• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GARDAVSKYVýchova dětí výjimečnými lidmi
    Nikdy nezapominejte na slavu lidske prirozenosti. Jsme nejvyssi Buh, jaky kdy byl a jaky kdy bude. Kristove a budhove jsou jenom vlny na tomto nekonecnem oceane, ktery jest Ja Svami Vivekananda
    rozbalit záhlaví
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    DESEO_MORTAL: No, ten kluk si asi neuvědomil, jak to vyzní :) , když se začal otvírat. No a novináři to jako něco exkluzivního samozřejmě použili :)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    MADRONA: jo, to je pravda:-) ale stejne je to pekne debilni reportaz:-)
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    DESEO_MORTAL: kdo chce, udělá si závěr, že tenhle chlápek vypovídá o celé "skupině" . Moudrej člověk to tak mít nebude a ten nemoudrej si o gayích stejně nic dobrýho nemyslí :)) IMHO
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    http://www.novinky.cz/clanek/151592-video-soud-rozvedl-prvni-registrovane-partnerstvi.html
    nadhera... buzny se musej verejne sverovat... jsme neverni bohemove. a lesby urcite taky:-)
    MACHEPELA
    MACHEPELA --- ---
    KAWALSKI: tak to je neprijemny,ze tak rychle obrátili tví sousede.Proste typicky zajeci chování.Hloupost!
    Místo toho ,aby ukázali jaký jsou tolerantní bytosti a že člověka nesoudní jen podle vzhledu,tak se jen predvadej svou omezenost...
    anebo nátlak jiných lidí z okolí?jeden rekne ti homo "premeneni" s cernochem...to je divnost sama:-D nechod tam ,at to taky nechytnes ,pak slabsi clovek neodola a necha se strhnout...skoda..mozna fakt jen malomesto...ve velkym mravenisti se clovek prece jen schova,ale proc se schovávat,prave na malomestech to chce zacit ,zmenit jejich uvazovani...hodne sil a uspechu v tom:-p

nicmene to mate pekne vymysleny.Do triceti dalsiho prcka:-D At Vam to vyjde - vse dle predstav..
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    DESEO_MORTAL: :D)))))))
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    MADRONA: jako ze alespon jednou za zivot potrebuje videt kazde z pohlavi? zablesk? :-)))
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    Včera jsem se bavila s kámoškou o tom, že mi nesedí slovo "vzor" ve spojení, kdy že dítě potřebuje mužský/ženský vzor. Došlo mi, že vzor vnímám jako model. Takže si stojím za tím, že si myslím, že dítě nepotřebuje mužský nebo ženský vzor, ale spíše touch/feeling z toho člověka/kontakt/navnímat ho... nenapadá někoho dobrý slovo na to?
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    PLAVEVA: :-D uuuuuuuuúúúú
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    KAWALSKI: toho humbuku bych se trochu obaval..bude lepsi, kdyz se to ututla, pokud to projde.. Navic nikomu do toho nic neni. Akorat by to zneuzili, protoze to bude zajimat vsechny omezence, kterym je do toho uz uplny hovno..a nejaky pobouchany retro stredoveky katoliky nemam chut odstranovat vodnim delem..:-)
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    DESEO_MORTAL: no..tak se muzem taky branit ne?! konspiracni teorie bych sem ale netahal..Verim ovsem,ze jako komunita bychom mohli byt dost velci (Je nas vic nez 10procent..ja bych to videl klidne na 30, krom toho se k nam jiste prida velke mnozstvi hetero, nejsme preci tak omezeni, abychom prosazovali pouze sebe) a zpusob, jakym udrzet jistou neohrozenost proste musi byt..
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    LURA: Se mas(tri skikovny deti):-) Jak to tak sleduji, adopce pro homo lidi je trochu scifi.. proto se priklanim, spis k variante,kterou jsem uvedl tuto diskuzi, i kdyz to nekomu smrdi, je to porad realnejsi nez adopce..
    LURA
    LURA --- ---
    ZUZKAOU: O paní Vodičkové si myslím svoje, nicméně systém sociální péče je u nás nefunkční. Sama jsem si prošla těmito věcmi jen v rámci rozvodu, dokonce i tím "preventivním dozorem" a ke klidu a pohodě rodiny to rozhodně nepřispělo. Setkala jsem se ale se spoustou zajímavých lidí, od jednotlivých rozumných sociálních pracovnic, přes lidi z týdenní školky po ředitelku dětského domova a ač se oni jako jednotlivci velmi snažili, systém jim naprosto házel klacky pod nohy. Byla bych už zbytečně moc OT, kdybych to tu vyprávěla, ale v souvislosti s tímto klubem je to jen o tom, že naděje na zlepšení přístupu je zatím mizivá i u majoritních rodin, natož u menšin...
    Jinak mám tři děti, z toho jedno dospělé, aby to nevypadalo, že jen teoretizuji...
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ZUZKAOU: vsak tak jsem to myslel, dozor jako nekoho, kdo jim v pripade problemu nebo otazek pomuze ;-) rozhodne nemyslim nekoho, kdo by takzvane "stal za prdeli"

DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    ZUZKAOU: to beze sporu. spis jsem tim chtel rict to, ze prodelit dozor jenom nahradnim rodicum je patologicky a odrazuje to lidi od adopce (jenom par deti zustane kvuli tomu v ustavech, to je prece jedno ne:-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    jinak, uz jsem na to upozornoval driv:

1) Existence partnerství není překážkou výkonu rodičovské zodpovědnosti partnera vůči jeho dítěti ani překážkou svěření jeho dítěte do jeho výchovy. Partner, který je rodičem, je povinen zajistit vývoj dítěte a důsledně chránit jeho zájmy při použití přiměřených výchovných prostředků, tak aby nebyla dotčena důstojnost dítěte a ohroženo jeho zdraví a tělesný, citový, rozumový a mravní vývoj.

(2) Trvající partnerství brání tomu, aby se některý z partnerů stal osvojitelem dítěte.

(3) Pokud jeden z partnerů pečuje o dítě a oba partneři žijí ve společné domácnosti, podílí se na výchově dítěte i druhý partner; povinnosti týkající se ochrany vývoje a výchovy dítěte se vztahují i na tohoto partnera.

pokud se nepletu, tak jedinec muze osvojit dite. tedy jen do te doby, nez se zaregistruje = stane se oficialnim gayem. jestli to tak vazne je, je to podle me diskriminacni zakon. da se s tim jit k mezinarodnimu soudu? ze bysme treba zase trochu ozebracili CR:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DESEO_MORTAL: dozor nad rodinou (libovolnou) zajišťovaný státem vždy smrdí průšvihem. Natož preventivní dozor.

DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    ZUZKAOU: resp. nahradni rodice nepotrebuji dozor vice nebo mene nez jakykoli biologicky rodic
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAWALSKI: náhradní rodiče nepotřebují dozor!

Potřebují podporu, potřebují mít možnost se obrátit na někoho kdo tuší co se děje, potřebují průběžnou možnost vzdělání a rozvoje tak, aby to bylo kompatibilní s tím, že mají dítě (tj. pomoci třeba s hlídáním).
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ZUZKAOU: to ano, a dokonce mame tu moznost jeste predtim,nez se pravne stanu muzem, ale zaitm je to v priprave, takze nemohu rict vic, v otmto budeme opravdu prvni v republice a asi jedinni :( protoze jak se to provali, zakazi to nebo kolem toho bude veliky humbuk :( ale po pravni strance to bude v poradku, jde jen o to, najit tu cestu a tak....

plne souhlasim s narozem, ze pece o dite z ustavu je predevsim sluzbou diteti, nez naplnenim sveho snu o tom, mit uzasne a dokonale detatko, ono ja ot vidim na svem synovi, ani nemusel projit nicim takovym, ale traumata z meho tehotenstvi a z prvnich dvou let zivota si ponese cely zivot a uz ted potrebuje psychologickou pomoc :( zase mam socialni pedagogiku, takze alespon trosilicku vim, co s nim, dovedu si predstavit, proc adoptivni rodice potrebuji dozor soc.pracovnic, alespon zpocatku, starat se o jiz poznamenane dite neni jic jednoducheho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam