CROSS: hele ja se ale tomu fakt vubec nedivim, ze maj lidi takovejhle obecnej dojem z rusu a prekvapi je, ze muzou bejt i uplne normalni a v pohode (samozrejme taky rozumim tomu, ze se ti pri poslechu takovejch komentu otvira kudla v kapse)....netyka se to jen ruska, kazdej narod ma svy specifika a v kazdym miste na svete, kde se vyskytuje nejaka zahranicni komunita, udava tahle konkretni komunita svym chovanim v danym miste vetsinovy povedomi o svym narode....takhle to proste je....pracuju s turistama a musim rict, ze vetsina rusu se chova fakt velmi podivne a i ty anglani oproti nim pusobej stokrat vychovanejc (zase ale: ne vzdy a vsichni..i kdyz to meritko svadi ke generalizaci)...
ovsem tim, ze jsem zila v zahranici, je mi jasny, ze tohle je zavadejici reprezentativni vzorek....musim priznat, ze za hromadu cechu, co jsem ve spanelsku potkala, jsem pocitila stud a doufala, ze nebudu hozena do stejneho pytle
ale pravdou je, ze jsme celkove xenofobnejsi....taky to neni tak davno, co tady probihaly cistky, jsme rasove dost cisty a nepomichany, i tohle utvari celkovy povedomi a smysleni....lidi nejspou zvykly...praha jeste budiz, vlastne uz je ted dost kosmopolitni, ale treba kamoska neni z prahy a zamyslela se nad tim, ze vlastne u ni v trinci snad nikdy v zivote nepotkala zadnyho cernocha...