• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMEEKJungle / Drumandbass a všemožné zlámaniny
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    tak jsem teda navzdory presvedceni hlasoval (psajo, wole, uz mas jeden hlas) a jsem zvedav, jestli to Vasku prijmete, nebo ne. nepodepsal jsem se svym jmenem.
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    FALLENGEMINI: Čas mám, ale věc tohoto formátu je třeba řešit s větší časovou rezervou.
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    M4Y4: fajn, díky za připomínky. Zkusíme to vzít příští rok v potaz. Řešit se začíná v květnu, to by se snad dalo do února se nějak dohodnout, což? :) Venca bude znova oslovovat všechny subjekty, tak uvidíme co se stane.
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    M4Y4: to je ale presne ten zakladni problem :) ty si predstavujes, ze by to melo nejak bejt, ale nemas cas to realizovat. s tim ale ja nic neudelam :D
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    GENERIXX: Protože na to třeba nemám vůbec čas? A řešit nastavení roční ankety během pár týdnů, kdy to má mít podporu všech, neumím.

    Navíc tak jak to bylo napsané, tak to prostě vyznělo jako hotová věc. Nikdy nezaznělo: pojďme si na to všichni sednout, představím vám koncepci a moje očekávání, resp. Pojďme dát dohromady volební systém a nastavit podmínky. Nepastnul jsem sem část o tom, jak je to nastavené a v reálném provozu se to teprve bude pilovat. Ano, hlasování se trochu změnilo ale hlavní problém stále přetrvává. Já do toho nijak nereju, jen píšu vlastní názor a postřehy, přeberte si to, jak uznáte za vhodné.
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    M4Y4: a kdo ti proboha bránil se nabídnout že budeš pomáhat právě s tímhle nebo namítnout, že ti to nepřijde okej? Klidně mohla být sestavená komise z pár zástupců scény, kteří by měli k hlasovaní přístup a pomáhali s kontrolou. Ale měl někdo zájem? Ne.
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    MARIHAI: narizeni evropske komise.
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    já sem jen hodím to, co mi bylo odesláno Vaškem a proč jsme do toho nešli:

    "takovy ty "dulezity" veci (typu propagace, motivace lidi k hlasovani, tvorba ankety, vyhlaseni vysledku atd.) si obstarame"

    Dokud bude kolektorem/kontrolorem hlasů jeden subjekt, není to prostě transparentní a s tím mám osobně největší problém. Pravidla nejsou nastavena rovnocenně a dále se musím vŕatit k tomu, co jsem tu již napsal.
    TOMSELY
    TOMSELY --- ---
    Nejlepší album roku od Ed Rush & Optical, ale mezi producenty nejsou?
    Andy C něco vydal?
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SOLDIK: Jakou to ma spojitost s djingem?
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Me zarazilo jen jedno. Genderovy rozliseni dj djka? Ono se to nejak lisi?
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    M4Y4: k té schůzi - to by ale nejdřív ty subjekty museli zareagovat na tem první mail a pak by se dala domluvit schůzk a s těmi, kdo by měli zájem něco dělat, takže příčinu toho, proč se tak nestalo opět hledáš na špatném místě.
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    GENERIXX: Myslím, že podnétů, co a jak, tu zazněla spousta. Je asi tedy na místě si položit otázku, proč to tedy ostatní nepodporují, ne? Nikde jsem nenapsal, že by nedošlo ke změně, určitě to doznala změn, ale dopadlo to stejně, jako minulý rok.

    FALLENGEMINI: Viditelnost je o tom, kolik subjektů to podporuje. Tvůj mail, ohledně nastavení hlasování, jsem tehdy přeposílal celé crew. Ten se však setkal s dost protichůdnými názory, proto jsme do toho nešli.

    Co se názvu týče, přijde mi to naprosto transparentní a správné. Zvláště v případě, že to zajištuje pouze jedno médium. Hlasy by se měly hromadit za konkrétní média či na společnou hromadu, kde by bylo možné, nezávisle, ověřit jejich validitu. Partnery jsou kluby, kde je, v určité míře, střet zájmů.

    Znovu říkám, že pro nastavení pravidel by bylo nejvhodnější se sejít osobně se zástupci médií a domluvit se jak na volebním systému, tak na konkrétní spolupráci ohledně proma.
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    FALLENGEMINI: Jen rakovy napad na pruzkum, at kazdy hlasujici pristi rok uvede kde ma trvale bydliste.
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    M4Y4: mne zas neprijde spravne to zastitovat jmenem nejakeho media, kdyz to neni anketa vyhradne pro jeho odberatele/ctenare/whatever. myslim, ze vas "nesouhlas" s anketou se projevuje dost markantne uz v tom ohledu, ze v ni z mistniho osazenstva hlasovalo naproste minimum lidi. netreba to pak dal rozpitvavat. nejaka viditelnost ankety nezavisi na nas, bohuzel, ale na vas. ja to tlacil vsude, kde to realne slo. to, ze si autonomni subjekty nemysli, ze si to zaslouzi jejich pozornost nebo to vylozene propagovat nechteji, je preci pravo kazdeho z nich. nemuzu nikoho do niceho nutit. tim padem je ale pak uplne zbytecne brecet, ze je ucast nevalna, kdyz k tomu nikdo neprispeje. otevrena debata na tema Awards se tu letos asi trikrat konala, pripominky vsech jsem bral v potaz a podle toho to taky ve vysledku vypada. nehlede na to, ze je vsude uvedena kontaktni emailova adresa, na kterou se da kdykoliv cokoliv napsat.
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    M4Y4, M4Y4: víš ona ta anketa je taková lidová a když ti lidi ji nesdílej a nezvou tam kamarády, známý a nestarají se o to, pak je to problém. Já osobně jsem tu anketu sdílela několikrát v desítkách skupin a portl to cpal v rámci svých mediálních zdrojů uplně všude. Zato od partnerů akce jsem neviděla jedinou aktivitu, djs na to srali, crews na to srali, pak se neni moc co divit, ze to takhle dopada.

    A co se transparentnosti týče, když s tim máte takovej problém, tak proč doprdele nikdo z vás Vencovi nepomohl. Ptoč jste se při přizvání ke spolupráci na to vyjebali a teď tu brečíte, že to neni podle vašich představ, když se to tady celej rok vědělo, že máte možnost se do toho vložit a přispět svou torškou do mlýna.. Tomu vážně nerozumim. Venca na tom vypotil krev a posun v anketě je docela významnej. Celý systém toho jak je to nyní rozplánovaný tady ještě nikdy nebyl. Když se to nepodaří, příští rok se to třeba udělá ještě jinak.

    Ale nejdůležitějsí je, abyste se všichni zapojili. Dokud tady budete pyskovat a ničím nepřispějete, pak fakt nemá cenu se o to tady vůbec snažit, protože nezájem nebo bojkot lidí ze scény to vždycky pošle do kopru. Když se vám to nelíbí, pojďte to změnit, každej měl možnost.

    Příští rok se klidne pro klid duší může jmenovat DnB Portal awards, tohle je fak ale tak strašně bezvýznamná změna, že se tomu musím maličko zasmát. Principielně to nic nemění.
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    FALLENGEMINI: První rok(y) jsme dnb.cz Awards podporovali také, pak už ne, z několika důvodů.
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    FALLENGEMINI: Pokaždé? Už od dob, kdy to dělal Beast na DnB.cz. A ano,domluvit se je asi nereálné, jak jsem psal. Proto považuju za špatný krok nazývat něco plošným průzkumem, když dosah je značně omezený a s koncepcí nesouhlasí všichni. Nejsou to volby (pokud pominu zákonnou povinnost), kdy je celorepubliková podpora. Je pak na jedinci, zda-li svůj hlas někomu dá či nikoli. Považoval bych proto za správné to nazvat DnB Portal DnB Awards, třeba.
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    M4Y4: preskocim vsechno ostatni, protoze na to tady nema smysl reagovat - "Nelze dělat ceny, které mají prezentovat celorepublikový názor, když s konceptem a volebním systémem nesouhlasí všechna média/crew/dosaďcochceš." kdy v minulosti tohle bylo? nehlede na to, ze by se na tom nikdy nikdo nedomluvil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam