• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLABOLpartnerský vztah se závislým člověkem
    BLABOL
    BLABOL --- ---
    SPLITTEKK: No abych ti pravdu řekla, já takhle odešla z léčebny 2x a milovali jsme se atd, chdoili na doléčovák a vždycky to dopadlo teda katastrofálně..Oba jsme začali fetovat jak prokoplý a pořád jsemse milovali...pak jsem potkala venku dalšího co jsemse s ním léčila a já nakonec byla čistá a on bral...mám s ním dítě. A on fetuje dál.....našla jsem si teda chlapa, co v životě drogy nebral a jsem štastná. Je to o něčem jiným...Ráda bych ti napsala něco pozitivního, ale já mám více špatných zkušeností pokusit se abstinovat s člověkěm, kterej má stejnou minulost jako já....Kde jsi se léčila?
    SPLITTEKK
    SPLITTEKK --- ---
    BLABOL-No oba jsem po léčbě...Docházíme ještě na půl roční doléčování...oba do jiného zařízení....Jsme z léčebny čerstvě....Já brala chvilku..on o něco déle...Zatím mi je dost podporou...ale od terapeutů jsem poslouchala,že mi zlomí vaz a podobně...Ja si myslim,že to je prostě otom co člověk opravdu chce...ja nechci brat a ktomu člověku cítím dost...citím z něho to samý...No,ale taky vim co je to závislost a jak občas umí bejt silná a bezcitná;o(
    BLABOL
    BLABOL --- ---
    SPLITTEKK: No ono je to těžký, protže já chodila se závislým člověkem a sama jsem byla závislá...ale ne v době, kdy jsems ním chodila. takže to bylo dost těžký abstinovat vedle někoho, kdo ti podraáží nohy....v jaký jsi situaci??Ty, nebo ten ruhej?
    SPLITTEKK
    SPLITTEKK --- ---
    BLABOL:Jak probíhal vztah s tim závislim člověkem?Jsem v podobné situaci...
    BLABOL
    BLABOL --- ---
    Právě že mám uspořádaný život, ale trvalo to docela dlouho, než se něco takovýho stalo...Než se urovnaly vztahy v rodině atd. Jako jsem vdaná, čekám druhý dítě, chodím do školy, plním všechny svoje povinnosti a tak si myslím, že to má být. Spíš tomělo být myšlený tak, že pokud to má někdo nějak špatně hozený a trápí se tím, aby sem napsal a mohli jsem se podělit se zkušenostmi. právě proto, že jsem si tím rpošla, jsem to založila a můžu být nápomocná..Ale že mi to trvalo, než jsem se dala do kupy :)
    ZLATKA
    ZLATKA --- ---
    No to vyznelo tak,že si chceš o tom popovídatJakoby to bylo ještě v přítomnosti.
    Možná proto..To je fajn,že to máš za sebou.A už máš teda nejakej uspořádaný život nebo jak to je?(třeba o tomhle bych si chtěla popovídat já). :)
    BLABOL
    BLABOL --- ---
    ZLATKA: Díky, mám to ale za sebou. Už dávno se nepodcenuji..Nevím, jestli píšu divně, mám pocit, že se špatně vyjadřuju. Nezaložila jsem diskuzi, abych vyřešila svůj problém. Ale protože mě zajímá, jestli to má někdo tak, jak sjem to měla před 8 lety. A třeba si o tompopovídt, protože já tu cestu právě dávno našla a neřeším to..Tak nevím, co píšu špatně:(
    ZLATKA
    ZLATKA --- ---
    BLABOL:
    pardon,ne přítele,ale manžela...:-)
    ZLATKA
    ZLATKA --- ---
    BLABOL:
    A nepodcenuj se.Každý je nečím výjimečný.Ty taky!! :-)
    ZLATKA
    ZLATKA --- ---
    BLABOL:
    Ahoj,no myslím,že už si nemáš co vyčítat.To svoje jsi si už prežila(píšeš,že máš přítele atd.)Neměj pocit meněcennosti.No tak jsi uděla pár přešlapů.A co,kdo je nedělá??Hlavně se musíš mít ráda.Ty sama sebe.Myslím,že mámin postoj k tomuto problému nebyl vůči Tobě košér(přece jenom,jsi jeji dcera..)No ale píšeš v minulým čase,tak snad už to máte vyřešený...Víceméně jsi myslim,že jsi na takovém tom rozcestí.Máš snahu svůj problém řešit(to dokazuješ už jen tím,že jsi založila diskuzi).
    Jdi dál svoji cestou,pomalu krok za krokem.A neohlížej se za minulostí.Své peklo už máš za sebou.Soustřeď se na přítomnost. Hodně štěstí. :-)
    BLABOL
    BLABOL --- ---
    CONTINUITY: Právě že to vůbec nneí normální..Asi jsem toblbě napsala....ale zajímá mě, jestli to takhle někdo třeba má a jak to řeší... Víš jak to kolikrát je, že má člověk s drogovou minulostí fakt mindrák a pocit méněcennosti a má pocit, že si to zaslouží, aby byl takhle schazovanej. Já to takhle měla se svojí matkou. Léčila jsem se ambulatně, tenkrát poprvé a ta do mě pořád hučela, pořád mě schazovala a já si myslela, že je to tak dobře, protože si to zasloužím za to, co jsem dělala víš.....Tak jsem založila ituhle diskuzi s tím, že třeba to takhle někdo má a jestli jo, co s tím dělá a minimálně toho člověka přesvědčit otom, že to není dobře.....Asijsem to špatně podala.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BLABOL: Tak to chápu, že je něco jinýho, když jeden z partnerů má psychostavy a druhej potřebuje trpělivost, aby to zvládl.

Ale v tys použila výrazy jako "předhazování minulosti" a "shazování sebevědomí", a ty si spojuju s psychoterorem, pokud to někdo dělá, tak IMHO větší problém má on. Určitě když někdo žije s někým psychicky nestabilním, bylo by šílený ještě to zhoršovat tím, že ho bude shazovat....tím se situace může jedině zhoršit...vzájemnej respekt a fér chování je základ.
    Člověku jistě můžou někdy jednorázově ujet nervy a může říct něco ošklivýho, ale to si pod těmahle slovama nepředstavím, pod těma si představím systematický psychický týrání a to podle mě do žádnýho vztahu nepatří a nikdo si ho nezaslouží, ať má problémy, jaký chce. A to jak to píšeš vyznívá skoro, jako by to tobě připadalo jako normální jednání...
    Asis to myslela jinak a představovala si pod tím něco jinýho, popisuju jen, jak to působí na mně...
    BLABOL
    BLABOL --- ---
    CONTINUITY: Mě prostě zajímá, jestlise něco takového děje. J si myslím,že v tom rozdílje dost velkej. Když jsem začala chodit s mým nynějším manželem, byla jsem čistá 2 roky, ani ne. Bylo to hodně znát ten rozdíl. On je velice vyrovnaný, stabilní, člověk. Hodně toho ví a musel čekat téměř rok,než já se srovanala. Hodně mi pomáhla svou trpělivostí, protože se mnou chtěl tak moc zůstat a věřil, že jednou se srovnám, tak byl trpělivý a tolerantní. A vedle takového člověka moje propady byly hoděn znatelný a já sama si uvědomovala,jak jsem na začátku a on to semnou vážně neměl lehký a já jsem ráda, že se na mě nevyprdnul, protože to co jsem předváděla byl hardcore.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Teď jsem si všimla toho záhlaví, uf, to je haluz... S člověkem, kterej by mi předhazoval minulost a shazoval mě, kvůli něčemu, co se současností nesouvisí, bych nežila, patrně bych to skončila hned, jak by něco takového předvedl, protože to by znamenalo, že problém má on, fakt velkej, pro mě nepřijatelnej. Shazovat partnera kvůli něčemu, co kdysi dělal, u čeho ten druhý ani nebyl ani o tom nic neví, je magořina na druhou a s láskou to nemá nic společného.

Dejme tomu, pokud by ten člověk měl nějaké hodně pokřivené a děsivé představy o drogách na základě nějakých dezinformací nebo omezených zkušeností s někým, tak bych mu rozumně vysvětlila, jak je to doopravdy a jak je to se mnou...pokud by byl dostatečně otevřenej novým myšlenkám a schopnej vnímat živýho člověka vedle sebe, ne nějaký mrtvý schéma, pochopil by to. Pokud by trval na nějaký haluzi, bylo by jasný, že se k sobě nehodíme (protože takový nepružný názory by stopro neměl jen na drogy, a to taky nemůžu...).

Z druhé strany...nejsem si přesně jistá, jak se liší člověk s drogovou minulostí od jiného člověka. Každý člověk má naprosto unikátní příběh, zkušenosti, problémy... Člověk co fetoval může mít nabourané sebevědomí nebo psychické problémy, ale to může mít i člověk co nefetoval... Podle mě záleží spíš na tom, jací jsou oba lidi, jak se mají rádi, jak si důvěřujou, rozuměj, vycházej vstříc... Rozdílnýma zkušenostma se můžou doplňovat - jeden v rámci hledání sebe bral drogy, ten druhej dělal něco jinýho, každej z nich se ze svojí cesty něco naučil....nevidím v tom lepší a horší, prostě to tak je.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BUDDHA: Když se změníš ty, změní se vztahy...vyzkoušeno....
    Naopak říkat si, že to bude už pořád stejný, je asi spolehlivej způsob, jak si zajistit, že fakt bude.....
    Držím palce, ať jsou překvapení, a příjemný :o)
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    CONTINUITY: Tvá odpověď (Huldymu) - nerad čtu věci ve kterých člověk vidí mezi řádky, že je to přesně on. Nicméně toto přesně pasuje na mě. (ačkoli z tvrdých drog užívám jen alkohol) Přijde mi, že v extrémních situci (v mém případě rozchodu) otevření očí člověka raní a veškeré další vztahy budou stejné - jen s tou změnou, že rozchodu se budu tím více obávat. Snahu mám, ale zas si říkám, že se znám dobře a asi opravdu takto jednat budu. Nechme se překvapit!
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TETA_JELENA: jax to řekla, chápu ;)), to byl zřejmě naprosto zavádějícíí výraz.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    CONTINUITY: aha, me pri hlasce "nyx komunita" naskakuje husi kuze;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TETA_JELENA: Pro mě jsou nyx komunita lidi, s kterýma se znám v reálu a jsou i na nyxu :) Jen ty jsem počítala, nikoho koho znám jen "virtuálně" ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam