Makrela plněná houbami
Suroviny
2 makrely
100 g uzené slaniny
1 cibule
2 rajčata
150 g hub
Postup přípravy
Očištěné a omyté makrely osušíme, osolíme a necháme na chladném místě nebo v chladničce odležet 2 hodiny. Uzenou slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme, přidáme očištěnou nakrájenou cibuli, oloupané rajče, očištěné a na plátky nakrájené houby, sůl a za občasného promíchání dusíme. Nakonec vmícháme nadrobno nasekanou petrželovou nať.
Vychladlou směsí naplníme odleželé makrely, které zašijeme, posypeme drceným kmínem, mletou paprikou, zlehka obalíme v hladké mouce a vložíme do rozehřátého oleje. Zvolna opékáme po obou stranách doměkka. Hotové makrely pokapeme citrónovou šťávou a ozdobíme zeleninou.
sůl
petrželová nať
drcený kmín
mletá paprika
hladká mouka
olej
citrónová šťáva