• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    SHARK: a horsi uz je jen to ze na zaklade nejake posrane cerne pasky lidi maji potrebu z dotycneho delat odstrasujici priklad.
    je to fakt uplne absurdni na zaklade neceho takoveho treba jen nadhazovat uvahy ze on tim neprojevil ci snad i zneuctil ucteni neci pamatky.
    chces snad rici ze kdo nemel na voze jmeno zemreleho nebo aspon cernou pasku atomaticky neuctil radne jeho pamatku. to fakt vsechno musit byt tak stupidne komercni pro ucely kamer a fotografii.
    a kdo nemava nad hlavou neci fotogafii a neposkytl dostatek rozhovoru na dane tema a nenapsal dostatecny pocet tweetu automaticky budiz prohlasen za bezohledneho necitu.
    ...imho resis kraviny a snazis je se bulvarizovat.

    uz jen si predstavit ze oni tam musi stat na podiu v te atmosfere je dosti neprijemne plneni v tu chvili stupidnich povinosti. slavit je nevhodne a stejne se nikomu pochopitelne nechce... nejit tam je taky vlastne nevhodne ale jit tam musi presto ze se jim nejspise vubec nechce a pro jednou by si vystacili s podanim ruky u garazi...
    ale kdo chce psa biti..
    SHARK
    SHARK --- ---
    Tak nejak nevim co si o HAM myslet, vsichni maji pro ucteni pamatky cernou pasku, mel ji i na stupnich zastupce staje ferrari, jedinej HAM ji na tom podiu nemel.

    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ZDENDAK: Haas ukázal, že jejich auto prostě nejede
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ZDENDAK: Přeju Charlesovi jeho první win, Albon jel výborně, předvedl předjížděcí manévry tam, kde se běžně nepředjíždí, i Gasly ukázal že umí jezdit, škoda Kimiho i Giovinazziho, oba mohli přivézt AR pěkný body, škoda Norrise, který by na krásném pátém místě přivezl hezké body pro ML
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    KALTY: Závod skvělý
    KALTY
    KALTY --- ---
    Závod dobrý.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---

    F2 Belgium Crash Accident Analysis and Animation-Anthoine Hubert
    http://www.youtube.com/watch?v=lJZ4SMShrJM
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    JOHN_BEAK: Spis mladej alesi bude mit vycitky ... vrazil do nej ... ale to k tomu patri kor 2 kola po startu
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    I kdyby ten monokok udelali tvrdsi treba jako tank ... tak zase druhy tank 300 z boku zase ten prvni zlomi ... to asi bohuzel
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    Correa má zlomené obě nohy a lehké zranění páteře. Operovali ho.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: to netusim jestli marmess koukal na correovo auto, kazdopadne i jeho auto ma porusenej monokok a jsou videt jeho nohy
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    Tady hrály roli dvě věci.
    Jednak Hubert už měl poškozené auto z prvního nárazu do bariéry, takže bylo hůř chráněné proti dalšímu nárazu.
    Druhak, a to je asi důležitější, formule přecijen častěji bourají čelně, takže jsou lépe stavěné na ztlumení čelního nárazu. Z boku nejsou tak chráněné. Jenže dostal plný zásah z boku. Z fotky je jasně vidět, že to prošlo skrz deformační zóny, rozbilo to bok monokoku (který by měl za každou cenu vydržet) a kus energie tak šel přímo do Hubertova těla. To jsou ihned těžká zranění, polámaný, možná vnitřní zranění, velká ztráta krve. Srovnatelné s tím, co se stalo Zanardimu.

    Dá se s tím z hlediska konstrukce něco dělat? Těžko říct. Možná ne. Ta fyzika je tady neúprosná. Formule váží přes půl tuny a když jede 300, je to sakra velká kinetická energie. Tak či tak očekávám, že nejpozději v přespříští generaci aut to bude vzato v potaz a budou proti bočním nárazům lépe chráněni.
    Nicméně ať už uděláš auta a okolí tratě sebebezpečnější, když máš smůlu, stejně Ti to nepomůže. Při těhle rychlostech Tě může zabít už samotné přetížení a nebo jakýkoli kus který narazí nečekaným způsobem.
    Zrovna tohle konkrétní místo na trati se dá řešit jedině tak, že tam dají šikanu jako v roce 1994, protože bariéry kvůli kraji kopce posunout nejde.

    Byla to obrovská smůla na jednom z nejnebezpečnějších míst v kalendáři.

    A chudák Correa, bude teď muset žít s tím, že při jeho havárce někdo umřel.
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Když oni se všichni dívají na špatný auto. To co je na zádech je Sauber Juana Manuela Correy, Hubertův růžový Arden všichni přehlížejí, protože z něj nic nebylo. Tak já dám tu minulou fotku ve větším:



    Monokok je rozlomený a Anthoine z něj vlaje. Pod HALO je vidět jeho přilba. Kokpit je prostě otevřený.


    MARMESS: Na obrázku co jsi dával ty to vidět není, protože zbytek Ardenu je schovaný za částí bariéry, kterou si s sebou odnesl. Na mém obrázku je to ta žlutá deska, na tom druhém je deska vidět zespodu a rozbitý monokok je za ní.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    MARMESS: na ty fotce od Zdendy to tak vypada
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    ANDR3E: Kouknul jsem na video a nechybí...


    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    MARMESS: tam kus chybi..ale naraz v ty rychlosti mohl byt fatal i kdyby zustal neporusenej
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    ZDENDAK: Podle tý fotky to ale vypadá, že se sice auto rozpůlilo, ale survival cell zůstal vcelku...
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    doufam ze ted nekdo nevymysli ze by se klasicky trate uz nemely jezdit protoze jsou moc nebezpecny a nezustanou nam nakonec jen trate jako paul ricard (dneska mi ty jmena fakt nejdou, puvodne jsem napsal pierre richard)
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Jinak z veselejšího soudku; Roman Staněk přivezl v Italské F4 na Imole další letošní vítězství. V Race1 po startu z pole-position dlouho vedl, po chybě ale přišel o zavěšení levého předního kola a nedokončil. Po startu z prvního místa od Race2 odkroužil na prvním místě celý závod a přijel si pro svůj letošní třetí triumf ve F4, z toho první v italské sérii. Dalších dvou triumfů dosáhl dříve v německé F4, naposledy před dvěma týdny na Nurburgringu. Na Imole se během neděle pojede ještě třetí závod.

    Petr Ptáček dnes po startu ze třetího místa v "eftrojkové" Formula Renault Eurocup na Nurburgringu těsně nebodoval, výkon se pokusí napravit taky během neděle v Race2.
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    MADCAT: Jo to já taky nevim, ale probírat se to bude.

    Alex Zanardi's Tremendous 2001 Crash *Live*
    https://www.youtube.com/watch?v=KysP71KKzIc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam