• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    Máte partnera cizince? jakým jazykem spolu mluvíte? jaký to má vliv na komunikaci, neporozumění...jakým jazykem se hádáte, a vůbec....jaký to je, když někomu musíte půl hodiny vysvětlovat, kdo to byl Rákosníček?! ...jak se žije s člověkem s jiným kulturním zázemím a co všechno se od něj/ní můžete naučit... Volná diskuze na téma DVOJJAZYČNÉ a VÍCEJAZYČNÉ partnerství, jaké jsou výhody a úskalí, jakým jazykem budou mluvit vaše děti...?! ...ať už v takovémhle partnerství žijete, anebo jste jenom zvědaví, jak to vypadá u těch, kteří takhle žijí, a chcete se na něco zeptat....welcome, willkommen, vítejte, privjet, bienvenidos, benvenuti....!!§
    rozbalit záhlaví
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    MAKROUSEK: dobrý, a nevěděla bys doporučit něco podobnýho ve francouzský versi? (pro manžela mý kamarádky, senegalce...)
    DOMAK
    DOMAK --- ---
    Ahoj. Těch prvních 10 lekcí nelze otevřít. Nemáte to někdo u sebe? Pro kámoše ze Španěl a milence z Mexika. :-) Děkuji.
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    OFFINKAA: Jakoze vubec nezna historii a nebo ze ma jinej pohled na vec?
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    ANEZAK397: no jo na ty jsem uplne zapomnela :-)), a na Turky a Reky taky :-)
    No asi to nebude tak horke jak jsem psala ...:O
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    Tim nemyslim, ze by zrovna muj pritel nevedel, kde je Nemecko! To bych asi nezvladla :)))
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    OFFINKAA: To je zajimavy, me obcas pripadaji jako vidlaci naopak Spanele a musim se krotit, abych nedala najevo, ze si to o nich tak trosicku myslim.. :) Ale uz jsem se naucila je brat takovy, jaky jsou, bez povysovani se, protoze konec koncu, i kdyz treba nekdo nevi, kde je Nemecko, ma jako clovek jine klady. (Ale trvalo mi to :D )
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OFFINKAA: Tak pak dej vedet, jestli ji to pomohlo. Ja se takhle naucil francouzsky a trochu japonsky.
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    MAKROUSEK: bomba ...zlaty jsi ...alespon neco. doufam, ze udela radost
    KALLA
    KALLA --- ---
    ja jsem myslim tu Czech step by step stahovala z netu a tiskla teda resp to byla cast pro vyucujici, jelikoz jsem toho cloveka ucila cesky (no bil linej jak blazen, chtel spis chodit na pivo nez se ucit cesky a me to tak bavilo a davala jsem mu i domaci ukoly:))
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    PROMETHEA: no ja ji ale tady asi nesezenu ...:-(sakra ...copak to nejde nikde stahnout? free
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    OFFINKAA: cesky supr ucebnice jsou od pani...mmnt Lída Holá...?
    ale bohuzel pdf nemam :(
    Czech step by step, nebo ted dokonce koukam, ze maj i nemeckou verzi: Tschechisch Schritt für Schritt....
    jinak doporucuju at se to uci v rodnym jazyce...to vzdycky leze do hlavy rychlejc =)
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    ahoj, chtela bych se zeptat pratele...chtela bych svoji spolubydlici, ktera se uci cesky udelat radost a sehnat nejakou audio, pdf ucebnici cestiny pro cizince ...(je nemka, ale umi dobre anglicky)...poradite mi nekdo ...?

jinak tedy, at nejsem moc OT, mam za sebou romanek s finsky mluvicim...s tim, ze ja umim malinko a on cesky vubec ...ani nebyl schopny opakovat jednoduche slova:-), anglictina OK, ale mentality se mlatily fest. asi to je muj problem...ale vic nez jazykova bariera mi ve vztahu s cizincem prekazi ta mentalni (humor, historie, filozofie, chovani ...kultura atd). Pripadam si pred ostatnimi narody obcas jako desna vidlacka...:-)
    hadku si vubec nedokazu predstavit ...:-)))

SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: :))) JEDU V TOM UZ DELE:))) a podpora nema hranic
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: ty podporujes kudy chodis, co? :)
    je videt, ze uz jsi zkusena (thumbs up)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    sikovnej:)))nevzdavej to!
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    tak ted sem se vratil po spolecne ztravenem tydnu, musim rict ze jak sem si myslel ze nektery temata kuli jazyku vynechavame, tak to neplati, bavili sme se uplne o vsem, sem tam sem hodil vetu i francouzsky, ale nic moc teda..
    KALLA
    KALLA --- ---
    PROMETHEA: my to mame uplne stejne, pres den mluvim svedsky a i kdyz by mi moc pomohlo doma mluvit taky svedsky, jsme zvykly na anglictinu, takze proste anglictina, je to spis o zvyku a myslim, ze to tak asi budeme mit uz porad...:)
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    MERCEDES: nic nevzdavam, naopak :o) ted koukam na Francouzsky filmy a lapam vyslovnost
    MERCEDES
    MERCEDES --- ---
    VITEKK: no nevzdavej to, casem se chytnes.
    hlavne pokud ona ti bude dal psat francouzsky, pochopis vazby a obraty ve vetach.Nebo bych ji, byt tebou, presvedcila, at aspon ona pise francouzsky...vsechno pujde casem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam