Kuskus, Couscous nebo Cous Cous (je slovo převzaté z berberského Suksu a Kseksou, كسكسي, z arabštiny) je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Zpařená a do kuliček tvarovaná krupice z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskus se při přípravě nevaří, namísto toho se zalévá vařící vodou nebo vařícím pokrmem
no a jak vite lidi sou v ty africe hrozne macaty:)) ne kecam naopak si myslim ze kuskus je pomerne lidi nekynouci potravina
byl by tu i jeden supr recept:
potrebujes limetku, zelenou papriku, pul svazecku korinandru v zelenym stavu, rajce, vlassky orechy nebo slunecnicovy seminko nebo oboji:), rozinky doporucuju spis cerstvy hrozno, jo a zapomel bych jeden hrnecek kuskusu:) no a stejny mnozstvi vody
das varit vodu, zatim si nakrajis zeleninu, nasypes do misy zalejes stavou z limetky promichas, do vody nasypes kuskus zamichas, az je zkratka tak akorat nasypes ho do zeleniny a michas a michas, hodi se lzicka dve olivovyho oleje - ten sem predtim nezminil, ze?:) no a sul a pepr
u kuskusu se doporucuje nechat nejakej cas odstat nejlip v lednicce nebo v zime za oknem abyse vsechny ty chuti spojily a rozinky aby nasakly:) no ale nechte neco takovyho pres noc :)