PROMETHEA: no jasne, to taky, ale spis jde o davnejsi historii nez o poslednich 40let - za celou dobu rakousko-uherska jsme tu vicemene zili pohromade jen narody typove dost podobny (snad jen madari vybocujou)... uvedomila jsem si to az ve spanelsku, kde krome od pohledu pristehovalcu (z afriky a pak hafo z cely jizni ameriky), vsude, hlavne na jihu vidis pozustatek dlouhy arabsky historie - typickej obrazek horkokrevny snedy spanelky s tmavejma ocima a vlasama, to je pozustatek krizeni s arabama...jsou celkove mnohem min homogenni nez my (taky tam temer nejsou nackove naseho typu)...ale treba srovnatelne velka francie rozhodne tak ruznoroda neni...
XGIRL: ja mam jednu kratkou zkusenost z letosniho leta....musim rict, ze byl krasnej (pul rodiny tureckyho puvodu - v recku taky dost podobny jak spanelsko a arabove) a velmi pozornej, prave ze az presprilis - jak jsem zvykla bejt samostatna, musim rict, ze me to dost vadilo - neustale jsem mu opakovala, ze nejsem z cukru...urcita pozornost a gentlemanstvi je mi prijemna, ale tohle mi prislo az neprirozeny a teatralni a cejtila jsem se v ty roli kralovny fakt divne...dost podobnej pristup maj italove...
ale mozna jsme jenom deformovany vychovou a naucenym modelem z cech...