• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIBANECNizkokaloricke recepty, tipy aneb kdo hleda ten najde"
    Pojďte si vyměnit pár dietních receptů, nizkokalorickych jidel, netučných potravin a ostatního s čím již máte zkušenosti a netloustne se po tom ;-) HLAVNĚ ZDRAVĚ !
    http://www.mamincinyrecepty.cz/nizkokaloricke
    rozbalit záhlaví
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    KFF: Ja to delala taky, ale se sladkou smetanou a s paprikou (korenim). Vyborny, ale teda ta smetana nic dietniho he
    KFF
    KFF --- ---
    JIRA666: Segra naklada syrecky na par dni do zavarovacky se zakysanou smetanou, pak krasne zjemni a maji vybornou chut.
    JIRA666
    JIRA666 --- ---
    LIBANEC: doporučuju vyzkoušet tvarůžkovou:

    2 balení tvarůžků, 1 kelímek zakysané smetany, 1 cibule a koření dle chuti (já dávám pepř a papriku) - tohle všechno rozmixovat (nejjednodušší je na to tyčový mixér, ale jde to rozmačkat i vidličkou) a nechat v lednici uležet. Škoda, že u nás to v lednici nevydrží ani den :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    kazdopadne horcice je dobrej tip, to me nenapadlo...

    jinak pripadne tvrdej syr, vajicko, sunka, vetsinou to delam, co je...ale stejne mam dycky chut hlavne na ten tvaroh..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CMLKA: jasně. pažitkovka je nejlepší a hlavně nejjednoduší.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ZUZKAOU: jo, tvaroh je super, ja rada pazitku a cesnek, pripadne cesnek a suseny rajcata...


    MEESHA: mno ja ziju muzuprosty zivot...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LIBANEC: cokoliv smícháš s vaničkovým tvarohem, tak to bude jedlé. Není potřeba do toho pašovat tuk, stačí zjemnit mlékem.

    Tvaroh, sůl, cibulka, kapary, kmín a paprika.
    tvaroh, sůl, cibulka, nastrouhaná mrkev, bylinky, mléko
    tvaroh, kuřecí šunka, osolit, opepřit, trocha hořčice
    tvaroh, rajčata, bazalka, česnek, zelená cibulka, fakultativně olivy.

    nebo nasladko s ovocem, medem, citronem, hrozinkami... výživnější a méně kalorické než přímo med a nebo marmelády.

    Jak praví Jiří Žáček: Kdo jí tvaroh, vidí za roh.
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    Nepolykas, jo? :D

    Mne Cottage chutna dost, no :) ten salat vypada super, dik!
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    me asi vadi ta struktura no...z tech hrudek se mi zveda zaludek
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    teda, nevim, co na cottage komu vadi - takovy zdrclejsi lucina akorat ;))

    pokud ale jde hlavne o ty nizky kalorie, tak ricota je taky docela netucna (na me silene neslana, ale obcas se to da)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Co nejaky pomazanky delate ?
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    CMLKA: vid :-) pritom mne chutna skoro vsechno ;-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LIBANEC: hele ja jsem ho zkousela uz dvakrat a pokazdy letel okamzite do kose a uz to zkouset proste nebudu, pro me fakt neco odpornyho...
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    MRNOUS: parada Madeta ! Moje srdcova zalezitost ;-) Muj deda dostal v madete oceneni za technologickou pripravu syru "blatacke zlato" :-)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    LIBANEC: ono taky ne vsechny se daji jist .. imho jediny, co je dobry, je od madety, a ten zbytek je strasnej :) posledni dobou jeste kupuju cottage cheese v Plusu (nejaka neznama znacka), a ten taky ujde, ale na Madetu nema :)
    ADE_ZEWL
    ADE_ZEWL --- ---
    vyzkušej tohle..taky mě předtím nechutnal...ale po tom co sem ho začala dochucovat...tak je to moc dobrý....
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Tyjo ja jsem na chut cottagi porad jeste neprisla nejak :-/
    ADE_ZEWL
    ADE_ZEWL --- ---
    super recept s cottage sýrem :)- jednoduchý salátek
    1 cottage ,cherry rajčátka ,cibule, sůl , pepř ,provensálské koření. Vše se promíchá dohromady ....mňamka
    nejlepší je s kneckembrotem
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    CMLKA: Tak to ja naprosto vim - 5000kJ a to mam celodenni 7000 :D proste v haji no
    AZNOHA
    AZNOHA --- ---
    Kuskus, Couscous nebo Cous Cous (je slovo převzaté z berberského Suksu a Kseksou, كسكسي, z arabštiny) je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Zpařená a do kuliček tvarovaná krupice z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskus se při přípravě nevaří, namísto toho se zalévá vařící vodou nebo vařícím pokrmem

    no a jak vite lidi sou v ty africe hrozne macaty:)) ne kecam naopak si myslim ze kuskus je pomerne lidi nekynouci potravina
    byl by tu i jeden supr recept:
    potrebujes limetku, zelenou papriku, pul svazecku korinandru v zelenym stavu, rajce, vlassky orechy nebo slunecnicovy seminko nebo oboji:), rozinky doporucuju spis cerstvy hrozno, jo a zapomel bych jeden hrnecek kuskusu:) no a stejny mnozstvi vody

    das varit vodu, zatim si nakrajis zeleninu, nasypes do misy zalejes stavou z limetky promichas, do vody nasypes kuskus zamichas, az je zkratka tak akorat nasypes ho do zeleniny a michas a michas, hodi se lzicka dve olivovyho oleje - ten sem predtim nezminil, ze?:) no a sul a pepr

    u kuskusu se doporucuje nechat nejakej cas odstat nejlip v lednicce nebo v zime za oknem abyse vsechny ty chuti spojily a rozinky aby nasakly:) no ale nechte neco takovyho pres noc :)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Ted v obdobi grilovani:

    Nakrajim zeleninu vseho druhu - nejlepsi je, cuketa, lilek, cibule, paprika, zampiony, rajcata - jemne posolim a (nekdy posypu nizkotucnym syrem ) zabalim do velkeho kusu alobalu - aby nikde nevykukovala zelenina.
    I s alobalem to hodim na gril - griluji asi 20 minut. S zitnym chlebem - hrozna dobrota ;-)

    Stejnou zeleninu nekdy dam grilovat na spizy ! Nejlepsi jsou tam ty zampiony ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam