• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    KLA
    KLA --- ---
    tak jsem ráda že jste mi to vysvětlili :D
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    cicavec=savec
    RADO1
    RADO1 --- ---
    bravcove=veprove
    KLA
    KLA --- ---
    RADO1: já vím že jsem uplně blbá, ale fakt ti nerozumím :D

co znamená bravcove a cicavec :D
    RADO1
    RADO1 --- ---
    KLA: Si daj bravcove miesto velryby. Cicavec jak cicavec :-)
    KLA
    KLA --- ---
    ale potřebovala bych poradit... sertkali jste se někdo s bacalhau? Solenou treskou?
    Tady je to v každý sámošce a já bych si to děěsně chtěla koupitl, ale nemám tušení jak se to vaří...

KLA
    KLA --- ---
    CHIMERA: tak to sice nechápu, ale je mi jasný že s tímhle receptem se nezavděčím :D :D
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    KLA: a ani petržel a ani jogurt :)
    KLA
    KLA --- ---
    CHIMERA: nemáš ráda avokáda?
    KLA
    KLA --- ---
    Makrela plněná houbami

Suroviny
    2 makrely
    100 g uzené slaniny
    1 cibule
    2 rajčata
    150 g hub

Postup přípravy

Očištěné a omyté makrely osušíme, osolíme a necháme na chladném místě nebo v chladničce odležet 2 hodiny. Uzenou slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme, přidáme očištěnou nakrájenou cibuli, oloupané rajče, očištěné a na plátky nakrájené houby, sůl a za občasného promíchání dusíme. Nakonec vmícháme nadrobno nasekanou petrželovou nať.

Vychladlou směsí naplníme odleželé makrely, které zašijeme, posypeme drceným kmínem, mletou paprikou, zlehka obalíme v hladké mouce a vložíme do rozehřátého oleje. Zvolna opékáme po obou stranách doměkka. Hotové makrely pokapeme citrónovou šťávou a ozdobíme zeleninou.
    sůl
    petrželová nať
    drcený kmín
    mletá paprika
    hladká mouka
    olej
    citrónová šťáva
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    KLA: díky moc, ale ingredience mi nechutnají ani jednotlivě, natož rozmixované... to bych se rychle poblíla ;)
    KLA
    KLA --- ---
    CHIMERA: já miluju tenhle recept...

Vezmeš krevety vcelku, klidně i tygří, to je fuk
    Přidáš půl kila jogurtu a jedno, nebo dvě rozmixivaná, nebo na drobno rozmačkaná avokáda. pak půl citronu a trochu ptržele a soli... Naprosto dokonalej salát :)
    RADO1: nebicko v papulke zni uzasne :D
    Ja je jedla dvakrat... jednou na vánočním rautu Hiltonu a jednou jsme s Diverem zasli do restaurace ktera je hned vedle
    LYREL: myslím že veleybu jsem nikdy nejedla, ale klidně bych to zkusila :D
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MUCHI: díky, zkusím to s rýží :)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    tady mívají velmi často čerstvé vykuchané chlazené pstruhy za neuvěřitelnou cenu. jeden vyjde tak na 35 kč. nevím čím je to možný, asi je to z nějakýho radioaktivního rybníka, ale jíst se rozhodně dají.
    ZEROMICKEY
    ZEROMICKEY --- ---
    KLA: no, super, to je ono. takovyhle recepty hledam :) dik
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    treba tenhle muze bejt dobrej http://recepty.ekucharka.cz/krevety-na-cesneku/

jinak bych doporucil pokud mozno jednoduchost v priprave techhle potvor, nevim, jestli jsou syrovy, asi jo, my jsme si v Indii tahali z marketu cerstvy a z kuchtiku odvedle jsem tahal moudra, 15-20 min vareni v pare (maly mozna min), voda by mela bejt jen na dne pokud nemas paracek a jen osolit! k tomu jsme si delali zeleninovej salat a dobry bylo namichat do jogurtu rozmackanej cesnek,popr nakou bylinku
    MUCHI
    MUCHI --- ---
    CHIMERA: soráč ta mouka byla polohrubá.... :)
    MUCHI
    MUCHI --- ---
    CHIMERA: hic, no posledně sem přemejšlel nad něčim jednoduchym a hlavně rychlým a napadlo mě toto: krevety nakrájet na menší kousky (cca 2cm) a obalit v hladký mouce, poté osmažit na pánvičce, vyjmout a pokapat citronem.... vim no je to jednoduchý (fakt rychlovka), ale bylo to dobrý....
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    prosím o doporučení na nějakou chutnou úpravu krevet (zakoupeny vyloupané mražené krevetky v Albertu).
    díky za tipy!
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    paradni klubik, zatim jen tolik, az pojedete po zapadnim pobrezi Francie (skoro dole nad Spanelskem), nevynechte rybi restauraci ve vesnici Lit Et Mixe!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam