• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ATTACKIE: bohuzel...

Chtela jsem se Vas zeptat - jak Vam dlouho trvalo se usadit v cizi zemi? tim minim najit si sve kamarady, svoji zabavu apod..Ja jsem ted mesic v Koline..za tyden jedu do Prahy, protoze v Praze nastupuju do nove prace a pripadny stehovani sem bude az v lete pristiho roku. Ale musim rict, ze je to dost tezka predstava, jednou jsem si to prozila v UK (v tomhle smeru doufam a verim, ze DE je v tomhle priznivejsi nez UK) a popravde uff..clovek vazne ztraci svoji autonomii, chova se vice submisivněji není svůj...ja se tu marně snažím najit nějakou svoji zábavu, ale ne a ne na něco narazit.
    Mam to takhle s Zenevou, kterou znam a vim, ze muzu jit vecer i sama ven a vim kam zajit - kde budou koncerty, kde jaka vernisaz apod..ale je to jednodussi, protoze mluvim francouzsky, takze si vse prectu a domluvim se apod...tady ne a ne na neco narazit.

Proste UFF...umim si predstavit zit s Timem, je to super clovek, bavime se o rodine, ale zase prozivat tuhle zvlastni "samotu"???? uff..je to pro otrle...:)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    MATY609: zajimavy, zajimavy...a snazil si se naucit?? rok a pul je celkem dlouga doba..
    MATY609
    MATY609 --- ---
    Ja zil rok a pul ve Frankfurtu. Nemecky umim tak pozdravit a nebo podekovat:) Frankfurt, Mnichov a mozna Berlin je v tomhle relativne OK. Zalezi ale IMHO na oboru. Ja byl v IT
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: diky, mrknu...u nas je to kolin..dost velky mesto, snad:)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: ve frankfurtu. To je vlastne dalsi aspekt, kterej je dost dulezitej - lokace.
    Kdyztak je tu na nyxu i diskuze o Nemecku, treba se tam najde nekdo, kdo ma zkusenosti primo v tvym oboru
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: diky, za reakci. a kde jsi v Nemecku? j
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: už jsem trochu uměla, když jsem přišla, ale mám dost kamarádů a známejch, co neuměj jazyk vůbec, nebo málo, a mají naprosto kvalifikovanou práci ve svým oboru

Normálně bych se bejt tebou hlásila na pozice, který chceš dělat, rovnou...záleží i na konkurenci v tom kterým oboru, ale určitě to neni bez šance
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    btw, mate nekdo zkusenost s zitim v Nemecku bez znalosti nemeckeho jazyka?? ajaja..zacinam s kurzem pristi tyden, ale necekam, ze do pul roku bud sprechtit tak, aby me nekde vzali na dobrou pozici..
    jsem pripravena hooodne slevit ze svych stavajicich naroku...klidne budu zacinat nekde u piky a pomalu se dostavat k tomu, co me bavi..zase si rikam, ze v mem oboru - humanitarni pomoc, snad FJ a AJ by mohla stacit..s tim, ze NJ se budu ucit prubezne...no uvidime.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    back in troubles:)
    tenkrat jsme si rikala...never ever,,ale citum neporucis:)
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    Ahoj, mám dotaz:) Máte pls někdo partnera/partnerku, co v poslední době zkoušeli test z CJ a obecnych znalosti o CR kvuli trvalemu pobytu u nas? Zajima me, jestli prosli, jak moc jim to prislo tezky a na jake realne urovni cesky jazyk ovladaji. Muj drahy by to rad zkusil, ale bohuzel v nasem okoli nikdo s bezprostredni zkusenosti neni. Dekuju
    MARTIC
    MARTIC --- ---
    PROMETHEA: ja mam vybornou zkusenost s holkama www.toffees.cz, jestli uz to neni moc retro :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PROMETHEA: nyní tedy partyband.cz ;-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PROMETHEA: mercedes band (dřív s nimi hrával i O. Brzobohatý, ale už tak min. 4 roky nehraje) je s nimi výborná domluva a spolupráce.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    trochu OT: nemate nekdo prosim zkusenost s nakou kapelou, ktera by na svatbe umela zahrat dobrej revival svetovejch hitu znamy pro cesky i nemecky publikum ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KEMENTARI: dávám si facku :) angličtiny... UK / US není rozhodující, britská možná o fous lepší...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ADAMM: A kterýho jazyka? ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Ahoj, aktuálně zrovna hledám native speakera - na takovou brigádu, psaní o krásách a nástrahách Česka při organizování konferencí a kongresů. Kdyby měl někdo zájem, ať mi napíše do pošty. Díky moc.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    accenture, exxon mobile
    KENZUCHA
    KENZUCHA --- ---
    NEELLA: Expats.cz i kdyz to valny neni, ale na pohovor meho pritele (rodily aj mluvci, ktery rozumi necemu v cj) nejake inzerujici firmy tam pozvaly.. Bohuzel je to pres rok a ted v Praze nezijeme, takze uz jsem zapomnela nazvy firem etc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam