi obyvatele?
    ONDRI1
    ONDRI1 --- ---
    GREVE: Šlo mi o druh zobecnění pro zahraničního klienta. I tak díky. Ještě mě napadá jedná věc. Jak řešit situaci s nájemníkem, se kterým jsem v minulosti uzavřel nájemní smlouvu, jejíž platnost již vypršela a nájemník nereaguje na výzvy k vyklizení, dopis si ani nevyzvedne a dluží mi na nájmu za, řekněme tři měsíce. Musím jít soudní cestou nebo existuje varianta, např. za přítomnosti policie, jak vyměnit zámek a nemuset mít strach, že mě poté nájemník obviní, že jsem mu odcizil v bytě hodnotné věci apod..
    GREVE
    GREVE --- ---
    ONDRI1: Výše cen (především) nájmu a prodeje bytů za metr čtvereční je vysoce individuální číslo a nelze zobecnit. Závisí to asi na dvaceti kritériích. Stejně tak je nesmysl zobecňovat údaje pro jeden obvod - Praha 4 je cokoliv od centra až po naprostou periferii.
    Průměr je naprosto nesmyslný údaj, reálná cena pronájmu bytu v Praze je od 50 do 800 Kč za metr.
    ONDRI1
    ONDRI1 --- ---
    Čau majitelé a pronajímatelé nemovitostí, mám na vás jednu otázku. Můžete mě odkázat na nějaké stránky, kde se dozvím aktuální výši nájmu za m2 v zrekonstruovaném a nezrekonstruovaném bytě. Jedná se mi o Prahu 1 až Prahu 10. A to samé u prodeje bytu (cena za m2 v zrekonstruovaném a nezrekonstruovaném bytě na Praze 1 až 10). Na stránkách ČSÚ jsem nenašel konkrétní ceny, takže jsem zprůměroval výcuc ze stránek typu realitymorava.cz, bezrealitky.cz atd. Ale potřebuji něco pro srovnání. Díky za každý odkaz, radu, nápad.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    BRUKEV: myslim, ze kdyz si tam das trv.byliste, je to kazdemu pak fuk..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Čau. Při prodeji nemovitosti jsem osvobozen od daně například tím, že použiju peníze na uspokojení bytové potřeby. Jedná se zde pouze o byt, nebo to může být i chata k celoročnímu obývání, atd.?
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    nemate nekdo odkaz na zahranici web, pres ktery je mozne inzerovat rozsahla pole, stavebni pozemky + usedlost k prodeji? je tu nekdo, kdo ma zkusenosti s prodejem bezmala jednoho milionu metru ctverecnich?
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    Nevlastnite tu nekdo nemovitos v zahranici? rikala jsem, si, ze nejaka investice do apartmanu u more by nemusela byt spatna, nemate nekdo zkusenost?
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    MRAKY: pár upřesnění - není to pronájem, ale podnájem. A souhlas družstva je třeba jen v případě, že to neřeší přímo stanovy, u těch bych začal.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    http://finance.idnes.cz/pronajmy-na-cerno-odhali-az-soudni-spory-a-pak-to-bude-drahe-pom-/p_dane.asp?c=A091204_113010_p_dane_hru

To je zase splácania. Prý "reposazba (kolem dvou procent)". Už tak dva roky je kolem jednoho procenta...

Jinak samozřejmě nejjednodušší je podepsat nájemní smlouvu bez data, v případě neplacení nájmu, nebo poškozování vybavení, nebo jiné potřeby nájemníka dostat z bytu stačí dopsat datum před škodní událostí, nebo prvním nesplaceným nájemným, nájemníka pomocí soudu vystěhovat a za ty 2-3 měsíce daň zaplatit :-)
    DORON
    DORON --- ---
    MRAKY: Jo, děkuju =)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DORON: jen jedna ppoznamka co nenapsal TOMAS - pro pronajem druzstevniho bytu je treba mit souhlas druzstva. to je majitelem bytu. vy mate akorat podil v druzstvu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam