• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    SIKY: a nebyla to taková ta zlá televize edna? a maewis tlustá víla?
    SIKY
    SIKY --- ---
    MADMERTIGAN: Já myslim, že animovaný, ale teda ruku do ohně za to nedám ani náhodou. Ještě se zeptám tazatelky.
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    SIKY: bylo to hraný nebo animovaný?
    SIKY
    SIKY --- ---
    Že se vracím k filmovám záhadám :) Mrňous a čarodějnice měl všeobecný úspěch, všem se vybavily hodiny hrůzy :) a kamarádka přišla s dotazem:
    druhou nocni murou byla pohadka, ve ktery jakoby ven z televize odlita carodejnice ve fialovym habitu s cervene nalakovanejma nehtama na nohou - na to jsi nahodou nenarazila?:-)

Já si matně takovej nějakej obraz pamatuju, ale nevím, co by to mohlo být. Netušíte někdo?
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    zahada filmu s hadem kterej mi taky pusobil krušný noci rozluštěna... myslim že to bylo tohle: http://www.csfd.cz/film/75148-tajemstvi-sahary-segreto-del-sahara-il-geheimnis-der-sahara-das/
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Tak stažením Afričana rozluštěna další záhada... dlouho se mi ve vzpomínkách vracel film kde kradli hydroplan pytlákům:)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    ELLIE: specielně pro tebe nějakou vyrobim :)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    INSEQUI: Sosáš?! Ne, že sem pak budeš pastovat obrázky opičích hlaviček! :D
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MYS_USATA: http://www.csfd.cz/film/22113-african-africain-l/

No já tě nemít:)

INSEQUI: Toho hada nikdo nedáte? nebo je to ten samej film? už to sosam:)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MYS_USATA: Jak to ten dětskej strach nafukuje, co :))) Udělá z malý opičky koně.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Taky jsem fan Akt X :) Nosila jsem křížek a hodinky jako Scullyová, a sako, který mi bylo velký... a kdo z vás si nikdy nevyrobil průkaz FBI? A víc k tématu - s kamarádkou jsme věřily, že se můžeme stát agentkama, učily jsme se anglicky, abychom mohly studovat v Quanticu, a ona chtěla být patoložkou. Nazývala ale to povolání "pitvař". Dneska je z ní zdravotní sestra :D
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    INSEQUI: Film se jmenoval Afričan. Byla jsem na něm s tátou ve venkovském kině na chatě, a useknutá hlava opičky byla skutečně silným zážitkem :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já tak plus mínus v těch třinácti žrala jak Akta X, tak všechny ty záhadologické seriály a knihy a kolikrát jsem se bála usnout, že mě unesou mimozemšťani, nebo tak něco :o) No ale třeba takovej Kruh mě slušně děsil ještě ve třiadvaceti. Přišla jsem z kina a doma vypadly pojistky, myslela jsem, že k té pojistkové skříni tou tmou nedojdu.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    ELLIE: Teda já Akta x děsně žral, mam všechny knížky co k tomu vyšli:) a mamina mi koupila i videokazety s filmama, jak byly ty dvoudíly. No a docela jsem i některejm věcem věřil:)
    ELS
    ELS --- ---
    ELLIE: No taky mi nebylo nejmíň ;D
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ELS: Po dílu se zelenýma muškama, co tě ve tmě omotaly do kokonu, jsem se bála několik dnů zhasnout. Ovšem to mi už bylo nějakejch třináct, to se stydim :D
    ELS
    ELS --- ---
    SIKY: To mi připomnělo Akta X... Zrovna v průběhu sledování jednoho kór vypečenýho dílu nám v pokoji vylítla roleta, a pak ta hrůza jí jít stáhnout... :P :)) Natož pak spát sama v pokoji...
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Mě v souvislosti s filmama napadlo, že jsem jako malá neměla ráda Bonda. Říkala jsem si, že je hrozný, jak se musí furt s každou líbat, místo aby šel po zloduchovi, a bylo mi za něj poněkud trapně :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Teda vlastně křišťálová :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIKY: Tam byla stejně nejlepší ta skleněná lebka hned ve znělce. A pár dílů na mě taky docela zapůsobilo.
    SIKY
    SIKY --- ---
    Já jsem největší hrůzu (mimo Kukury v Devátém srdci), měla z pořadu Arthura C. Clarka o tajemných jevech. Po dílu, kde se probíral pád meteoritu do sibiřské tajgy, jsem odmítla vycházet z domu. Ale ty záhady mě tak lákaly, že jsem se na to stejně furt dívala :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam