• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    ARIAEL: Nevím, co se Ti na tom nezdá? Za ta léta praxe člověk jednoduše zjistil, že se prostě vyplatí nějakou dobu počkat než to rovnou nasadit. Navíc, pokud si prostě můžou dovolit vydat něco, co má takový základní chyby, tak promiň, ale někdo odflákl testování. I když samozřejmě chápu, že Sales a Pre-Sales tlačí, takže se to nakonec stejně vydá.

Když se podíváš na mé předchozí posty o W10, tak zjistíš, že jsem zaregistroval hned 2 chyby a to celkem podstatný:
    * Instalátor neustále hlásil nedostatek místa pro upgrade, i když měl na každé partition 40GB - nakonec se ukázalo, že je to problém s lokalizací OS, protože jsem měl nainstalované W7 PRO s US lokalizací a chtěl jsem nainstalovat něco jiného - BTW UK lokalizaci
    * Tedy po čisté instalaci jsem narazil na to, že po Windows Update, když se mi stáhli ovladače pro realtek zvukovku mi přestal jít zvuk - i když se všechno tvářilo, že by to jít mělo
    * Touchpad se tu už řešil

Celkově netřeba rozebírat Windows Update sám o sobě, protože to je nejvíce odfláknutý styl aktualizovaní systému, jaký jsem kdy spatřil. Spravuji jak Windows (od XP až po 2012 Server) a linux, a WU díky nechci.

Co se týče střídání kvality systémů, který MS vydal, tak:
    W98 OK
    W Me Fuj
    W2000 (vynechávám z hodnocení, protože to nebylo určeno pro mainstream, ale OK)
    WXP OK
    W Vista Fuj
    W7 OK
    W8 - 8.2 Fuj
    W10 (až to doladí) tak asi OK
    W What so ever ...

Měl bych ještě další věci, co se mi na Windows nezdají, ale to by bylo na delší povídání..

Nemusíme spolu souhlasit (a je mi to samozřejmě jedno) a taky neříkám, že se mi od MS nic nelíbí, ale je doopravdy dost věcí, co mě na MS štve, a tak musíš prominout, že nebudu stát v davu a mávat vlaječkou Okýnek (tm)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LOVE_DALI: Jen nechapu co tu potom delas - tedy mimo rozdavani chytrackych reci...
    SITH
    SITH --- ---
    KOC256:
    ad druha varianta. To jsem zkousel, avsak problémem bylo že ani na jednom PC nebyla možnost se k nějaké skupině připojit či jí najít. Proto nevím, zda byl problém že jeden je na wifi a druhý na kabelu (jsem laik, sorry) či tím, že někde haproval firewall.

Pokud je teda domaci skupina reseni, najdu si na youtube video s navodem
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SITH:
    muzes do routeru pripojit nejake uloziste (mas tam USB)? Bud tak...

nebo pak rozchodit tu domaci skupinu. Tam snad stacilo ji na jednom konci zalozit a pak vykopirovat nejaky kod pomoci ktereho se to pak nakonfigurovalo vsude ne?
    SITH
    SITH --- ---
    ahoj, potřebuju poradit a protože jsem laik, popíšu svůj problém dost laicky, abych se neztrapnil že si hraju na něco co nejsem :)

cíl: chci si na své domácí síti zřídit sdílený disk, kam si uložím např. film a ten si pak přehraju na jakémkoliv zařízení (laptop) v domácnosti.

Mám doma wifi router. Z routeru mi vede LAN kabel do PC. Na wifi je pak připojen laptop.
    Jak mám nastavit sdílený disk (adresář, whatever) tak, abych tam měl přístup jak z PC tak z laptopu?

zkoušel jsem si hrát s homegroup (domácí skupina?) ale nějak jsem to nerozchodil

díky
    KEL
    KEL --- ---
    HIPISIK: Protoze na to mel Synaptic vic nez pul roku?
    HIPISIK
    HIPISIK --- ---
    LOVE_DALI: no..asi ams pravdu. Priste si rozmyslim nejaky prechod pokud to nebude vse ok...
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    HIPISIK: Protože Windows, protože MS a protože je dneska trend vydávat nedodělaný pazmeky a opravovat za pochodu?
    HIPISIK
    HIPISIK --- ---
    LOVE_DALI: v tom pripade nechapu proc to pousteji do upgrade, kdyz nefunguji takove zakladni veci...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    tak jsem update na w10 udělal už bez problémů, přes anglické iso (rozbalit a pustit setup.exe)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    RUM: Aneb, jak se dostáváme k tomu, že bude nejlepší si ještě počkat - nejlépe alespoň do prvního SP. Ale, ostatně jako vždy, jakmile ten systém začne vypadat, co k čemu, tak uděláme W13(14, 15 whatever) a zbabráme všechno, co jsme zatím udělali.

A nesmím taky zapomenout ještě na jednu věc a to s jakým cyklem vypadají jejich systémy. Dejme tomu, že 10 bude fajn, ale to v MS znamená, že ten další bude ...

MS widgety...... zlatý conky :P ;)
    KEL
    KEL --- ---
    RATTKIN: musíš si vypnout v unicode znakový sadě češtinu a mi všude angličtinu. Taky mi to cpalo češtinu a tohle pomohlo.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: Vsak taky jedna edice je. Do anglicke lze dohrat jakkykoliv jiny jazyk. Ty lokalizovane jsou pro matlaky co mermomoci chteji mit zajisteno ze na ne nikdy nevykoukne jedine slovo v cizim jazyku - a do tech jazyky prodat nejdou, tam uz je jazyk natvrdo.
    RUM
    RUM --- ---
    RATTKIN: tak widgety nahradili "modern apps" :-) což by samo o sobě bylo v pohodě a některé aplikace bych i využil, ale příjde mi, že jich velká spousta vůbec nefunguje, protože jejich autory zřejmě nic nemotivuje v pokračování vývoje a tak často vůbec nefungují

ovšem pokud slibují, že už budou jen win10 a na ně se budou dělat upgrady, tak by to přecijen mohli časem dotáhnout k opravdu odladěnému systému. Já jsem hrozně zvědavý na ty DX12 hry.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    jinak teda doma mám w10 TP a problém s tim nemám, ale taky to nevidím jako nějakou záchranu a revoluci
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RUM: mě ty dvojí control panely docela vadí, nastavení internetu je v metru taky nekompletní.
    jak můžou chtít aby na to developeři dělali vývoj, když se sami nerozhodly, že to začnou dělat na 100%. Jako kdyby si nechaly zadní vráka, kdyby se to nechytlo.

windows 10 = vrací se start menu
    windows 13 = metro končí

pamatuje si vista widgety? jak to byla magické moderní technologie, na které pojede všechno? jel tam ukazatel využití cpu, kterej sám bral 20%. Kde je tomu konec? tam kde silverlight, v pr*eli.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MICKK: jakože si mám kvůli tomu zaplatit 100 $ za přestup na Pro? tak nedík
    RUM
    RUM --- ---
    moje start nabídka :-) Už jsem si holt zvykl z osmiček

RUM
    RUM --- ---
    TOOMIX: haters gonna hate :-) jistě, windows 10 si zachovává tu schizofrenii z win8, ale kromě toho Math Input Panelu, kde jsem si to všiml i já, jsou to vyloženě kraviny, co tam řeší.
    FESTER
    FESTER --- ---
    TOOMIX: ktery OS je skutecne ale myslim tim SKUTECNE finished ? zadny
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    hehe

Windows 10 is unfinished | gbl08ma's personal website
    http://gbl08ma.com/windows-10-is-unfinished/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam