• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí

Toto je klub pro majitele a zároveň pronajímatele nemovitostí.

Měl by se zabývat všemi právními i praktickými aspekty vlastnictví a pronájmu bytů. Dobré i špatné zkušenosti vítány. Stejně tak je možné zde debatovat o investicích do nemovitostí (ovšem opravdu o investicích, ne o nákupu pro vlastní bydlení).
    Co má a nemá být v nájemní smlouvě? Na co má právo pronajímatel a na co nájemník?

Pro začátek bychom mohli třeba dávat dohromady špatné zkušenosti s nájemníky a vymýšlet způsoby, jak podobným nepříjemnostem předcházet.
    rozbalit záhlaví
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    GREVE: "jeden zájemce za měsíc" versus "hlásí se jen cizinci" ... tak o čem se teda bavíme? Na poslední nabídku pronájmu se mi přihlásilo "jen" asi 15 cizinců, cenu jsem podle tebe teda nadsadil a neměl si z čeho vybrat?
    GREVE
    GREVE --- ---
    VODNIK: S tím nesouhlasím. Zájemců by mělo být tolik, aby si majitel mohl pohodlně vybrat. Když máš za měsíc jednoho zájemce, který si to vezme, tak nikdy nevíš, jeslti si to za další měsíc zase nerozmyslí, protože našel něco o třetinu levnějšího.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VODNIK: já měla posledně do 24 hodin od uveřejnění inzerátu hned dva zájemce, ochotné byt vzít okamžitě - říkala jsem si, jestli jsem cenu nepodstřelila, ale na druhou stranu lepší to mít z krku hned, než tam jezdit x-krát na prohlídky a nakonec mít byt ještě prázdný...
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    GREVE: pokud jsou nějací zájemci, tak je cena nastavená správně. A to že se mi hlásí většinou cizinci jen oceňuju
    SMAROWA
    SMAROWA --- ---
    pronajimate tady vsichni legalne? Jak se to dava do dani? pokud pronajimam za 11 plus 3 tis.poplatky tak danim asi jen ten cisty prijem tedy tech 11?
    Jaky mate zkusenosti? pripadne posta diky
    GREVE
    GREVE --- ---
    ELF: Ale ty musíš být s cenou níž, ne stejně jako ostatní, jinak nájemce nemá důvod si tě vybrat :-)

A na pronájmu nemovitostí nevydělává naprosto nikdo.
    ELF
    ELF --- ---
    nene nechci.. jen byli první :) takže jsem jim dala přednost.. oni nechtějí kauci, takže jedeme dál nabízím dál protože dokud není smlouva podepsaná jak by nebylo.. vzhledem k hypo na tom fakt nevydělám a co jsem se dívala na pronájmy novostaveb po Praze jsem s cenou stejně.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ELF: A takový malý poznatek: pokud si byt chtějí pronajmout pouze cizinci, je to neklamná známka toho, že je cena nastavená příliš vysoko.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ELF: No tak kauci složit musí, to je základ.
    ELF
    ELF --- ---
    VODNIK: no my pronajímáme jen na rok, no uvidíme cukají se s vratnou zálohou takže raději hledám i dál.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    ELF: pronajímám dlouho a mám daleko lepší zkušenosti s cizinci než s Čechy. Ono bubák cizinecké policie funguje opravdu spolehlivě. Jedině je s tém trochu větší administrativa díky neustále se měnícím formulářům pro povolení pobytu
    ELF
    ELF --- ---
    HLUCHEJ: jojo díky moc.. je fakt, že našinec se může zdekovat taky že.. jen ted nevím máme v pondělí podepsat smlouvu, víza prý mají na rok, a žádali o nová a ještě je nemají, znamená to něco? já se fakt omlouvám, ale vůbec tomu nerozumím.
    Jo a další dotaz, když chcete vratnou kauci, umožňujete rozdělit částku na 2x? chceme jeden nájem předem- bez poplatků, a nájemci nás požádali o rozdělení.
    HLUCHEJ
    HLUCHEJ --- ---
    ELF: Cizinci imho si davaj casto pozor, aby si neudelali nejakej skraloup, pac na ne muze mit znacne horsi dopad > supky domu...

Nam se takhle ztratila ceska, takze to moc nejisti...

(BTW: cizinci potrebujou nejakej papir pro cizineckou policii, pokud mas smlouvu na 1 rok, tak ho budou potrebovat dalsi znova...)
    GREVE
    GREVE --- ---
    ELF: A jak si najdeš Čecha lépe než Bělorusa? Češi mají snad na zápěstí lokalizátory s veřejně přístupnou mapou?
    ELF
    ELF --- ---
    ráda bych se zeptala, jakou máte zkušenost s pronájmem bytů cizincům? o náš byt mají zájem mladý pár z Běloruska, mluví dobře česky, ona má pracovat v Bance. Spíše se bojím, kdyby se cokoliv stalo, tak Čecha si nějak najdu, ale je těžko. Byt pronajímáme rok, takže moc zkušeností nemám.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    GREVE: souhlas, pronajímám byt už 14 let, jediný problém za celou dobu byl s českým nájemníkem, po kterém zbyly dluhy a ještě pár měsíců ho tam hledal exekutor
    GREVE
    GREVE --- ---
    DORON: Zákon neumožňuje v podstatě vůbec nic, ale klidně si to tam napiš.

TOMAS: Nejhorší zkušenosti mám s Čechama - to jsou pěkný svině. Nikdy nebrat.
    DORON
    DORON --- ---
    GREVE:
    TOMAS: Da se zavest do smlouvy ukonceni najmu za neplaceni driv nez za tri mesiec neplaceni nebo to zakon neumoznuje?
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    DORON: cizince nebrat, nemaji strach proste neplatit a pak zmiznout.. nikdy je nedohledas, kdyz ti zustane dluh. Kdyz ubytovat, platba musi byt predem a poradna kauce...
    ukraina, polaci, vietnamci, slovaci .. negativni zkusenost
    GREVE
    GREVE --- ---
    DORON: Moc velké ne. Ale je dobré po ukončení pronájmu jim ho jít odhlásit.
    DORON
    DORON --- ---
    Prosimvas, jake jsou nevyhody pronajimani cizincum kteri cheji v pronajmu trvale bydliste?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam