• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAILAJEZEŘÍ-ZÁMEK SNŮ A SPLĚNÝCH PŘÁNÍ
    KADOUS
    KADOUS --- ---
    Alba - Petr Tarčinec
    http://tarcinec.cz/alba/134/
    VANIDLO
    VANIDLO --- ---
    MORGAIN: Naprosto souhlas...:)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    Wow, fakt je tu k tomu klub :-)

    Byla jsem strašit poprvé, takže nemohu srovnávat. Jezeří a jeho atmosféra se mi moc líbila, takže moje dojmy jsou převážně pozitivní. Strašení mi přijde jako moc fajn nápad, náramně jsme se vyblbli a fakt jsme si to užili.
    Touto cestou bych chtěla poděkovat všem, které jsem tam potkala a poznala, obzvláště spolustrašidlům z Divokých a pochopitelně Raile.
    Do organizace nijak nevidím. Osobně jsem nebyla nijak nadšená ze zimy, která tam byla v místnosti na spaní, ale celkem jsme to přežily.
    Trochu mě mrzelo, že jako strašidla jsme neměli možnost si prohlédnout hrad s někým co nejvíce. Když už tam blbneme za vlastní náklady, tak by mi přišlo příjemné jít na nějakou prohlídku celého hradu uvnitř a tak.
    Co se týče kastelánky, tak to nemohu posoudit, do teď nevím, kdo to vlastně byl.
    Celkem však souhlasím s tím, že teplý buřtguláš pro strašidla by nijak zvlášť nezvýšil náklady akce, ale zároveň by podle mě výrazně zlepšil jejich náladu. Opět, všichni to dělali zadarmo a v podstatě za vlastní peníze (cesta, strava), takže by to byl hezký projev nějakého vděku.
    Jinak moc nevím, jak to tam obecně chodí, ale ze zkušeností z organizováním jiných akcí bych řekla, že rozdělení práce mezi další lidi by ti Railo výrazně odlehčilo a myslím, že něco jako šéfové místností by se tady našli dostatečně schopní. Ostatně pravidlem pro správného lídra je "Rozděl a panuj" :-) Ale to je pochopitelně na tobě a nejsem si jistá, zda by to bylo realizovatelné.
    A závěrem jsem výrazně proti prohibici! Přiznejme si, že alkohol měl rozhodně vliv na pohodovou náladu účinkujících a horký svařák nebo medovina zahřejí víc než čaj :-). Snad už jsme celkem rozumní lidé a povolenost alkoholu nevede k žádným zásadním problémům.
    FRAEL
    FRAEL --- ---
    Tak kde jsou ty supr fotografové? :))
    SHOTJON
    SHOTJON --- ---
    Já bych řekl že to byla ta "divná" bageta.
    VANIDLO
    VANIDLO --- ---
    SAKUHEN: myslím si, že tekutý chléb se v žádném případě nedá označit na "něco špatného, co jsem snědl"
    SAKUHEN
    SAKUHEN --- ---
    SHOTJON: jeste takovou malickost to myslis ty "divny" parky co jsi mel rano, nebo ten tekuty chleb?
    SAKUHEN
    SAKUHEN --- ---
    MIHAI: takze na pristi straseni beru stan a spacak : ) jinak muj nazor je jednoduchej: patek byl dobrej : ), v sobotu se rano neco urcite delo pak se slo pit a nedeli si moc nepamatuju...

    A ted vazne... Nerikam ze straseni bylo idealni, ale jako akce se mi libi ikdyz to chce filtrovat par (obcas hodne) veci (a kastelanek). Ja jsem clovek ktereho neco jenom tak nenatve... navic mam velice spatnou pamet a pamatovat si ty dobry veci je jednodusi. Za bludicky(technomaniaci se mi libi vic) muzu rict jenom to ze se mi povedlo vystrasit i par starsich lidi a nektere deti rozhodne svetla v lese nasledovat nebudou. to co mne trochu nastvalo byla absence prestavky v sobotu, kdyby ji nekdo nasel tak ji reknete at pozdravuje v pekle a pak ji umlatte, nejlepe necim s ostny...
    SHOTJON
    SHOTJON --- ---
    Jsem výrazně proti Prohibici! Mé problémy nebyli kvůli alkoholu ale byla to jen nevolnost. Něco zlého jsem snědl!
    LOGREGAR
    LOGREGAR --- ---
    MIHAI:mam pocit že kdyby se zavedl tvuj napad tak celý osazenstvo pokoje číslo 2 bude spát v lese :-)
    VANIDLO
    VANIDLO --- ---
    MIHAI: Už si představuju tu Railu, která stojí u brány a padá do bezvědomí pokaždé, když na ní dýchne Sakuen:D:D:D!


    MERLE: Jinak sem to já...takový ten vysoký s těmi dlouhými blonďatými vlasy...dělal jsem tam divokého:) a všichni mi normálně řikaj Váňo(což je fakt mé jméno)
    FENIXI
    FENIXI --- ---
    IVANA_ANAVI: anebo já, jde o to jak dlouhý ty zrzavý vlasy byly:DDD
    MIHAI
    MIHAI --- ---
    SELLIGAN: Prohibice není nejlepší řešení. Tím se naštve spousta lidí, kteří pít umí (sebe tím nemyslím:). Nebylo by lepší udělat to tak, že kdo se zničí tak, že nebude moct druhý den účinkovat (nebo to nebude díky kocovině nic moc), zaplatí určitou částku za ubytování (která se použije na třebaguláš). Když někdo něco zamaže nebo zničí, všechno půjde na jeho triko. Včetně úklidu a úhrady škody. Když někdo (třeba jako já) neumí pít, no tak ať nepije.
    No a nebo bude muset být prohibice vyhlášena v dostatečném předstihu, bude muset platit úplně pro všechny a kdo bude chtít pít, bude muset za bránu a při vstupu na pozemek zámku bude dýchat na Railu (či jí zvoleného zástupce) a procházet se po čáře. Kdo neprojde, bude nocovat v lesíku;)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    SHOTJON: příští akci už určitě bude vyhlášena prohibice!
    SHOTJON
    SHOTJON --- ---
    Hmm tak já taky tedy přispěju mno.

    Pátek večer byl skvělej :D musím říct že jsem si ho skvěle užil. Mrzí mě sice že mě jeho následky druhý den donutili vás opustit ale co jsem slyšel tak bych ve sklepě stejně překážel.
    Jen mě mrzí že jsem to neviděl.
    FRAEL
    FRAEL --- ---
    PIPIK_THE_PIP: Za to se omlouvám, nechával jsem se příliš unést. Příště mne kopnete a upozornete jinak mi to nedojde :)

    YELLEN: Nj je to kráva pojebaná.


    RAILA: Ale zas stejně děcka můžeš naházet do sklepa kde ti pokazí scénu, lepší než když jsou průvodci a pokazí ti prohlídku :)

    A vobec mi příjde, že ten nápad s jednotlivými "šéfy" místností je dobrý.
    ORIONKA
    ORIONKA --- ---
    Tak já taky něco napíšu, aby zlé jazyky nemohly tvrdit, že jsem se nevyjádřila.
    Na jezeří jezdím ráda a vždycky se tam hrozně moc těším. A budu jezdit dál přes všechny neshody a problémy, jednak kvůli lidem a jednak kvůli místu. I samotné strašení mám ráda, i když mrznu a místy je to trošku monotónní.
    Co se týče letošní prohlídky, měla jsem pocit, že nebyla tak děsivá jako některé předchozí ročníky, ale to je jen můj osobní názor, navíc jsem celou prohlídku viděla jen jednou. Každopádně si myslím že by nebylo na škodu příští rok zase trochu přitrvdit - letos to bylo hodně na koukání, ale co takhle zase něco podobného jako byli před dvěma lety vlkodlaci? :)
    Myšlenka s rozdělením práce mezi víc lidí mi přijde hodně dobrá, myslím že by to dost usnadnilo organizaci a mohlo by to i zvednout kvalitu - když si představím, že bych já měla na starosti jednu konkrétní místnost, tak si dám hodně záležet a budu mít víc času a možností dotáhnout to co nejblíž dokonalosti. A umím si představit, že když máš všechno na starosti jen ty sama tak jsi pod velkým tlakem a musí být dost těžké vymyslet kompletně celou trasu.
    Co se týče kastelánky - ano, příjemná sice není, ale jsem ráda, že mi podepsala papír o praxi a tak mi nevadí že nám neudělá guláš. :) Ne, vážně, já s ní bezprostředně žádnou zvlášť nepříjemnou zkušenost nemám (snad až na zmiňovaný problém s páchnoucím exkrementem, kdy trvalo pár hodin než ho někdo přišel uklidit). Navíc letos jsem byla dokonce příjemně překvapená například varnou konvicí a tím že většina okenních tabulek byla na svém místě.
    YELLEN
    YELLEN --- ---
    RAILA: Tak když už se tolik lidí vyřádilo, taky napíšu své dojmy.

    Strašení se mi líbilo, rozhodně mnohem víc než před dvěma lety, kdy jsem dělal trpitelského statického anděla. Kolektiv u nás v místnosti šlapal a bylo vidět, že si to lidi užívají. Nedělní pokyn "strašte míň" nám vážně zkazil náladu.

    A nyní organizační záležitosti:

    +) Velmi si vážím toho, že letos byly k ubytování zajištěny prostory, které byly vytápěné a dalo se v nich důstojně bydlet. Kňavírna a místnost vedle, kde byla podlaha celá od chlupů jakéhosi psa, přes veškerou nostalgii, byla hrozná.
    +) Vana s teplou vodou - super. Sprchový kout by sice bylo třeba vydezinfikovat plamenometem a poté drhnou savem na kartáčku na zuby, ale nemůžeme mít všechno.
    -) Ano, je to provařená organizace. Nechci si stěžovat, způsob jakým to děláš fungoval, funguje a fungovat bude. Jeho velká nevýhoda ovšem je že:
    a) tě velmi vysiluje
    b) vznikají zmatky, kterým by šlo předejít
    proto o myšlence "styčných důstojníků" pro jednotlivé oblasti (vydávání kostýmů, ubytování nových lidí, líčení...) minimálne pouvažuj. Nebude to sice přesně podle Tvých představ (a chápu tvůj pocit, že sama si uděláš vše nejlíp) na druhou stranu nebudeš muset lítat jako hadr na holi.

    - - -) (ano, 3 mínusy za sebou) Kastelánka. Přestože jsem se k tomuto tématu vyjádřil už několikrát, s radostí to udělám znovu. Ona osoba je člověk postrádající jakékoliv známky slušného chování, intelektu a empatie. Její ambivalentní postoj k celému strašení, Tobě a potažmo nám (sice vás strašně nesnáším, ale tak si to zorganizujte, když z toho já/Jezeří bude něco mít a ještě bych si řekla o peníze za ubytování, ale taková kurva nejsem ani já) kde by odpovídajícím trestem bylo odstřelení a zavezení 3 tunami hnoje, mne opravdu irituje a to velmi.
    Chápu, že má kritika je nekonstruktivní a mnohem více vypovídá o pisateli, než o osobnosti popisované, ale potřeboval jsem se z toho vypsat.
    GRINDAINE
    GRINDAINE --- ---
    RAILA: Klidně příští rok vezmu ten guláš na svá bedra.... stačí dát vědět....
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    RAILA: Podle mého nejde o to, že by to měl někdo po Tobě přebrat. Jen jsou tu kreativní ochotníci, kteří by rádi vypomohli. Nás je v souboru jedenáct a na každou akci máme tři lidi přes organizaci a každej si ručí za svůj úsek - sbormistr přes uměleckej výkon, manažer přes korunky a zázemí, já přes lidi, komunikaci apod.

    Když na to přijde, já bych klidně nějakej kýbl guláše a druhej kýbl polívky uvařila - jsem většinu času doma a neúčinkovala jsem kvůli svému stavu, (ne)kondici a počasí.. tohle by býval byl díl, kterým jsem klidně mohla přispět...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam