• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

    Ryby české, ryby mořské, mořské plody...



    Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

    pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
    rozbalit záhlaví
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    VENIKA: partu japonců ne, ale partu čechů ano. Budu vařit z kila rýže :-D
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    VENIKA: a bacha na balené, ty jsou většinou starší... rozhodně doporučuji vybírat z pultu, kus od hlavy a ať má sytější barvu...
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KLAIR: Tak 14dní zpátky měli zlevněné filety lososa v Tescu v Edenu a byly velmi fajn... btw na sushi ho fakt potřebuješ maličko, pokud nehodláš nakrmit zájezd japonců :-). Jinak se vyvaruj určitě albertu, hnus.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Prosím, můžete mi poradit, kde koupit (pokud možno levného) lososa? pOtřebuji filet. Nemám o dobrých prodejnách přehled a vím jen o supermarketech, kde se cena pohybuje kolem 400/kg. Mimochodem, potřebuji čerstého (nemraženého). Hodlám ho zabalit do suši. Díky moc:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DESEO_MORTAL: slané to je dost, řekla bych že asi budou fakt klíčové ty sušené houby a tudíž to vlastně byl candát s pohankovým kubou.
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    ZUZKAOU: nezapomels ji osolit? trochu tmavsi cibulka je s pohankou super (babicka prdavala i testoviny). moc dobre si to umim predstavit k rybe v testicku ale k nejake lehci "nahe" rybe to je asi moc silny. je ale zvlastni ta nasladla chut (jednou se mi nejak nedarilo dosolit risotto az jsem si vsimnul, ze solim cukrem), vetsina lidi ma pohanku za az lehce nahorklou
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: chm. tak s tou pohankou jsem zkusila variantu - pohankové kroupy vařené jako rizoto s liškami.

    A výsledek byl rozhodně jiný, než to co dělají v té restuaraci. Pohankoto s liškama jako dobrý, ale rybu bych si k tomu nedala.

    To co jsem jedla bylo výrazně tmavě hnědé, trošku nasládlé a hodně houbové. Někdy příště zkusím pohanku zapéct, jestli to nebylo tím.
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    ZUZKAOU: mnam zni to skvele! brzy zkusim!!!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak jsem v polsku měla výbronou večeři.
    Filé z candáta osmažené v těstíčku, ale s pohankou s hříbky a s brusinkovou omáčkou.

    Takhle dohromady to zní divně, ale ty chutě k sobě skvěle ladí.

    Pohanku podle mého vařili v houbovém vývaru se sušenými hříbky, bruskinková omáčka byla z brusinkového jamu či čeho a bylo jí tam poměrně málo, jen tak na lehké pošimrání.
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    EVACEK: pak dej vedet, jak ti to dopadlo, nesu trochu zodpovednoost za celou vasi veceri:-))
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    DESEO_MORTAL: super díky moc, vývar by mě vůbec nenapadl:o)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    EVACEK: na panvi nech zmeknout cibuli, pridej arborio ryzi, nech ji minutku oprazit. pak muzes nalit trochou bilyho vina nebo suchyho vermutu a az se "vsakne", vsechno prelit vyvarem. melo by to byt 1 dil ryze, 3 dily vyvaru. muzes zeleninovej nebo rybi. nech varit, dokud nevyvaris vetsinu vody a ryze bude skoro mekka.. pak pridej kousky ryby, cesnek, bylinky... visjak:-)
    ta arborio ryze je takova mekka, urcite to nebude suchy, jakobys pouzila dlouhozrnou. neni sice levna ale ten rozdil je poznat a vyplati se. k rybe by se z bylinek mohl hodit rozmaryn.

    dalsi moznost je udalat nejakej jednoduche risotto (bez tech kousku ryby, ale jinak stejny postup jako nahore) a dat ho jako prilohu k dobre udelane rybe... treba filety z tunaka. k tomu jsem delal risotto s rapikatym celerem a citronem
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    zeptám se i tady, neděláte někdo rybí rizoto? chtěla bych ho udělat dnes k večeři, ale nevím jakou použít "omáčku", sojovka mi přijde že to chuťově zabije, ale nechci aby to byla suchá rýže s rybou:o)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    je to kolac - octo-pie:-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---

    pro inspiraci:-)
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    prave jsem malem pukla - losos na provensalu s amerikama a bazalkovym kremem

    aaaaaaaaaa

    btw. v kauflandu celej mrazenej losos za 99,- / Kg

    uuuuzasnej
    PEEDIA
    PEEDIA --- ---
    mňam, tuňák s cherry rajčátky, jednoduché a mooooc dobré
    http://recepty.labuznik.com/recept/20460-Cherry_steak_z_tunaka_s_bazalkou
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    v TESCO je akce, mají lososa bez kůže za 279! to se zase nacpeme :o)
    KLA
    KLA --- ---
    MISH07: jj, porto :D
    ale byla jsem překvapená že jsme nikde nepotkali rybí tržiště ani v městech na jihu přímo u moře...
    Musím si pořídit místní kuchařku, protože v sámoškách je tu takové množství ryb které jsem nikdy ani neviděla
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    EVACEK: kecam. s rapikatym celerem a citronem:-)
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    DESEO_MORTAL: hele a co je řapíkatý citrón?
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    filety z tunaka v tescu. 193 gramu (dva stredni filety) - tzn lepsi na lehkou veceri za CZK 77, jenom na soli a pepri jsem doplnil lehkym risottem s rapikatym citronem, rozmarynem a cibuli (arborio ryze je absolutni nutnost). diky tomu, ze mam ryzi z dobryho zdroje, vyslo me jislo pro dva na cca CZK 100;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam