• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    MAGDALENA: Proc si myslíš, že příběh člověka z Ukrajiny bude zajímavější než příběh člověka z Holandska?
    Chodila jsem na Německou školu v Praze s lidmi z celého světa. Z EU i ne-EU a všichni meli zajimave životní příběhy s důvody proc a jak se ocitli v Čechách. Tudíž mi připadá velice nefair tvrdit, že jedna skupina lidi má zajímavější životní příběh než ta druha na bázi odkud pochází.
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    ONITSUKATIGER: Troufnu si odhadnout ze nektere prekazky se lepe zvladaji s obcanstvim EU. Je to videt napr na cizinecke policii. Mela jsem tu cest :-) A pak pribeh cloveka co se sem prestehoval napr z Ukrajiny asi bude jiny nez cloveka z Holandska.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ONITSUKATIGER: asi hledaji vetsi exotiku:))
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    KIKU: Muzu se prosim zeptat, proc nesmi byt puvodem ze zeme EU?
    KIKU
    KIKU --- ---
    Ahoj, spolupracujeme s Integračním centrem Praha a chystáme pro ně kampaň. Součástí kampaně bude krátký dokument a fotky cizinců dlouhodobě žijících v Praze. Sháníme aktéry, kteří by měli zájem zůčastnit se natáčení či focení. Jediná podmínka je, že by neměl být původem ze země EU. V případě zájmu prosím do zpráv. Díky!
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    ANDREJKA: aha, promiň, tak hlavně, že vyřešeno
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    zajít na ÚP v místě bydliště, připravit potřebné formuláře a je to.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    BAARKA: rychly...(to je snad nejhorsi hrubka..)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    CROSS:
    JAKUBMOKRIS: no me pro vybehavani paper v CR richly..ále, to mute pro Němce, že jo..no jiná země tolik štemplů nechce:)
    Takze asi tak:) snad zitra to budeme mit za sebou
    CROSS
    CROSS --- ---
    Zlatý časy, když jsme se brali v roce 2003. Sice to byl týden běhání v Praze po různejch úřadech a na ruskej konzulát pro papíry o způsobilosti mojí ženy a ještě v pátek nebylo jasný, zda se teda v sobotu vezmem, ale od tý doby je klid. Hlavně asi proto, že v Rusku jsme to neřešili, tamním úřadům to může bejt jedno, ale ve Švýcarsku každýmu stačí oddací list klidně v angličtině (nebo teda francouzštině), kdovíjak starej, tvářej se, jako že se jich to netýká (a taky ani netýká, nejde o jejich občany, že jo).
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    BAARKA: To jsi ještě neuzavírala sňatěk ve Španělsku. Když jsme partnerkou zjistili, co všechno je potřeba a když jsem pak na vlastní kůži okusil španělskou byrokracii, tak jsme se rozhodli sňatek odložit.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: a dekuji za gratulaci:)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: ja porad defame, ze tu moc dlouho nezustaneme..
    ale nemecka strana vyzaduje vice papirovan nez treba britove:)...bylo mi vysvetleno na matrice v praze..minimlane chteji vetsi pocet razitek a superlegalizaci..
    Pritel ted cekal mesic na aktualizovany rodny listy..(mely dorazit pred 14 dny), pac v Nemecku musis mit max, 6 meiscu start rodny list..(to v VCR mit nemusis - staci ten puvodni). Takze ted muzeme jit s mym super orazitkovanym povrzenim o zpusobilosti uzavreni manzelstvi na mistni nemeckou matriku, aby nam dali jeho potvrzeni o o zpusobilosti uzavreni manzelstvi.
    Kdyby CR melo stejny naroky tak se dostaneme do kolecka a nikdy ty papiry nevybehame...

kazdopadne diky tomu, ze jsou oni na nemecke starne fakt o dost zpozdeny, tak je nase svatba v zari dost ohrozena..protoze musime dodat papiry do Cech max. 3. 8. (cirkevni svatba) a tady potvrzeni o zpusobilosti uzavreni manzelstvi trva pry tri tydny..v CR jeden den..takze proto nadavam na nemeckou byrokracii...

jinak vcera mi tady jedna ceska rikala, ze pak trvalo asi 6 mesicu, nez nemecko uznalo jejich snatek za pravoplatny?? je to tak??
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: byrokracie je oboustranna, my se brali v nemecku a nemyslim, ze by to bylo rychlejsi nez obracene :)
    Princip je ten, ze vsechny dokumenty pro druhou stranu musej bejt vzdycky prelozeny a superlegalizovany (v CR MZV) v Nemecku RP nebo obdobnej urad v jinejch spolkovejch zemich.
    To je to, co trva dlouho.

Jinak gratulace k rozhodnuti ! Zustavate pak v Nemecku?
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ja mam taky takovy dotaz, setkal jste se nekdo s problemem legaliaze snatku v druhe zemi??
    Me bylo receno, ze Nemcum to trva tak pul roku, legalizovat snatek z CR?? Ja teda nevim, ale co tady nemci predvadej za administrativni naroky, aby se ten mu mohl zenit v CR, je uz docela pritazeny za vlasy:)

Fakt jsme si nemyslela, ze je takovy problem se proste jenom vzit. Ze to bude takova dlouha cesta byrokracie me teda vúbec nenapadlo...
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    DUBPRINCESS: mod gratuluji k miminu:))
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    DUBPRINCESS: :))) taky jsem byla mile překvapená...
    MAKROUSEK: kečuánský jméno Amaru. syn má 2 křestní jména - Viktor Amaru (+ 2 exotický příjmení, takže jsem za toho Viktora ráda :D). Jinak jméno Amaru má 2 zástupce v ČR, 1 ve věku mym a 2. je náš syn...
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    MAKROUSEK: konkrétní jména ještě nikomu neříkám :) jedno je ze swahilštiny a jedno z kikuyu, obě běžně užívaná v Keni.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NEMESISS: Jenom pro zajimavost - o jakych jmenech mluvite?
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    NEMESISS: to je snad úplně první positivní reference na paní Kanppovou, kterou jsem slyšela :) Super.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam