• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Vánoce se blíží, jak jste na tom s vánoční rybou? Klasika kapr, nebo něco jiného? Já letos zvažuju amura, je v tom chuťově nějaký rozdíl?
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    LUCKAZ: nějaké pěkné bylo od Makra, ale nevím kde teď ho mají, jestli vůbec.

    Každopádně jsem filetoval v neděli jednoho 6kg macka a šlo to v pohodě i bez videa. O hřbetu řízni a jeď podél kostí, zbylé pak vytáhni pinzetou/kleštěmi a je to.

    Já to dělal trochu jinak, bral jsem to od hřbetu i od břich podél kostí a pak to jakoby odloupnul od těch bočních kostí, takže jsem to už nemusel pinzetou tahat.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Ahoj, neznáte prosím nějaké video na filetování lososa (nějaké, podle kterého to fakt zvládne každý)? Na youtube jich je plno, jen jestli neznáte nějaké "nejlepší"...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    87HIGHFLYER: Zavolat do seefood a zeptat se?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ahoj, mám dotaz - koupil jsem si včera rybu v seefood - prostě jsem chtěl ochutnat něco novýho, tak jsem si nechal doporučit. Samozřejmě jsem zapomněl jméno tý ryby. Prej byla sladkovodní z francie, název byl dvouslovnej. Chuntalo to trochu jako candát, ale mělo to dost specifickou chuť. Bylo to super, chtěl bych si to ještě někde koupit, ale účtenku jsem ztratil a paměť neslouží...nevěděl by někdo? Mám i fotku když je to hotový na talíři, ale to těžko někomu něco řekne - prostě filet.
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    TERRA: ja zde: http://www.cipa-gastro.cz/produktypod.php?idp=1
    a vzdycky dobry! ale jinak samozrejme, neni nad to dat si rybu nekde u zdroje zejo :)
    SKRZSMRT
    SKRZSMRT --- ---
    SOLEI: Proplachovat, a měnit často vodu.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    SOLEI: JFGI
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    tuší někdo jak správně čistit Cannolicchio ( břitka ) to maso je lahoda sama, jenže na rozdíl od slávek mají hodně písku a pokud člověk nechce vyhodit třetinu mlže tak to chce ten písek odstranit.
    KLA
    KLA --- ---
    chce někdo tuhle diskuzi?
    pošta
    HROCHOPANDA
    HROCHOPANDA --- ---
    TERRA: Co třeba http://www.fishpoint.cz/ ?
    Obsluha doporučila i poradila s přípravou. S cenu záleží, ale mívaji myslim i různý akce a tak. Znám teda jen tu pobočku na Vinohradský.
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    nemohu si pomoci, ale ještě o řád je levnější Makro
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    TERRA
    TERRA --- ---
    Cau:-)

    sháním chytrou Pražskou radu, kam pro čerstvou chlazenou mořskou rybu?Ja znam akorad Seafood...jinak nevim o nicem a rada bych se dozvedela Seafood na me drahy ale zase radeji mam kvalitu, takze neco podobnyho Seafood?Ale lepsi ceny, slo by to?

    Diky za info, ZL nemam:-)
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    PAPRIKANA: Cau, zalezi jak sou velke co sem koukal tak 2-3 min z kazde strany, je to morska potvora ktera se dela na minutku
    PAPRIKANA
    PAPRIKANA --- ---
    Ahoj, dnes jsem an trhu [Kreta] koupila cerstve kalamary.. jak dlouho se maji grilovat, aby nebyly tuhe?
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    SOLEI: Klidne nariznout, a polejvat rozpustenym maslem behem peceni pro vetsi smak:)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TEKLAC: Děkuji. Co kůže. Štiku nestahuji, ale sumec má prý kůži tužší, mám ji nějak naříznout, nebo nechat tak jak to je?
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    SOLEI: Urcite, jelikoz je to ryba ne moc tucna, pridal bych vice masla a pect na nizsi teplotu 160
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Poradíte mi prosím co se sumcem?
    Není prostor ani teplá voda na složitý recept. Když mám štiku tak jenom vyvrhnout a celou upéct. Můžu to stejné udělat se sumcem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam