• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    ANGLAN: Vinales je hodne odpocinkovy a pohodovy, spis bych ho dala ke konci at naberete dech. Byli jsme na Kube tri tydny a neco a nejdriv Havana, pak Trinidad, Cienfuegos, Vinales a zase Havana. Vic nejde zvladnout pokud to nechces jen projet. A ani ty tri tydny mi nestacily :(
    Viazul je v pohode, klima a pohodlny (CSAD by se mohlo priucit). Online jsme to nerezervovali, ale mista vzdy byla, busy nejsou preplneny, mistni s nima nejezdi.

V Trinidadu jsme byli jen dva dny a me to bohate stacilo, z toho jeden den provalenej na nadherne plazi kam nas odvezl taxikar nasi domaci.
    Jineteros v Havane ti slusne procvici nervy a bacha at ti nejaky neodpovi cesky coz se nam stalo v jakemsi pajzlu pobliz Vinales :))

Na letisti nic nezmizelo. Sice to otevirali a probirali (vezli jsme leky a veci pro mistni), ale nechali nam vsechno. Imho je zamkem spis povzbudis :)

Promin, ale ta stangle salamu, tuzemak a vino...to myslis jako darek? Jinak mi to nedava smysl, pokud nechces salamem privest k silenstvi psy na letisti? :)

ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    Tak, 20tyho se zenou odlitame, to cekani uteklo jak voda .) Nase plany se za tech par mesicu planovani zmenili nekolikrat. Puvodne jsme z Havany chteli na Vinales - pak smer Santiago a Baracoa. Pak jsme si to rozmysleli a shodli se na Havana - Vinales - Trinidad - Santiago - Baracoa.
    Po tomhle poslednim tejdnu kecani a planovani, jsme na pokraji toho ze vypustime Santiago a Baracoa, s tim ze nam na to vsehno jednoduse 3 tydny nestaceji. Jeste nejsme pevne rozhodnuty, ale rikame si ze tolik cestovani Viazulem bysme asi za tu dobu nestihli si uzit. Pujcit si auto na 12 dni by nas vyslo asi a 25 tisic kc bez pojisteni a benzinu, takze jsme to rychle zavrhli a rozhodli se usetreny prachy za auto smele rozmrdat za chlast a zabavu.

Ty vogo, dva tejdny pred cestou a ja uz bych nejradsi balil batoh :)
    Coz mi pripomina - meli jste nekdy problem na letisti na Kube, ze by vam neco zmizelo ze zavazadel? Premejslim o tom ze bych koupil pidi zamky na zipy na batohu....

Jinak ja i zena vybaveny paskama na penize a pasy - jeden pro zenu pod kalhoty, ja mam variantu v pasku u kalhot. Mame v planu vzit vsechny prachy v eurech a nic nebrat z bankomatu. Takze na sobe budeme mit tucnou sumu, ale asi lepsi zpusob neni.

Ted kdz vezmu v potaz nase posledni plany, tak to vypada na 2 dny havana, dalsich 3 ve vinales, a pak asi uvidime kam se nam bude chtit. Mame v planu aspon 4 nocy v Trinidadu. Jeden den na prohlidku mesta, dalsi na okolni prirodu, a dva dni se chceme flaknout na Plaz v hotel Ancon.

Spanelstinu mame na urovni nula nula nic, ale o pivo si rict umime, a mam zkusenosti ze kdyz te nejakej jinteros nebo jemu podobnej neco nuti - odpovidat mu v cestine je krasna zbran..

Mame mraky musli tycinek pripravenych, mega lekarnicku, a asi bereme i rozumnou mikinu a softshelll bundy aby nam nebyla po vecerech zima.

To me ted napada pri tom mym monologu, myslite ze by mohl byt problem vzit sebou lahev cervenyho, lahev tuzemaka, a stangli salamu sebou???

Jo a taky..... nemate nekdo zkusenosti s bookovanim autobusu Viazul pres internet ? me totiz napada ze by nebylo od veci (jestli je to funckni a da se na to spolehnout), objednat si jizdenky na autobus z Havany do Vinales uz tady z cech, pac tam prilitneme v ctvrtek vecer a v sobotu rano mizime smer vinales. - Jde mi o to jestli se da realne koupit jizdenku na bus jen den predem...

uf... no... uz dlouho si rikam ze sem napisu... ale jak to jen udelat aby tonebyl jen pytel blabolu...

Kazdopadne, kdyby nekdo z vas mel pripominky nebo rady, budeme jen za ne radi.

zatial,...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KAPPA: Todo bien:))
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    CLOWNZEPPA: a ze to teda prozivam ! achjo ,))
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KAPPA: Tak to tak neprožívej čeče:)
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    CLOWNZEPPA: hele tohle at si resi kazdej sam, ne.. ja jenom rikam, ze cestovani po Kube s ditetem neni problem podle me, ale jestli si to uzijou vic s nim nebo bez nej, je na jejich uvazeni a rec o tom nebyla
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KAPPA: No to určitě,to dítě z toho bude strašně moc mít,a ty taky,když už na Kubu,tak jet si opravdu odpočinout!
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    jee uz toho nechte, Nemyna at si vezme dite kam chce a jestli je to demence, nebo ne, uz je na jiny debaty a jinde
    podle me na Kube cestovani s ditetem pohoda
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    NEMYNA: Aby si se z toho Španělska neposrala,myslim si,že každýmu normálnímu člověku by vadilo několik hodin řvoucí dítě,btw.i když je pěkná demence sama o sobě brát batole na takovýhle cestY!!!Ve Te pa la pinga Querida:)
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    ANGLAN: Sehnat Casu ve Vinales ti pomuze domaci v Havane. My jsme takto procestovali pulku Kuby, vzdy nam domaci domluvili casu v dalsim meste a bez problemu :-)
    Jinak na Kubu jsem pro lidi z casa part privezla ruzne sampony, deodoranty, mydla a pro nas obycejne veci co tam nejsou a pro celnici nejsou zavadna. Taky jsme tahali velke mnozstvi veterinarnich leku na predpis a nastesti nam nic nesebrali (mela jsem kontakt na mistniho veta a potvrzeni od veterinarky v CR)
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    a preci jenom si neodpustim,kdyz uz ses na me rozohnila,ze jsem prednasrana Ceska. Leteli jsme s air France jako jedini Cesi jinak smes z celeho sveta!a spolucestujici kolem me byli nasrani a unaveni do jednoho.Nemuzes cekat proboha,ze se nad tim vsichni povznesou po x hodinach hysterickeho jekotu?Rodice by meli byt primarne soudni a meli by byt ohleduplni vuci ostatnim,samo je to kus od kusu a doufam,ze jsem jen mela smulu na dementni matku,ktera dite v hysterii neutisila a nic neudelala,aby bylo OK!Koncim s OT jen jsi me vazne nastartovala po tvy trochu urazejici argumentaci.
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    To jsme se trochu nepochopily!Ja se ptam na zkusenosti s cestovanim s malym ditetem ohledne dalkovych letu a pripadne figle,neb nechci s prichodem ditete omezit cestovani.V mem prispevku nebylo ani slovo o potrebe vylouceni deti z paluby :)Trochu zbytecne reagujes,nicmene to nepatri sem,zeptam se v auditku detem urcenym.
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    ATTACKIE:
    jeste ze ziju ve Spanelsku v baby friendly state, uz jsem uplne zapomnela, jake by to bylo mezi vecne prinasrananejma cechama
    btw: uzij si budouci materstvi doma, aby se na tebe lidi jako ty nedivali zkrz prsty
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    MIKATCHOU:
    RAJCHE: diky za odpovedi.

Mikatchou : muzu se jeste zeptatco presene vam zabavili? - predpokladam ze cokoliv co jim mohlo pripadat jako darek..
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    Zajima me jak to davate s takhle malyma detma v letadle.Uprimne po 9 hod letu z Havany do Parize, kdy me za zady brecelo celou cestu batole se mi uz trochu jezej chlupy z predstavy, ze to maminkam nevadi...
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    Tak zrovna Kuba s ditetem uplne v pohode... Pokud budes mit auto pujceny
    Ale vsechno potrebny pro nej musis mit s sebou, protoze tam nic nekoupis...
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    mam dotaz na mistni zcestovale duse:
    jakou destinaci byste mi doporucili v Karibiku s 15M ditetem
    samo zadne rezorty ¿)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    ANGLAN: booking resit v podstate nemusis....nejaka ta volna Casa se da najit podle me dycky.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ANGLAN: no takový věci bych asi nepsala, ale snad se nic nestane, blbý je spíš to, že vám asi většinu věcí zabaví hned na letišti. Těžko říct. Někomu to nezabaví a někomu jo, nám to zabavili, protože jsme byli podezřeli, neboť jsme měli bydlet u spolážka z gymplu kterej na Kubě dělá českýho konzula.

Přes vánoce tam asi moc lidí nebude, ale po vánocích asi hodně. kdybys potřeboval tak mam kontakt na jednu Casu ve Vinales, jmenuje se Rosa, ale mam dojem že pani uměla jen francouzsky. Auto doporučuju zabukovat dopředu, my s tim měli před vánocema neskutečný oser, nakonec sme něco sehnali, ale celkem draze a nebylo to jednoduchý.
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    p.s. ... Jak nam odpovedeli z Cuby o nasem zabookovani Casa Partiulare.... tak jsem jim odpovedel, a dodal jsem v zavorce toto :

(and if there will be anything small that we could bring for you, or that you need, and we can buy it here in Europe easily - We will be happy to help )

myslite ze jsem pronajimatelum mohl zpusobit nejake problemy timto dodatkem ??? Moje zena ma obavy ze ano. Ja jsi rikam ze snad ne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam