• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    THOFT
    THOFT --- ---
    LED Cube
    Dekorační lampička z březového dřeva

MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    SUN_VU_KUNG: tlustší drát, více proudu a už to jedé :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JVCNC: tak já se na to řezání neptal, to janciceopice ;)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SUN_VU_KUNG: nech si poradit a zustan u lupenkovky pokud to bude jeden kus a jen jednou
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MEJLA77: no jo, to je vlastně pravda! Normálně strunou, která se odporem rozžhaví, to by mohlo proříznout i tu desku a při tom zatavit ten řez.. ale ono se to nezdá, ale deska je docela houževnatá, takže to možná půjde pěkně pomalu... a bude to smrdět :)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    JANCICEOPICE: SUN_VU_KUNG: spíše bych zkusil zvolit odporový drát průměru lupenkové pily... tímhle způsobm se "krájí" polystyrén, nicméně nezkoušel jsem tuto technologii, tak nezaručuji výsledek.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    co lupenková pilka? Ale hrany pak budeš muset zabrousit kvůli neostrému řezu.
    JANCICEOPICE
    JANCICEOPICE --- ---
    dotaz, nemáte tady někdo radu, jak by se dalo kreativně řezat do vynilové desky? jsem schopná ji přestřihnout nůžkama na plech, ale to je tak všechno, ještě z toho zvládnu udělat čtvereček, či to horkovzdušnou pistolí různě zakroutit...ale když chci vystřihnout třeba kolečko nebo nějaký tvar?? jsem bezradná...ještě zkusím normální nůžky a horkou vodu, teoreticky by při 50 stupních měl vynil o dost změknout...ale i tak nevim nevim :-)
    HYLGERT
    HYLGERT --- ---
    Ok díky moc už jsem si to objednal a vypadá to, že jsou to skoro přesně ty co jsem měl. Jinak jsem se včera v zoufalosti odhodlal k tomu že si přebrousím starej příborák do požadovaného tvaru a po 3,5h to dopadlo nad očekávání dobře.
    HYLGERT
    HYLGERT --- ---
    Nazdar všem, včera jsem si zrušil skalpel z mé oblíbené sady chirurgických-zubařských ocelových špachtlí a jsem z toho poměrně na nervy, zvlášť když prohledávám internety a u nás nic takového neprodávají. Nemáte náhodou tip, kde něco podobného u nás sehnat? Stačí nějaké levné skalpely.
    RALI
    RALI --- ---
    RAB1T: no puvodne to mel byt lenin, takze podobnost komukoli jinemu je ciste nahodna:) Zatim si prvni kdo tu podobnost vidi, respektive si prvni, kdo vubec nejakou podobnost vidi.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    RALI: jsem jedinej komu pripomina Egona Bondyho?
    BIBI
    BIBI --- ---
    cau, nenapada vas nejaka konkretni hmota (silikon, lukopren) ze ktere by sly delat drobne, lehce ohebne odlitky neceho jako je zvykacka? :) muze byt lehce transparentni, ale jde mi hlavne o vyrazne barvy, neco jako tohle:

co jsem zatim vygoogloval je barevne dost nevyrazne..
    RALI
    RALI --- ---
    neco maleho, vysoke 5 cm
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: díky moc :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: to bych zešílel, v takovém měřítku dělat ty detaily :) No obdiv je na místě :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: 45 mm :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: no paráda... jak je velký?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    HE11_KNIGHT: jo ten náhrdelník neplatí .. to byl úlet :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam